Konferensresor i Andermatt | Ski Unlimited

Konferensresa Andermatt / Schweiz Charmiga & moderna Andermatt

Januari – Mars
Andermatt i Schweiz har genomgått en imponerande förvandling på knappt tio år, från att vara en militärbas med några få åldrade liftar till en toppmodern skidort med unik charm, fina restauranger och enastående skidåkning. Kombinationen av höga berg, rik nederbörd och lättillgänglig offpist gör Andermatt till ett riktigt mecka för offpistskidåkare. Gemstock är ett av Alpernas, och därmed världens, bästa skidberg. 1500 fallhöjdsmeter med stora ytor, bra fallhöjd och spektakulära vyer. På senare år har Andermatt byggts samman med grannbyarna Sedrun och Disentis, vilket gör skidorten med sina 33 liftar och 180 kilometer pist nu till centrala Schweiz största skiddestination.

När

Andermatt upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

Andermatt är en modern destination som passar duktiga skidåkare som gillar puder, branter och kulinariska upplevelser.

Missa inte

Glaciärexpressen passerar Andermatt vilket ger möjlighet till att på ett bedårande sätt uppleva alperna.

Glaciärexpressen passerar Andermatt vilket ger möjlighet till att på ett bedårande sätt uppleva alperna och samtidigt åka vidare exempelvis till Davos eller hela vägen till Zermatt. Att sitta på tåget när det klättrar uppför bergen är en upplevelse i sig, och att utsikten och omgivningen är oerhört vacker, ger ytterligare en dimension. Åker man hela sträckan passerar man 291 broar och 91 tunnlar.

I Andermatt erfar man en välavvägd fusion av det moderna och det historiska på ett förtjänstfullt vis, vilket bidrar till att Andermatt formats till en av de mest fascinerande skiddestinationerna i Alperna. Möjligen har den tidigare militärplatsen uppnått den magiska balansen mellan utveckling och genuinitet?


En hållbar destination:
Andermatt är helt och hållet bilfritt och alla bostäder och hotell är energisnåla. Skidsystemet SkiArena drivs på vindkraft medan så kallad ”snow farming” – sparad snö från fjolåret – används till fördel för att inte behöva snökanoner i lika stor utsträckning. Bland alla hotell förespråkar Radisson Blu Reussen ett hållbarhetstänk i linje med skidorten. Vatten, värme och luft drivs på energisnåla källor och maten kommer primärt från lokala gårdar och odlingar. 

Djup snö och höga berg

Andermatt är ett av världens absolut bästa områden för offpiståkning. Kombinationen av höga berg, rik nederbörd och lättillgänglig offpist gör Andermatt till ett riktigt mecka för offpistskidåkare. Från nästan 3000 m ö h har man en utsikt över 600 toppar – en syn som garanterat får ditt hjärta att slå fortare. Andermatt ligger mitt i centrala Schweiz omgivet av tre bergspass; St. Gotthardpass, Oberalppass och Furkapass. Det är Alpernas mest kända ”snöhål”, där metervis med snö inte är ovanligt.

Till all snö kan läggas ett rejält berg med 1500 höjdmeter på nordsidan så förstår alla att Andermatt är ett ställe för riktiga skidåkare. Att anlita en bergsguide för att verkligen upptäcka omgivningarna är att rekommendera. På andra sidan byn ligger Nätschen med några lättare backar i solen.


Aktiviteter utöver skidåkning

För den som vill få mycket alpkänsla utan att sätta på sig skidorna finns ett flertal andra aktiviteter att välja mellan. I området slingrar sig flera snöskoturer både i dalgången och i mer högalpin terräng. Vill man slipa på längdskidformen är spåren väl utbyggda för både klassiskt och skateåkning, från Andermatt når man ett nät med 28 km spår. Centralt i byn finns även en skridskobana med anor. Men man kommer främst till Andermatt för den fantastiska skidåkningen.

Boende

  • Radisson Blu Hotel Reussen Andermatt

    Bo mitt i de Schweiziska alperna bara ett stenkast ifrån Gemstock och Andermatts skidsystem. Radisson Blu Hotel Reussen är en modern tolkning av ett klassiskt chalet. Hotellet har 281 hotellrum och 6 fullt utrustade mötesrum och en konferenssal på 466m2, som passar upp till 255 gäster.

    Efter en dag med sport eller sightseeing kan du unna dig en avkopplande massage på hotellets spa- och hälsocenter, komplett utrustat med gym, bastu, ångbad och pool.

     

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.