Konferensresor i Chamonix | Ski Unlimited

Konferensresa Chamonix / Frankrike Skidlegendernas hem

Januari – April
Vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc (4810 meter) ligger Chamonix-Mont-Blanc. Nere i byn är bergssiluetterna överväldigande och det är svårt att förstå var man ska kunna åka skidor. Balmat och Paccard var de första som nådde toppen redan 1786, då Chamonix tillhörde Kungadömet Sardinien. En annan del av historien är att Chamonix ordnade den första vinter-olympiaden 1924.

När

Chamonix upplevs bäst under perioden januari - april.

För vem

För den som vill ha utmanande skidåkning både offpist & i pisten i nya system varje dag, bra afterski och nattliv.

Missa inte

Från toppstationen på 3275 meter kan man åka längs imponerande Glacier d’Argentière ända ner i dalen 2000 höjdmeter längre ner. Med en bergsguide kan ni hitta hela vägen ända ner till Chamonix via Pas de Chèvre som sista åk.

I Mont Blanc massivet finns många svåra toppar på över 4000 meter som lockar klättrare från hela världen vilket präglar byn som andas Alpinism. Chamonix är välkänt för sin skidåkning både i liftsystemen men också för skidturer med stighudar. I april vallfärdar randonnéturister för att gå La Haute Route från Chamonix till Zermatt.

De flesta skidåkare kommer dock till Chamonix för att åka i något av de fem liftsystemen: Les Houches, Le Brévent, La Flégère, Le Tour eller det mest kända Les Grands Montets. Även Aiguille du Midi med sin höjd på 3842 meter lockar och nås med kabin från byn på 1030 meter.

Chamonix är dessutom en av de större skidbyarna och har ett brett register av barer, restauranger och nattklubbar som tillfredsställer alla smaker.

Skidåkning i världsklass

Chamonix har fostrat världens bästa skidåkare och i deras snösprut följer många andra skidåkare som hittat hit. I januari kommer Freeride World Tour till byn och tävlar på Le Brévent som bjuder på bra snö tidigt på vintern. Le Brévent sitter ihop med La Flégère. Tillsammans bjuder de på sol, långa pister och en fantastisk vy mot bergen på andra sidan.

Les Grands Montets dalstation ligger i Argentière ca 9 km upp i dalen och är en världens mest kända liftsystem. Här är snön kall och fräsch men konkurrensen om lössnön är stenhård. Det som lätt glöms bort är de långa fina pisterna som kräver pigga ben. 

Från toppstationen på 3275 meter kan man åka längs imponerande Glacier d’Argentière ända ner i dalen 2000 höjdmeter längre ner. Med en bergsguide kan ni hitta hela vägen ända ner till Chamonix via Pas de Chèvre som sista åk.

Klassikern med bergsguide är annars Vallée Blanche från Aiguille du Midi. Ett snällt åk på 20 km som tar minst en halvdag i anspråk. Ni kryssar mellan glaciärsprickor omgivna av fantastiska berg för att till slut nå Chamonix för en after ski på de välkända Chambre Neuf eller MOÖ.


Aktiviteter utöver skidåkning

Eftersom Chamonix är en levande stad året om finns allt du kan önska i form av service och aktiviteter. Badhus, biograf, alpinistmuseum, skridskobana, bowling och mycket mer finns för den som inte önskar åka skidor. Hundspann, längdskidåkning och paragliding är också populärt och visst låter det underbart med en slädtur? 

I närheten av bygatan ligger också simhallen med både bastu och hamam. Där finns också möjlighet till gym, tennis, squash, klättervägg, isrink och längdåkning. Och vill man göra en utflykt till en stad kan man ta sig till Geneve över dagen.  

Boende

  • Hotel Mercure Chamonix Centre

    Mercure Chamonix Centre ligger strategiskt vid Chambre Neuf och MOÖ. Där rullar afterskin vidare långt in på kvällen och ni har bara 200 meters promenad till centrum med allt skoj. Från hotellet är det endast 800 meter till den långa liften upp till Aiguille du Midi på 3840 meter. 

    Hotellet är nyrenoverat och har en härlig lobby med wifi och en mycket bra frukost med färskpressad juice. Skidbussen ligger bara tre minuters gång från hotellet och för nybörjarna är det endast 5 min promenad för att komma direkt till ett lite snällare system.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.