Konferensresa Damüls – Ski Unlimited

Konferensresa Damüls / Österrike Snösäkra Damüls

Januari – Mars
Damüls ligger på 1428 m höjd i dalen Argenbach och är ett skidområde lika mångsidigt som det är stort. De två skidområdena Damüls och Mellau är sammanlänkade sedan 2009 genom kabinliften som kopplar samman topparna. 2009 fick Damüls titeln som den ”Snösäkraste byn i världen” för att det faller i snitt 9,3 m nysnö per säsong!

När

Damüls upplevs bäst under perioden januari - mars.

Damüls är den lilla, pittoresk byn med kyrkan som utropstecken på en kulle mitt i. På 1428 meters höjd är orten snösäkert belägen i den västra delen av Österrike, i regionen Voralberg. Grannbyn Mellau är något större och ligger på 688 m höjd. Byarna har funnits sedan medeltiden och tillhörde Bayern under några år i början på 1800-talet.

Många av invånarna här härstammar från Schweiz då människor från Wallis vandrade hit och bosatte sig. Båda dessa byar har turism som främsta inkomstkälla och både sommar som vinter njuter turisterna av den vackra bergsmiljön och den äkta österrikiska charmen. Mittagspitze är det högsta berget även om det är Kanisfluh som är det mest spektakulära, och även det mest fotograferade berget i området.

Aktiviteter

Till Damüls – Mellau åker man främst för att åka skidor! Tillsammans med Mellau har Damüls 29 liftar och erbjuder 105 välpistade kilometer i olika nivåer. Skidsystemet är ihopkopplat genom en upplyst tunnel på 120 m. De flesta pisterna är röda men här finns även utmaningar för den duktige skidåkaren med 23 km svarta backar och 11 kontrollerade offpist-löpor. Snowboard-åkaren finner sitt lystmäte i Alton Burton Snowpark. Parken arrangerar varje år ARC, Austrian Rookie Challenge.

I regionen finns också över 30 mil spår för längdåkare att glida fram i. Lite lugnare är det att vandra, det går bra både med och utan snöskor. Här finns 30 km pistade ”gångvägar” att välja mellan. När liftarna har stängt kan man dock passa på att gå på Damüls skidmuseum och bl a. se föregångarna till Kästles skidor. Att åka rodel är roligt och här kan man testa farten i den 3,5 km långa rodelbanan.

Boende

  • Hotel Mittagspitze

    Ett ski-in ski-out hotell perfekt beläget vid pisten som leder ner till Uga Express-liften. Här möts modern inredning och äkta alpkänsla i en skön mix. 

    Ni möts av en stilfull lounge, en stor bar med vinterträdgård och en restaurang med panoramafönster där ni njuter av goda middagar tillagade på lokala råvaror. SPA-avdelningen med inomhus-pool är väl värd att besöka efter en lång skiddag.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.