Konferensresa Vingåker – Ski Unlimited

Konferensresa Vingåker / Sverige Konferensresa Vingåker

April – Oktober
En del av den svenska folksjälen, en viktig mötesplats och ett nostalgipiller i kvadrat – Folkets Park! Det finns ca 500 aktiva Folkets Hus och Folkets park i vårt land – från norr till söder. I närheten av Stockholm finns dryga 40. Vi har massor av bra kombinationer med boende – aktiviteter – Folkparks-kul på många ställen! Här har vi valt att presentera en av dessa klassiska samlingspunkter – Vingåkers Folkets park. Välkommen till en svensk klassiker ni sent kommer glömma!

Aktiviteter

För vem

För er som inte vill resa så långt men ändå få ombyte från storstan. För er som söker en annorlunda aktivitet som engagerar eller er som bara vill njuta av ett fint och familjärt boende med bra mat.

Missa inte

Folkets Park som aktivitet och festlokal! Säfstaholms historiska slott - i toppform efter en stor renovering som just avslutats. Lär er mer om svenskt hantverk på ett anrikt tunnbinderi eller på Reijmyre glasbruk. Njut på vackra cykelleder!

Ungefär 2 timmar från centrala Stockholm med buss, eller endast 1,5 timma med tåget från centralstationen - så är du i det lilla brukssamhället Vingåker. Med en historia inom textilindustrin, så är det idag känt för sin stora Outlet för diverse märkeskläder. Området kring Vingåker bjuder på massvis av möjligheter till både sportiga aktiviteter och kulturella godbitar.

Och självklart också shopping för den som önskar att fynda på Vingåkers Outlet. Som sig bör i små brukssamhällen, så finns här självklart en Folkets Park där vi kan erbjuda både konferensmöjligheter, lek, show och fest.  Straxt utanför Vingåker finns dessutom boende i vacker och trivsam herrgårdsmiljö för upp till 100 personer.

Aktiviteter

Nästgårds till Båsenberga Hotell, där vi rekommenerar att ni bor, finns både golfbana, elljusspår och utegym. Så det är lätt att hålla sig i trim mellan konferenspassen. Här kan vi också ordna företagsmästerskap i golf eller hyra in en PT för att tipsa om enkla och effektiva träningspass i utomhusmiljö som funkar lika bra här som på lunchen utanför kontoret – dags för nya vanor?

Cykla i skog och mark på MTB-spår går fint att göra i Vingåker. Här finns ett 3 km långt markerat spår för MTB – passar utmärkt för den som vill testa på eller för en företagsstafett.
Vägcykling är ett annat utmärkt alternativ. Varför inte starta konferensen med lunch vid Julita Gård för att sedan cykla en sträcka på Näckrosleden? På vägen passerar ni ett par badplatser – ett självklart stopp om vädret är vackert! Vi packar såklart fikakorgen för cykelturen, eller ordnar frågesport längs vägen. Dryga 4 mil senare når ni Vingåker.

Fiska är en skön aktivitet, ett utmärkt tillfälle att prata med kollegorna och vänta på napp. I sjön Kolsnaren/Viren som ligger intill Båsenberga så nappar såväl gäddan som abbore och gös. Dessa vatten passar även fint för kajakturer (hyres på annan ort).

Besök Säfstaholms Slott. Mitt i centrala Vingåker ligger nyrenoverade Säfstaholms Slott. Här fanns en gång i tiden en av Sveriges största konstsamlingar och under Gustaf Trolle-Bondes tid på slottet (1791-1855) var det en mötesplats för konst och musikälskare. Idag är slottet nyrenoverat (öppnar sommaren 2020) och åter fyllt med konst i permanenta och skiftande utställningar. Vill ni ha inspiration för att måla egna tavlor så ordnar vi gärna en målarkurs!

Ordna en kväll i Folkets Park! Själva höjdpunkten på er konferens blir såklart kvällen i Folkets Park! Här kan ni välja att göra så mycket eller så lite ni vill. Vi kan hyra parken utan bemanning, där ni själva har förberett er i grupper för att ordna lotteriet, korvkiosken, middagen, välgörenhetsauktionen, dansbandsmusiken eller temafesten (fråga oss gärna om tema!). Bara budget och fantasi sätter gränser här! Detta blir en teambuilding-övning som heter duga. Eller så kommer ni bara till grindarna med en laddad Folkpark, bara för er – korven är kokad, lotterivinsterna uppradade, middagen är dukad och underhållningen står redan och väntar i kulisserna. Hur som helst så blir detta en helkväll att minnas!

Boende

  • Båsenberga Hotell & Konferens

    Ni bor i vacker, klassisk herrgårdsmiljö på vackra Båsenberga. Dock har inte gården en historia som herrgård, utan som socknens fattighus. Gårdens nuvarande ägare berättar gärna hotellets spännande historia för er. Här finns 60 rum, eller drygt 100 sängplatser fördelade på twinrum, singelrum och tre sviter.  Hotellets stora konferenssal har plats för dryga 100 personer, är vackert renoverat med naturligt ljusinsläpp från de stora fönstren som vetter mot grönskan och sjön Kolsnaren. Förutom stora salen finns ytterligare 11 grupp- och konferensrum för 2 till 40 personer.

    Köket på Båsenberga är en njutning. Genuina, färska råvaror – ofta direkt från skogarna runtomkring – tillagade med rejäla doser omsorg och känsla. Här serveras frukostar, bufféluncher och 4-rätters middagar med ostbuffé och dessertbuffé som avslutning – obegränsad njutning, med andra ord!

    Här finns även en relaxavdelning med 3 olika bastur samt en utomhus-jacuzzi. Nästgårds ligger Vingåkers golfbana, ett elljusspår och ett utegym.

    Från hotellet till centrala Vingåker är det ca 4,5 km och till Folkets Park ca 6 km.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.