Konferensresa Wales Llandudno – Ski Unlimited

Konferensresa Llandudno / Wales Llandudno - Wales

April – Oktober
Här i norra Wales finns mycket att välja mellan! På land finns berg, forsar och hedar och längs kusten finner ni både stränder och klippor som bjuder in till ett stort utbud av aktiviteter som coasteering, mountainbike, vandringar och mycket mer. Här hittar ni den charmiga badorten Llandudno.

När

Wales gör sig bäst från april till oktober

För vem

Passar gruppen som älskar aktiviteter, natur och som vill pröva på något nytt!

Missa inte

Vandra upp på toppen av Snowdon, Wales högsta berg!

Llandudno är Wales största badort belägen mellan Bangor och Rhyl och har drygt 20 000 invånare. Den lilla staden ligger mellan det walesiska landet och halvön Great Orme. Här finns två fantastiska stränder, prisbelönta North Shore och Weat Shore som är känt för sina sanddyner. En 670 meter lång pir från 1878 gör bilden av en klassisk brittisk badort komplett. Förutom bad bjuder området på många vattensporter, utmanande aktiviteter i bergen och naturligtvis en och annan pub!

Usiktspunkten på halvön Great Orme kan nås med spårvagn som byggdes av handelsmännen i staden i början av förra seklet. Innan dess var det bara den som kunde tänka sig att svettas i uppförsbacken någon timma som kunde njuta av den fantastiska utsikten och det fascinerande djur- och växtlivet. 1969 byggdes även en kabinbana upp till toppen, den längsta i Storbritannien. Senare byggdes en konstgjord skid- och kälkbacke så nu hålls mästerskap i skidåkning på konstgjort underlag här.

Aktiviteter - vilket smörgåsbord!

Här i norra Wales finns mycket att välja mellan! På land finns berg, forsar och hedar och längs kusten finns både stränder och klippor. Välj mellan vandring, kanske bestiga Snowdon – England och Wales högsta berg - för att njuta av den fantastiska naturen i nationalparken.

Eller varför inte prova på den snabbaste Zipline i världen - förbered dig på en verkligt unik och spännande upplevelse: den snabbaste zipline i världen sedan 2013! Sväva över Penrhyn Quarry, där du kan resa med hastigheter på upp till 160 km/h samtidigt som du njuter av oslagbar utsikt över Snowdonia. Velocity 2 är en 1,5 kilometer lång zipline som garanterat ger en adrenalinkick! 

Quarry Karts - varför inte prova Storbritanniens enda Quarry Karts, gravitationsdrivna trehjulingar som man tar sig nedför en hinderfylld 3 kilometer lång bana? Ni börjar 460 meter över havet där ni bjuds på otroliga vyer inför en skrämmande nedstigning som varar i cirka 3-5 minuter. Om du älskar gokart är detta ett bra sätt att njuta av en liknande upplevelse i den verkligt fantastiska miljön i Snowdonia National Park, med vidsträckt utsikt över Ogwen-dalen i ena riktningen och Menaisundet i den andra.

Mountainbike - Att cykla mountainbike i de vackra landskapen i Betwsy Coed area är fantastiskt. Det finns några kul rutter upp genom Gwydir-skogen som ger några spännande timmar, den är anlagd med markerade rutter specifikt för mountainbikecyklister med olika nivåer efter förmåga, en populär plats för lokala mountainbikecyklister i området.

På ön Anglesey finns aktiviteter som surfing, coasteering, kajakpaddling, klättring och segling. Åk på hummersafari eller följ med på ”vanlig” fiskebåt en halvdag. 

Coasteering är en äventyrlig aktivitet som kräver både styrka och mod. Själva aktiviteten utförs längs en kuststräcka och kombinerar moment som simning, rappellering, klättring och klipphoppning. Bra skor, hjälm och flytväst är ett måste. Här finns även utmärkta möjligheter till canyoning, eller om ni redan testat canyoning, varför inte gå kanjonen nedifrån och upp?

Vill ni pröva på något riktigt lokalt? Då rekommenderar vi att ni provar på rugby i den lokala rugbyklubben. Lär er grunderna i denna nationalsport och prova på att tacklas med klubbens starka tränare…För kulturella aktiviteter, så kan ni besöka slott – med spöken eller bara spännande historia, eller vandra runt Anglesey med en guide som berättar om öns historia från stenåldern till Druidernas sista utpost. Eller varför inte en whiskeyprovning och rundtur på det lokala destilleriet Penderyn?

Boende

  • The Imperial Hotel

    The Imperial Hotel är ett viktorianskt hotell som ligger direkt vid semesterorten Llandudnos strandpromenad endast 2 minuters promenad från havet samt till centrum. Många av rummen har även utsikt över Llandudno Bay. 

    På hotellet finns ett härligt fitnesscenter med pool, gym, ångbad, bastu och bubbelpool att koppla av i efter dagens aktiviteter. Hotellet har även en prisbelönt restaurang Chantrey, som inte bara räknas som den bästa restaurangen i Llandudno utan även i hela norra Wales. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.