Konferensresor i Costa Blanca | Ski Unlimited

Konferensresa Villajoyosa / Spanien Glädjefyllda byn

April – Oktober
I Villajoyosa har den fridfulla atmosfären bevarats intakt, med sina vackra, färgglada hus som smyckar stadens centrum och sträcker sig ända ner till den breda stranden med sin långa strandpromenad. Det är en plats där solen, sanden och vattnet står i centrum - och för de som älskar god mat finns här också ett brett utbud av restauranger att välja bland!

När

Villajoyosa upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För den som söker en mer avslappnad atmosfär än den livliga Alicante, är Villajoyosa det optimala valet.

Missa inte

Om du har en förkärlek för choklad - och vem har inte det? - bör du definitivt planera in ett besök på Valor Chocolate-fabriken, som inte bara erbjuder en spännande rundtur, utan är också ett museum, erbjuder chokladprovningar och har en chokladbutik.

För den som söker en mer avslappnad atmosfär än den livliga Alicante, är Villajoyosa det optimala valet. Här sträcker sig den breda stranden långt och vattnet är lockande och kristallklart. Bortom de färgglada husen längs stranden ligger Villajoyosas charmiga gamla stad. Det är ett relativt litet område, inklämt som en triangel mellan Río Amadoro, stranden och Av. del País Valencià. Att vandra runt på de små gatorna i timmar och beundra de vackra husen och torgen är en njutning i sig.

Från Alicante är det bara en kort transfer på 3,5 mil till Villajoyosa, vilket gör det till en bekväm destination att nå från flygplatsen. I Villajoyosa är det vanligt med siesta, vilket innebär att många butiker och restauranger kan vara stängda på eftermiddagen, men några av strandens serveringar håller alltid öppet för besökare.

Aktiviteter

Villajoyosa med sin omgivning bjuder in till aktiviteter på både berg, land och hav. Boka en guidad tur i historiska delen av staden och avsluta den med att klättra upp 60 trappor i kyrktornet Santa Maria för en 360 graders utsikt över gamla stan. Panoramavyerna över staden sträcker sig ner i fjärran där husen möter havet. Själva kyrkan är också vacker. Innan du lämnar, titta upp och beundra de vackert målade kupolerna som pryder kyrkans tak.

Vill du upptäcka kakaons resa? Tro det eller ej, den lilla staden Villajoyosa anses vara Spaniens chokladhuvudstad. Det finns olika chokladfabriker i och runt staden, men den mest kända är Valor Chocolate Museum. Just denna choklad säljs över hela landet och saknas aldrig i ett skafferi. Om du vill lära dig hemligheterna i yrket, rekommenderar vi att göra ett besök till  Valor Chocolate Museum och ta reda på allt om företagets historia, samt hur chokladen tillverkas. Naturligtvis är ingen chokladtur komplett utan lite provsmakning, vilket kan göras i slutet. Det finns också en butik så att du kan köpa några olika typer av choklad som du inte annars skulle hitta i butiker.

 

Vattenaktiviteter finns det mycket att välja bland i Villajoyosa. Prova på dykning, snorkling eller fridykning. Eller om du föredrar att stanna på ytan, testa en jetski. Man kan även boka in sig på paraseglingsturer - du är fastspänd i en fallskärmssele och dras av en motorbåt. Men även segling, vindsurfing och havskajak är populärt i området.

Havskajakpaddling är stort - staden är värd för den internationella havskajaktävlingen Eurochallenge varje maj. Du kanske också vill ta dig ut på havet med en kajak?

 

Boende

  • Allon Mediterrània Hotel

    Allon Mediterrània Hotel har ett vackert läge på Centro Beach i Villajoyosa, en medelhavsstad i provinsen Alicante. Villajoyosa är ett område med en rik historia, har en pittoresk fiskehamn och mjuka sandstränder med en strandpromenaden kantad av färgglada hus som lyser upp staden. Till Alicante och flygplatsen tar man sig smidigt med en kort transfer på 30-40 min.

    Alla hotellrum är rymliga och utrustade med alla moderna bekvämligheter och en balkong med fantastisk havsutsikt. Det finns även en restaurang och en bar på hotellet samt en stor pool reserverad för gästerna. För möten och galamiddagar erbjuder hotellet två konferensrum, för 230 respektive 100 personer.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.