Konferensresa Wales Snowdonia – Ski Unlimited

Konferensresa Snowdonia / Wales Snowdonia - Wales

Maj – Oktober
I Wales största och äldsta nationalpark, Snowdonia, kommer ni att vistas på högre höjder i fantastisk omgivning med närhet till högsta bergstoppen Snowdon som ligger 1 085 meter över havet. Området är känt för utomhusaktiviteter såsom mountainbike, vandring och "gorge scrambling" där ni kan ta er uppför en kanjon. Ni kan även boka in er på olika vattenaktiviteter i Adventure Park, världens första "insjö" för surfing med huvudhöga vågor i en 300 meter lång lagun.

När

Wales gör sig bäst från maj till oktober

För vem

Passar gruppen som älskar aktiviteter, natur och som vill pröva på något nytt!

Missa inte

Vandra upp på toppen av Snowdon, Wales högsta berg!

Nationalparken Snowdonia har en yta om 2 130 km² och det bor cirka 25 000 personer här, varav hälften talar kymriska - det andra officiella språket i Wales. Att ta sig upp på toppen av Snowdon kan vara en del av ert program, men det finns även många andra populära vandringsmål i omgivningen, såsom Carnedd Llewelyn med en fin sjö på toppen, Swallow Falls vattenfallet och den lite mer krävande leden Llanberis Path.

Snowdonia sticker ut med sina forntida slott, några bara kvar som ruiner och andra magnifikt bevarade. Flera av dessa historiska byggnader kan ni besöka. Härifrån är det cirka en halvtimme till kusten, där ni kan uppleva den dramatiska kustremsan med aktiviteter som tex. coasteering, segling och kajakpaddling.

Aktiviteter - vilket smörgåsbord!

Här i norra Wales finns mycket att välja mellan! På land finns berg, forsar och hedar och längs kusten finns både stränder och klippor. Välj mellan vandring, kanske bestiga Snowdon – England och Wales högsta berg - för att njuta av den fantastiska naturen i nationalparken.

Eller varför inte prova på den snabbaste Zipline i världen - förbered dig på en verkligt unik och spännande upplevelse: den snabbaste zipline i världen sedan 2013! Sväva över Penrhyn Quarry, där du kan resa med hastigheter på upp till 160 km/h samtidigt som du njuter av oslagbar utsikt över Snowdonia. Velocity 2 är en 1,5 kilometer lång zipline som garanterat ger en adrenalinkick! 

Quarry Karts - varför inte prova Storbritanniens enda Quarry Karts, gravitationsdrivna trehjulingar som man tar sig nedför en hinderfylld 3 kilometer lång bana? Ni börjar 460 meter över havet där ni bjuds på otroliga vyer inför en skrämmande nedstigning som varar i cirka 3-5 minuter. Om du älskar gokart är detta ett bra sätt att njuta av en liknande upplevelse i den verkligt fantastiska miljön i Snowdonia National Park, med vidsträckt utsikt över Ogwen-dalen i ena riktningen och Menaisundet i den andra.

Mountainbike - Att cykla mountainbike i de vackra landskapen i Betwsy Coed area är fantastiskt. Det finns några kul rutter upp genom Gwydir-skogen som ger några spännande timmar, den är anlagd med markerade rutter specifikt för mountainbikecyklister med olika nivåer efter förmåga, en populär plats för lokala mountainbikecyklister i området.

Här finns utmärkta möjligheter till att prova på Gorge Scrambling, en äventyrlig aktivitet som kräver både styrka och mod. Själva aktiviteten utförs i en kanjon. Till skillnad från canyoning, så går man här kanjonen nedifrån och upp! Moment som simning, rappellering, klättring och klipphoppning i en härlig kombination. Bra skor, hjälm och flytväst är ett måste. 

Precis bredvid hotellet Hilton Garden Inn ligger Adventure Parc Snowdonia. Här kan ni prova på surfing, SUP, kajak, klättring, grottkrypning och zipline i lagunen. Eller varför inte stärka teamet genom att bygga en egen flotte som ni får pröva i lagunen.

Boende

  • Hilton Garden Inn

    Våren 2021 öppnades dörrarna till Hilton Garden Inn Snowdonia. Hotellet ligger i Wales största nationalpark som är ett mycket omtyckt område med rikt friluftsliv. Hotellet har en fantastisk utsikt över surflagunen precis intill bergen och skogarna utanför. Lagunen är en del av Adventure Parc Snowdonia som erbjuder mängder av aktiviteter på vatten.

    Du kan förvänta dig toppmodern komfort och varmt mottagande i en enastående miljö. Hotellet har 106 sovrum med vacker utsikt åt alla håll, en restaurang och en bar samt ett väldigt fräscht fitnesscenter. Invid hotellet finns ett helt nytt spa, The Wave Garden.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.