Konferensresor i Garmisch Partenkirchen | Ski Unlimited

Konferensresa Garmisch Partenkirchen / Tyskland Vid foten av Tysklands högsta berg

December – Mars
Zugspitze med sina 2 962 meter är Tysklands högsta bergstopp och ett fantastiskt utflyktsmål. Man behöver inte vara bergsbestigare för att nå toppen. Den supermoderna kabinliften som går ända till toppen slog vid sin öppning i december 2017 tre ”kabinlift-rekort” – högsta liftstolpen (127 m), högsta höjdskillnaden (1950 meter) och längsta färden (3213 m). En färd som kan få passagerarna att nästan tappa andan.

När

Garmisch Partenkirchen upplevs bäst under perioden december - mars.

För vem

Passar för den stora gruppen som vill vara för sig själva med bra konferensfaciliteter & kort restid.

Missa inte

Upplev ingenjörskonst på hög nivå med att ta Zugspitzbahn upp till Tysklands högsta topp.

Väl uppe på toppen möts man av en överväldigande utsikt över Alperna.  Här ser man på en klar dag ut över fyra länder (Italien, Österrike, Schweiz och Tyskland) och 400 bergstoppar. 

1936 hölls de fjärde olympiska spelen i Garmisch Partenkirchen. I den berömda backhopparbacken - som ligger mellan de två stadsdelarna- avgörs alltid den klassiska  internationella hopptävlingen på Nyårsdagen.  Världscup–tävlingar - främst i Super-G-  hålls här med jämna mellanrum!

 

Byn består egentligen av två sammanväxta byar - Garmisch och Partenkirchen. Garmisch ligger närmast skidbackar och är den lite livligare delen av tvillingstaden.

I hjärtat av Partenkirchen finns Historische Ludwigstraße som är en riktigt vacker gammal promenad- och shoppinggata. Här ligger exklusiva butiker, typiska gästgiverier i alpstil och topprestauranger vägg i vägg.  

Upplev sagolik skidåkning

Garmisch Partenkirchen består av två system, sammanlänkade med tåg i dalen: Garmisch Classic och Zugspitze. Dessa ger tillsammans ett skidområde på 60 km pist. Garmisch Classic erbjuder lite olika skidåkning; Nära kabinen vid Hausbergliften övar barn och nybörjare, tuffare pister finns ovanför trädgränsen på Alpspitze. Vid Kreuzeck-toppen i Garmisch Classic,  utmanas årligen världseliten i Super-G i den kända pisten Kandahar med 940 m i fallhöjd.  

Det andra skidområdet heter Zugspitze och där skidar ni snösäkert på Tysklands högsta glaciär. Här skiner solen även de dagar som dimman ligger i dalen och här kan man njuta av naturlig snö sex månader per år. Till glaciären tar ni kabinbanan eller kugghjulståget genom berget. Tåget och kabinbanan är en upplevelse även för den som inte åker skidor! Njut av en god lunch med fascinerande utsikt. Kanske en tur på kälke på glaciären innan det är dags att åka nedåt igen?


Aktiviteter utöver skidåkning

Här finns mycket att göra även för den som inte åker utför. Kälke är kul och löpan från Hausberg är härliga 5 km lång eller så väljer ni turen från Sankt Martinshütte på Grauberg som börjar med en promenad. Vandra med snöskor, åk längdskidor eller vandra på fina vandringsleder. 

Skridskor kan ni åka i stadion som byggdes för olympiaden 1936 eller på sjön Riesersee. Här kan ni även utmana varandra i bayersk curling (enklare form av curling), åka häst och vagn genom byarna, klättra, spela tennis eller om ni föredrar en lugn stund på hotellets wellness-avdelning.

Boenden

  • Hotel Dorint

    Dorint Garmisch ligger vid foten av Zugspitze, Tysklands högsta berg. Rummen är inredda i traditionell alpin stil och alla har balkong.

    Hotellet har ett stort SPA med swimmingpooler.

  • Hotel Am Badersee

    Hotel am Badersee ligger strax utanför byn i Grainau. Det mycket populära hotellet har modern alpstil där ni njuter av den mysiga baren med öppen spis. I spa-avdelningen finns bastu och möjlighet att boka massage.

    Konferenssalarna är ljusa, luftiga och moderna. Här ingår basutrustning, drycker, papper och penna.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.