Konferensresor i Grindelwald | Ski Unlimited

Konferensresa Grindelwald / Schweiz I glansen av Eigers nordvägg

Januari – Mars
Grindelwald ligger i en av de mest spektakulära bergsmiljöer som finns i Europa, mitt i Berner Oberland omgiven av dramatiska och sägenomspunna toppar; Eiger, Mönch och Jungfrau.

När

Grindelwald upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

För de som vill ha ett stort sammanhängande skidsystem, schweizisk precision & gemyt.

Missa inte

Besök "Top of Europe"- Europas högst belägna tågstation. Grindelwald är också ett rodelmecka.

Grindelwald tillhör tillsammans med Zermatt, Davos, Gstaad och St.Moritz de klassiska vintersportorterna i Schweiz som resande från hela världen besöker för att uppleva Schweiz mest spektakulära Alper. I Grindelwald avgörs även årligen världsmästerskapen i isskulptering. 

Regionen är hem för ett par riktiga skatter, som till exempel ett av UNESCO´s världsarv ”Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn” med Alpernas längsta glaciär (22 km) samt den så kallade ”Top of Europe”,  Europas högst belägna tågstation som befinner sig på en höjd av 3454 m.

Upplev sagolik skidåkning

Här finns inte bara fantastisk skidåkning på 2900 m höjd och ett stort skidsystem med över 213 km pist utan otroliga vyer och bergskulisser! För den mer våghalsige erbjuds även heli-skiing, de flesta avancerade skidåkares dröm.

Två fina skidområden finns på varsin sida av byn (First och Männlichen). Till Männlichen åker ni med kugghjulsdrivet tåg, som för övrigt fortsätter på andra sidan berget till det välbekanta Wengen. Vi föreslår skidåkning i Grindelwalds skidsystem med förflyttning till Wengen en av dagarna.


Aktiviteter utöver skidåkning

Här finns en mängd utflykter och aktiviteter att välja mellan som vandring till Eigers nordvägg och Jungfrau, längdskidåkning, snöskovandring, rodel, curling, kälkåkning, skärmflyg med en instruktör (paragliding) eller varför inte prova den berömda cykelkälken Velogemel? Vi rekommenderar en utflykt med tåg till den närbelägna staden Interlaken. Bara tågresan i sig är en upplevelse. Ät gott, shoppa exklusiv choklad och ost och njut av lite mer vårvärme nere i dalen. Eller ta tåget upp till Top of Europe, Europas högst belägna tågstation!

Ytterligare en rekommendation är resa på det som måste vara världens vackraste tågsträcka tills man når den lilla pittoreska Alpbyn Mürren som har mer än en 100-årig alpinhistoria. Från Mürren tar man linbanan till den roterande restaurangen på Schilthorn, mera känd som Piz Gloria i en gammal Bondfilm. Restaurangen är belägen 2 970 meter över havet och väl uppe låter man sig förföras av den bedårande utsikten och den goda lunchen.

Boenden

  • Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

    Hotel Schweizerhof är ett femsjärnigt klassiskt hotell med tre olika restauranger, helikopterplatta, konferensrum och ligger ca 300meter ifrån stadskärnan! 

    Här kan ni koppla av efter skidåkningen i hotellets wellness-avdelning med pool och olika typer av bastu.

  • Eiger Selfness Hotel

    Eiger Selfness Hotel är ett charmigt och mycket trevligt hotell. Hotellet är familjeägt sedan 1962 och här kommer ni bli väl omhändertagna av Daniel och Gisela Heller. Hotellet ligger mitt i Grindelwald, bara några minuters promenad från linbanor, tåg och butiker. 

    Här kan ni även njuta efter er dag i backen i deras relaxavdelning med bastu, skön lounge och ett gym. Eiger Selfness Hotel har flera restauranger och mysiga Gepsi Bar är en populär mötesplats för såväl hotellgäster som lokalbor och var redan på 60 och 70-talet en legend bland barer i Alperna.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.