Konferensresa Varberg – Ski Unlimited

Konferensresa Västkusten / Sverige Varberg - Sveriges surfmetropol

Maj – Oktober
Välkommen till salta möten på "bästkusten" med dess glittrande hav som bjuder in till härliga vattenaktiviteter, för att inte nämna underbara solnedgångar i Västerhavet.

När

Varberg visar upp sin bästa sida perioden april - oktober och är du ute efter bra surf så har hösten extra bra vindar.

För vem

För gruppen som vill ha en lite mer hållbar resa med havet som medelpunkt.

Missa inte

Börja dagen med en löptur eller promenad innan dagens konferenspass! Längs med kusten finns det en 4 km lång strandpromenad som sträcker sig från Badhusplatsen norr om Varbergs fästning till Subbe fyr och Varbergs kurort i söder. Längs promenaden passerar man Kallbadhuset, Simstadion samt ett antal välkända badplatser.

Mitt emellan Halmstad och Göteborg, i mellersta Halland hittar ni Varberg. Varberg är välkänd för sin fantastiska natur; stränderna, de salta havsbaden och inlandets böljande skogs- och jordbrukslandskap. Varberg är även känt som Sveriges surfmetropol. Här hittar du Sveriges bästa, till och med norra Europas bästa surfing enligt surfentusiaster. Närheten till havet, vind, vågor, långa stränder och ett rikt aktivitetsutbud talar för sig. Med hösten kommer de bästa vindarna, då är det högsäsong för surfing i Varberg - vindsurfing, vågsurfing, kitesurfing och även SUP.

Två kilometer utanför Varberg, vid kusten finner ni kurorten och Varbergs Kusthotell. Den här platsen har någonting alldeles unikt. Någonting magiskt. Den glittrande kustremsan som syns från många rum gör gott för själen. En plats för njutfullt umgänge i en avslappnad atmosfär som inspirerar till livsglädje och balans. Att det vilade någonting speciellt över jordplätten som hotellet har sin plats på kom en doktor vid namn Johan Severin Almer underfund med redan i början av 1900-talet. Det var då han öppnade Kustsanatoriet Apelviken, som kurorten först hette. Att han valde just den här platsen berodde på hans fasta övertygelse om att sol, frisk luft, salta bad och näringsrik kost hade stor inverkan på hälsan. Alla som hälsar på här lämnar med en lite större dos välbehag i kroppen.

Aktivitetsförslag

Surfing i olika former

När ni befinner er i surfmeckat Varberg rekommenderar vi att ni provar på surfing i någon form under er vistelse. Vad sägs om en eftermiddag på stranden där ni får välja bland surfaktiviteter i Apelviken? Vi pratar vågsurf, SUP, kitesurf, SUP-yoga och MEGASUP och fatbikes för de som vill hålla sig torra på land.

Vågsurfing

Varberg är känd för sin vågsurfing. Med duktiga vågsurfinstruktörer får ni tips och trix för att fånga vågen på bästa sätt. Vi kan erbjuda väldigt bra och roliga surfingbrädor som är kul även om vågorna skulle vara små. Det brukar bli bra vågor på stranden direkt nedanför hotellet och även i Apelviken som ligger runt knuten.

 

Kitesurfing

Kitesurfing är en våghalsigare form av vindsurfing. En härlig mix av wakeboarding, drakflygning, segling och till viss del fallskärmshoppning. Sporten är 100% vindberoende. Man startar från en plan yta där man får draken att lyfta, sen stiger man på brädan som ligger i vattnet och ger sig iväg. Kicken när allt funkar är magisk!

 

SUP och SUPYOGA

SUP - Stand up paddleboarding är en vattenbrädsport där du står på en surfbräda och paddlar med en enbladig paddel. SUP är verkligen en sport som passar alla, vare sig du är ung, gammal, stor eller liten, alla kan lära sig! För den som vill ta det ett steg längre kan vi erbjuda yoga på SUP-brädan, en fantastiskt rolig utmaning!

MEGASUP

En aktivitet med obegränsade möjligheter där förmågan att samarbeta är avgörande. Lär er paddla tillsammans eller tävla mot varandra! Här krävs optimal samverkan och samordning av individuella förmågor för att lyckas ta er runt banan eller komma först i mål. Funktionsnedsättning är inget hinder. Varje bräda kan paddlas av 4-8 personer på samma gång och vi anordnar allt från gemensamma turpaddlingar till stafetter för just er grupp. 

 

Västkustens mästare

Ett alternativ eller komplement till surfing är att vi ordnar ert egna Västkustens mästare. Ett koncept framtaget med inspiration från det populära TV-programmet Mästarnas Mästare med fokus på samarbete och där hela gruppen kan delta tillsammans. Fysik, balans, strategi, styrka och reflexförmåga prövas. Alla i laget får chans att glänsa när lagen möts i de olika tävlingarna. Grenarna är varierande och passar alla sällskap och personligheter. Dessutom använder vi Varbergs vackra utemiljö som arena. 

Fatbike tur

Följ med på en guidad fatbike-tur längs med kusten. Cyklarnas breda hjul rullar lätt över både sand, vatten, snö, steniga partier och skogsstigar och tar er fram i terräng där det annars är svårt att cykla. En fatbike-tur erbjuder en unik cykelupplevelse och ger en möjlighet att upptäcka den sköna naturen på ett helt nytt sätt. Turen leds av en guide som hjälper er med inställningar, ger tips på teknik och guidar er genom en härlig och havsnära rutt. Turen passar de flesta, viss cykelvana krävs, men självklart kan vi anpassa rutten efter önskad svårighetsgrad. 

Boende

  • Varbergs Kusthotell

    Varbergs Kusthotell ligger femtiotvå steg från havet i vackra Apelviken, och två kilometer söder om Varbergs stadskärna. Här kan du njuta av närhet till havet, eleganta rum, vällagade måltider, energigivande träningspass, inomhus- och utomhusgym och Sveriges enda Thalasso-spa.

    Ordet Thalasso betyder just hav på grekiska. Att vara ett Thalasso-spa innebär bland annat att gästerna har närhet till havsbad och frisk havsluft, samt att de använder renat och uppvärmt havsvatten i sin inomhuspool och i spa-behandlingar. Kattegatts salta vatten och tångruskor vävs in i varje skön spaupplevelse och bidrar med välgörande mineraler, harmoni och ny energi. 

    I hotellets restaurang och bistro är atmosfären avspänd, inredningen trivsam och menyn omsorgsfullt komponerad med smaker från hav och säsong tillsammans med råvaror från omgivningarna. Den här omsorgsfulla kombinationen gäller oavsett om du börjar dagen med frukost, lunch under konferensen eller njuter av kvällens middag.

    Här finns 13 konferenslokaler och 5 grupprum varav den största lokalen är för 220 personer i biosittning. 3 av konferensrummen har även fantastisk havsutsikt!

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.