Konferensresor i Andermatt | Ski Unlimited

Konferensresa Andermatt / Schweiz Charmiga & moderna Andermatt

Januari – Mars
Andermatt i Schweiz har genomgått en imponerande förvandling på knappt tio år, från att vara en militärbas med några få åldrade liftar till en toppmodern skidort med unik charm, fina restauranger och enastående skidåkning. Kombinationen av höga berg, rik nederbörd och lättillgänglig offpist gör Andermatt till ett riktigt mecka för offpistskidåkare. Gemstock är ett av Alpernas, och därmed världens, bästa skidberg. 1500 fallhöjdsmeter med stora ytor, bra fallhöjd och spektakulära vyer. På senare år har Andermatt byggts samman med grannbyarna Sedrun och Disentis, vilket gör skidorten med sina 33 liftar och 180 kilometer pist nu till centrala Schweiz största skiddestination.

När

Andermatt upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

Andermatt är en modern destination som passar er som gillar mångsidig skidåkning från puder och branter till breda pister samt kulinariska upplevelser.

Missa inte

Glaciärexpressen passerar Andermatt vilket ger möjlighet till att på ett bedårande sätt uppleva alperna.

Glaciärexpressen passerar Andermatt vilket ger möjlighet till att på ett bedårande sätt uppleva alperna och samtidigt åka vidare exempelvis till Davos eller hela vägen till Zermatt. Att sitta på tåget när det klättrar uppför bergen är en upplevelse i sig, och att utsikten och omgivningen är oerhört vacker, ger ytterligare en dimension. Åker man hela sträckan passerar man 291 broar och 91 tunnlar.

I Andermatt möts man av en välavvägd fusion av det moderna och det historiska, vilket bidrar till att Andermatt formats till en av de mest fascinerande skiddestinationerna i Alperna. Möjligen har den tidigare militärbasen uppnått den magiska balansen mellan utveckling och genuinitet?


En hållbar destination:
Skidsystemet SkiArena drivs på vindkraft medan så kallad ”snow farming” – sparad snö från fjolåret – används till fördel för att inte behöva snökanoner i lika stor utsträckning. Bland alla hotell förespråkar Radisson Blu Reussen ett hållbarhetstänk i linje med skidorten. Vatten, värme och luft drivs på energisnåla källor och maten kommer primärt från lokala gårdar och odlingar. 

Djup snö och höga berg

Andermatt är ett av världens absolut bästa områden för offpiståkning. Kombinationen av höga berg, rik nederbörd och lättillgänglig offpist gör Andermatt till ett riktigt mecka för offpistskidåkare. Från nästan 3000 m ö h har man en utsikt över 600 toppar – en syn som garanterat får ditt hjärta att slå fortare. Andermatt ligger mitt i centrala Schweiz omgivet av tre bergspass; St. Gotthardpass, Oberalppass och Furkapass. Det är Alpernas mest kända ”snöhål”, där metervis med snö inte är ovanligt.

Skidområdet Andermatt-Sedrun-Disentis är det största och mest mångsidiga av ortens två områden. Här finns stora, breda backar, lättillgängliga offpistssluttningar, brantare partier och långa, härliga glidar-backar. Dessutom flertalet restauranger väl värda ett stopp för såväl utsikten från terrassen som den goda maten. 

Området Gemsstock med 1500 höjdmeter på nordsidan är perfekt för skidåkaren som vill ha lite större utmaningar. Att anlita en bergsguide för att verkligen upptäcka omgivningarna är att rekommendera. 


Aktiviteter utöver skidåkning

För den som vill få mycket alpkänsla utan att sätta på sig skidorna finns ett flertal andra aktiviteter att välja mellan. I området slingrar sig flera snöskoturer både i dalgången och i mer högalpin terräng. Vill man slipa på längdskidformen är spåren väl utbyggda för både klassiskt och skateåkning, från Andermatt når man ett nät med 28 km spår. Centralt i byn finns även en skridskobana med anor. Men man kommer främst till Andermatt för den fantastiska skidåkningen.

Boende

  • Radisson Blu Hotel Reussen Andermatt

    Bo mitt i de Schweiziska alperna bara ett stenkast från Andermatts pister. Radisson Blu Hotel Reussen är en modern tolkning av ett klassiskt chalet. Hotellet har 281 hotellrum och 6 fullt utrustade mötesrum. Här finns även en konserthall med fantastisk akustik som även kan användas för möten. Salen är 466m2 och passar för upp till 255 gäster.

    Efter en dag med sport eller sightseeing kan du unna dig en avkopplande massage på hotellets spa- och hälsocenter, komplett utrustat med gym, bastu, ångbad och pool.
    Här äter ni också mycket gott på hotellets restaurang och kan njuta av en drink vid den öppna spisen vid hotellets lounge-bar.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.