Konferensresor i Björkliden | Ski Unlimited

Konferensresa Björkliden / Sverige Lapportens öppning

Mars – Oktober
Välkommen till Björkliden – en liten genuin fjällanläggning med majestätisk utsikt över Lapporten och Torneträsk. Björkliden Fjällby, belägen 420 meter över havet, är en av våra nordligaste skidorter i den svenska fjällkedjan och ligger ca 10 mil från Kiruna på vägen mot Riksgränsen och Narvik.

När

Björkliden upplevs bäst under perioden mars - maj samt augusti - oktober.

För vem

Gruppen som vill umgås för sig själva, bo i stuga och njuta av fjällupplevelsen.

Missa inte

Tura upp till Låktatjåkko stugan och äta nygräddade våfflor. Bo på Solhyllan i timrade mysiga stugor med utomhusjaccuzzi.

Björkliden slår upp portarna precis som många andra skidorter i norra Sverige i mitten av februari och säsongen sträcker sig ända till mitten av maj. Det fantastiska ljuset som kommer i mars och april erbjuder långa dagar på fjället.  

I Björkliden finns allt som behövs för en lyckad konferens. Här bjuder omgivningen med den storslagna naturen på otroligt bra förutsättningar för härliga dagar med utomhusaktiviteter och skidåkning. Här serveras ni även vällagade luncher och middagar som avnjuts i hotellets restaurang med utsikt över Lapporten. Kvällsunderhållning finns på hotellet i baren Rallaren. Ett måste är även att besöka Sveriges högts belägna bar och hotell uppe på Låktatjåkka och avnjuta den beryktade Låktavåfflan!

Skidåkning i en unik miljö

Skidområdets 5 liftar och 25 pister av varierad svårighetsgrad och lutning kombinerat med lättillgänglig offpist gör att alla skidåkare hittar sina favoriter. Fjället erbjuder även otroliga möjligheter till turskidåkning både längs med kryssmarkerad vinterled, i längdspåret eller helt i obanad terräng. Abisko ligger bara ca 5 minuter med bil från Björkliden och här finns fjället Nuolja som erbjuder en lift och offpistskidåkning.

Området kring Abisko och Björkliden inbjuder även till riktigt bra helikopterskidåkning och topptursmöjligheterna är många där man för egen kraft och energi med stighudar under skidorna tar sig till orörda fjällsluttningar. Likaså Riksgränsen ligger på behagligt avstånd, ca 30 min med buss eller bil från Björkliden. Skidorterna har i många år varit skilda åt men kunnat erbjuda ett gemensamt liftkort (Artic Skipass, där även Narvik ingått). För ett par år sedan tog destinationerna samarbetet vidare och Björkliden och Riksgränsen har numera samma ägare och marknadsförs under namnet Lapland Resorts.


Aktiviteter utöver skidåkning

För dem som inte vill åka alpint föreslår vi ett besök till Låktatjåkka, Sveriges högst belägna hotell och bar som i ensamt majestät ligger uppe på fjället Låktatjåkka 1228 meter över havet. Hit tar ni er sittandes i vessla, alternativt tolkar efter vesslan på skidor. Vi avnjuter en våffla, njuter av tystande och beger oss sedan tillbaka till Björkliden i vesslan eller så glider vi tillbaka på skidor de 9 kilometrarna till Björkliden. Vesslan har kapacitet till 16 sittande gäster och 20 tolkande skidåkare per tur. Vesslan trafikerar Låktatjåkka t/r under dagen för att ge alla möjlighet till ett besök även om man väljer att ägna större delen av dagen åt skidåkning.

Andra aktiviteter som är möjliga för dem som inte vill åka skidor är exempelvis grottkrypning i Kåppashålagrottan (en av Sveriges äldsta grottsystem), längdskidåkning, hundspann, skoter, snöskor eller isfiske på Torneträsk. Givetvis hjälper våra guider till och finns tills hand vid dessa aktiviteter. Vi samlas sedan för afterski i hotellet och möjlighet finns att slå upp en egen större Lavvo utanför hotellet för utomhusfterski om vädret tillåter.

Boenden

 • Solhyllan på Björkliden

  Solhyllan är helt enkelt premiumboende i fjällformat. Klassiska tillika moderna timmerstugor, utrustade med fyra sovrum, gemensamhetsytor och upp till fem meters takhöjd. Perfekt för konferensgruppen som vill rå om sig själva. I en boendemiljö som motsvarar en handfull hotellstjärnor.

  Timmerstugor med 8-10 bäddar på cirka 100 kvadratmeter på två våningar. Altan med jacuzzi, bastu samt välutrustade kök med alla moderniteter. Fri WiFi finns tillgängligt i alla stugor

 • Hotell Fjället

  Vid fjällkanten ligger fyrstjärniga Hotell Fjället, som ni kan ha helt för er själva om ni önskar. Här finns totalt 46 rum. Ni äter gott på hotellets restaurang och hänger i hotellets Bar Rallaren. En kväll rekommenderar vi middag i hotellets träkåta. 

  Rummen är ljusa och fräscha, alla med eget badrum och gratis wifi. TV, och skrivbord – ett schysst hotellrum helt enkelt. Här finns också konferensrum för era möten, ett litet gym och en bastu.

  • Foto: Markus Alatalo
Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.