Konferensresor i Kitzbuhel | Ski Unlimited

Konferensresa Kitzbühel / Österrike Legendariska Kitzbühel

December – April
Kitzbühel är en av Österrikes mest kända vintersportorter med ett av världens bästa skidområden. En konferensresa till denna klassiker bjuder på 188 km välpreparerade pister och oändliga möjligheter för den som föredrar att åka utanför pisterna.

När

Kitzbühel upplevs bäst mellan december och april.

För vem

För den som vill ha ett stort skidsystem som passar alla åkare, bra konferensmöjligheter & hög kvalitet.

Missa inte

Racea i störtloppsbacken där Hahnenkammrennen arrangeras varje år. Ät middag på Rosies med joddling från Rosie själv.

Denna mysiga, gemytliga och färgrika by är omgärdad av berg och bjuder på caféer, restauranger, barer, shopping och små kyrkor. Kitzbühel är en riktig klassiker i alpsammanhang och står ofta värd för världscupen i störtlopp.

Redan 1893 hölls den första skidtävlingen från Kitzbühel Horn och varje år hålls här världens tuffaste störtlopp Hahnenkammrennen, vilken lockar både TV-tittare och den internationella kändiseliten.

Trendsättaren inom skidåkning

Precis som det var 1892 anses Kitzbühel än idag vara en trendsättare inom skidåkning. År 2013 utsågs Kitzbühel till det bästa skidområdet i världen av www.skiresort.de som är den största skidtestarportalen i världen. Här erbjuds ni ett stort skidområde - Kitzbühler Alpen – med 57 liftar och 233 km välpreparerade pister. Högsta skidåkningen är på 2000 meters höjd och skidsystemet är sammanlänkat med grannbyarna Kirchberg, Jochberg och Aschau.

Skidområdet har dessutom fått Tiroler Pisten Güte Siegel, som ges till skidområden för bästa säkerhet, bra liftar, välpreparerade pister och bra service till skidåkande gäster. För de som föredrar att åka utanför pisterna finns här oändliga möjligheter med ett lättillgängligt område som omfattar mer än 230 kvadratkilometer, vilket är tre gånger så stort som Manhattan!


Aktiviteter utöver skidåkning

För den som inte vill åka alpint finns här över 100 kilometer preparerade längdskidspår. Vi föreslår att ni utmanar kollegan i ett tyrolersläd-race innan dagen avslutas med en afterski i riktig tyroleranda!

Dagen kan även starta eller avslutas med att koppla av på ett av byns spa och för de kulturintresserade finns det möjlighet att besöka Swarowski-muséet nära Innsbruck.   

Boenden

 • Hotel Kitzhof

  Hotel Kitzhof ligger bara 5 minuters promenad från centrum av Kitzbühel och har en härlig utsikt över bergen. Det berömda berget Hahnenkamm och skidbacken Streif ligger bara 10 minuters promenad bort. 

  Hotellet är ett 4-stjärnigt designhotell med modernt inredda rum och har ett stort SPA med inomhuspool och bastu. 

 • Hotel zur Tenne

  Hotel zur Tenne är ett charmigt 4-stjärnigt hotell i hjärtat av Kitzbühels pittoreska gamla stad och är en oas av lugn och tyrolsk gästfrihet. Rummen är individuellt inredda i lantlig, tyrolsk stil. 

  Efter en dag i backen kan ni koppla av i hotellets lilla SPA och unna er ett bad i bubbelpoolen.

 • Kempinski Hotel das Tirol

  Omgiven av de vackra tyrolska alperna i Jochberg, endast sju kilometer söder om Kitzbühel, ligger femstjärniga Kempinski Hotel. Rummen är elegant inredda i modern alpstil och servicen är förstklassig. 

  Efter en heldag ute i backarna kan det vara skönt att koppla av i hotellets lyxspa, som bland annat består av fyra olika bastus och tre pooler.

 • Hotel Tiefenbrunner

  På Hotell Tiefenbrunner bor ni bekvämt i stora rum mitt i den mysiga bykärnan med endast 5 minuters gångväg till närmaste lift.

  Hotellet har sedan 1810 varit i familjen Brunners ägo och de sköter det med fingertoppskänsla och är alltid med och ser till så att alla gäster trivs. Hotellet har ett stort härligt Spa med inomhuspool och basut, ett gym och naturligtvis fri wifi.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.