Konferensresor i Kaprun | Ski Unlimited

Konferensresa Kaprun / Österrike Snösäkra Kaprun

Januari – December
Från den snövita glaciären på Kitzsteinhorn, 3029 meter över havet, visar sig området Zell am See-Kaprun från sin vackraste sida. Myten Kitzsteinhorn är mer än en glaciär, den är Österrikes första glaciärskidområde och ensam i sitt slag. Dessutom en alpin upplevelse 365 dagar om året. Österrikes högsta bergstoppar omger det här området, där bergsäventyret visar sig från sin mäktigaste sida. Upptäck den intensiva känslan av frihet på 3000 meters höjd över havet – och den får du vid alla årstider.

När

Kaprun upplevs bäst under perioden januari till april.

För vem

Passar perfekt för den som vill åka skidor i april och samtidigt njuta av vårvärme i dalen.

Missa inte

Veteranbilsmuseumet på Vötter's.

Kaprun hette för länge sedan Chataprunnin som betyder ”vilt vatten”. Orten var i flera århundraden en bondby i bergen. Då kraftverket och kabinbanan byggdes ut under 1950- och 1960-talet växte orten och är numera en gemytlig by med turism som huvudnäring.

Både på vintern och sommaren är Kaprun tillsammans med grannbyn Zell am See väl värt ett besök och här kan du åka skidor året runt på glaciären!

Upplev sagolik skidåkning

På vintern har man tillgång till åkning både på Kitzsteinhorn-glaciären och Schmittenhöhe med fin natursnö och breda fina backar. Här finns flera långa röda backar och blå backar samt ett par svarta backar. Glaciären erbjuder 41 km pist med en fallhöjd på 2112 meter. Toppen är på 3023 m över havet, vilket ger långa fina åk ner till byn. 

Kitzsteinhorn-glaciären ger snösäkerhet från hösten och långt in på sommaren. Som snowboardåkarna hittar du här tre parker och en av Österrikes största halfpipes för freestyleåkning.


Aktiviteter utöver skidåkning

Upplev Hohe Tauern Nationalpark på Gipfelwelt 3000, se de 30 högsta topparna i Österrike, gå igenom toppen av Kitzsteinhorn i ett 360 meter långt gruvschakt där det finns ett flertal stationer med information. Här ligger även en biograf som visar film i bredbildsformat. En liten bit utanför byn ligger Tauern SPA, en stor, fräsch anläggning för att njuta av bad, massage och sköna behandlingar. Vi rekommenderar även ett besök i Zell am See - njut av att bara vara, ströva på de smala gatorna, vandra längs Zeller-sjön och njut av vårsolen.

Du kan också uppleva Kaprun från ovan genom att testa på skärmflygning, perfekt för den adrenalinsökande. Känn vinden i ansiktet när skärmen för dig uppåt med vindarna och njut av den fantastiska utsikten över dalen som härifrån känns overkligt lik en vacker målning.

Därutöver finns det även fina områden för snöskovandring och längdskidåkning!

Boenden

 • Das Alpenhaus

  Ni bor centralt och bekvämt på fyrstjärniga Das Alpenhaus. Här finns luftiga konferensutrymmen, en restaurang indelad i tre olika delar och vinbar. Hotellet har en eget wellness-center med pool, specialduschar och olika typer bastu. 

  Das Alpenhaus är beläget endast en kort promenad till huvudgatan och gondolen som tar er direkt upp i skidsystemet. I anslutning till hotellet finns skiduthyrningen som gör det enkelt att uppdatera eller justera utrustningen om så önskas.

 • Vötters

  Vötters är ett familjeägt 4-stjärnigt hotell bara 5 minuters promenad från byn Kapruns centrum och det pittoreska slottet.

  Hotellet har ett spa med inomhuspool, bastu, ångbad och en unik bubbelpool under bar himmel. Under hotellet gömmer sig ett veteranbilsmuseum av stora proportioner, väl värt ett besök.

 • Active by Leitners

  Active by Leitners har rymliga rum med utsikt över bergen och ett stort spa med en uppvärmd utomhuspool. Här finns även en välkomnande loungedel där man umgås efter dagens skidåkning.

  Hotellet ligger på bekvämt promenadavstånd från centrala Kaprun. Till hotellet hör även en mysig restaurang ute på gården med riktig Alp-känsla.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.