Upplev Åre i höstskrud – Ski Unlimited

Konferensresa Åre / Sverige   Upplev Åre i höstskrud

Juni – Oktober
Att Åre inte bara är en vinterdestination är nu för tiden ett välkänt faktum. Under snön döljer sig en fantastisk värld som måste upptäckas! Det spelar inte någon roll om du söker avkoppling och tystnad eller fart och fläkt, här finns något som passar alla.

När

Utan skidor på fötterna är hösten bästa tiden att uppleva Åre.

För vem

För gruppen som vill ha fartfyllda aktiviteter och naturupplevelser i kombination med ett bra utbud av restauranger och barer.

Missa inte

Paddla kajak på den spegelblanka sjön, vandra eller spring upp på skutan, åk downhill nedför och njut av en kopp kaffe över lägerelden....

Under barmarkssäsongen i Åre kan ni variera lite fartfyllda aktiviteter med god mat och mycket skratt. Åre har blivit en klassiker som bara har mer och mer att erbjuda för varje år. Kombinationen av härlig fjällnatur, högklassig mat och röjigt party är en god anledning till att välja att konferera i Åre.

Hit reser ni smidigt med en timmes flyg ifrån Stockholm till Östersund, endast en timme ifrån Åre där vi kan plocka upp er med egna bussar. Ett mer hållbart alternativ är att ta tåget hit, antingen med natt- eller dagtåg. 

Upplevelser runt Åreskutan

Åre har hur mycket som helst att bjuda på. Så här skulle ett upplägg kunna se ut som fungerat väldigt bra för våra grupper.

Dag 1

Efter avslutad arbetsdag reser ni ut kvällen och landar på Östersunds flygplats där Ski Unlimiteds guider välkomnar er på plats och tar er med bussar till Åre. Bussresan tar cirka 1 timme. Alternativt tar ni natt-tåget upp och anländer lagom till frukost dagen efter.

Dag 2

Idag föreslår vi att ni snörar på er vandringskängorna och tar med kollegorna på en vandring kring Åreskutan. De vackra omgivningarna och utsikten över Åre by och sjö är en upplevelse värd att minnas. Termosar och extra tjocktröjor ligger packade i väskorna. Vi slår oss ner på sittunderlag framför en brasa, äter grillad korv och har en mysig minikonferens. Efter det kan man vandra vidare på de många lederna.

Dag 3

Idag är det dags för en teambuilding aktivitet där ni antingen kör det vi kallar ”lagutmaningen”, en halvdagsaktivitet med en större tävling där man får ledtrådar eller koder varefter stationerna klaras av. Vi väljer bland grenar som t.ex. Teamskytte, Backhoppning, Kasta Jättelabyrinten, Spindelnätet och Blindgång. Alternativt kör vi ”Åre Creative Challenge” - en utmaning där ni får lära känna såväl Åre som varandra bättre. 

Med en App för androidtelefoner löser ni olika kreativa uppdrag runt om i byn, vilka är kopplade till olika GPS punkter. Ni förflyttar er till fots och här finns allt från roliga och lärorika frågor till fotouppdrag och andra klurigheter. Dessutom krävs en strategi när man tävlar mot de andra lagen. Laget med bäst strategi, kreativitet samt Årekunskap brukar ta hem segern. Vi avslutar med en gemensam lunch, gärna utomhus om vädret tillåter.

Efter lunch finns det tid för valbara aktiviteter. Om ni är adrenalinsökare och vill känna pulsen rusa kan man hyra downhillcyklar. Vill ni ta det lite lugnare finns elcyklar som miljövänliga alternativ. Om man bara vill ta det lugnt och njuta så testa en chokladprovning, besök samerna, eller plaska runt i ett äventyrsbad. Åresjön lämpar sig även bra för paddla kajak, prova på SUP eller varför inte segling? Listan är självklart längre än så!

Dag 4

Nöjda och fyllda med energi från helgens aktiviteter reser ni hem idag efter frukost med direktflyg som går från Östersunds flygplats, alternativt tar ni dag- eller nattåget tillbaka direkt ifrån Åre.

Boenden

  • Holiday Club

    Holiday Club - "fjällens träningshotell". Här rekommenderas att packa med träningskläderna! Med ett 800 kvm stort inglasat SATS-gym som rymmer motionsbassäng, spinningsal och yogasal med panoramautsikt över fjällvärlden blir träningen en upplevelse.

    Här bor ni i rymliga hotellrum eller lägenheter mitt i Åre med fjället på den ena sidan av hotellet och Åresjön på den andra. Hotellet stoltserar även med sin nya restaurang Grow, där grönsakerna får ta huvudrollen och maten är tillagad för ett aktivt liv.

  • Hotel Åregården

    Åregården är ett modernt och exklusivt fjällhotell med anor från 1895 mitt i Åre By, precis vid torget. Här bor man bekvämt och äter en god frukost i matsalen. De har en ljus och fin konferenssal som vetter mot sjön. Här finns utöver rum och lägenheter en pool, en lobbybar, tre restauranger och en nattklubb. 

    Från hotellet har du utsikt över såväl Åresjön som fjälltopparna och det unika läget bidrar till att det inte är mer än ett stenkast från både backar och restauranger.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.