Konferensresa Vadstena – Ski Unlimited

Konferensresa Vadstena / Sverige Historiskt vackra Vadstena

Maj – Oktober
Vadstena är en fantastiskt fin plats belägen mitt emellan Stockholm och Göteborg. Staden ligger på östra stranden av sjön Vättern och här njuter du av närhet till vatten samt det närliggande 253m höga skogsområdet och ekoparken Omberg. Här ligger också sjön Tåkern, en av norra Europas bästa sjöar för fågelskådning. I Vadstenas stadskärna hittar du både mysiga kullerstensgränder och medeltida miljöer samt maffiga byggnader som exempelvis Vadstena slott och heliga Birgittas klosterområde. För den som vill kan man även gå och shoppa i mysiga små butiker eller spendera en lugn stund på en solig uteservering. Här får man helt enkelt storhet i det lilla.

När

Vadstena upplevs bäst under perioden maj - oktober.

För vem

För gruppen med miljötänk som önskar göra ett vackert djupdyk på en historisk plats.

Missa inte

Gycklaren på borggården, munken och nunnan

I Vadstena finns sannerligen mycket historia och spår av bosättning redan från Järnåldern. De äldsta byggnaderna är från ca mitten av 1200-talet och är delar av Klosterhotellet. Klostret har haft en varierande roll i historien och gått från att vara just kloster, till att återtas av kungen 1550. Det började senare användas till invalidiserade soldater och efter det flyttade fångar in i byggnaden som blev ett fängelse,  därefter ett hospital. 

Vadstena slott - ett av Sveriges bäst bevarade renässansslott - byggdes på 1500-talet och tanken från början var en fästning för staden men sedan vändes det till furstebostad åt hertigen av Östergötland. Här kan man idag ha både konferens och arrangera en fantastisk middag i den stora slottssalen. 

Aktivitetsförslag

Kajak

Ge dig iväg på det förhoppningsvis spegelblanka vattnet på Sveriges andra och Europas sjätte största sjö. Paddla utmed den varierande stranden och beroende på längd på tur kan man antingen bege sig till Älvarums udde eller bara paddla så länge man orkar eller tills det blir dags att vända. 

 

Vandring

I närheten finns många olika vandringstillfällen; exempelvis Östgötaleden, Birgittavägarna eller att vandra upp på Omberget.

Guidade turer

För att ta till sig historian i Vadstena kan vi rekommendera en guidad tur. Gå med kollegorna på en stadsvandring i mysiga Vadstena och lär dig mer om klosterlivet och hur staden förändrats genom århundradena. Vill man ha en mer specifik tur kan man besöka Vadstena slott. 

Ekopark Omberg

Den vackra bokskogen i sluttningen ner mot Vättern, jätteekarna i beteslandskapet och de färgsprakande slåtterängarna är bara några av anledningarna att besöka Sveriges artrikaste skogslandskap. Här kan man ströva runt eller cykla längs de många stigarna och från högsta punkten får du en fantastisk utsikt. 

Omberg Zipline 

Ren skräck för vissa men en adrenalinkick för andra. Förutom en fartfylld upplevelse så är det helt klart ett annorlunda sätt att uppleva naturen. Ombergs zipline och höghöjdsbana är belägen i en av de nordligaste bokskogarna i norra Europa och önskar erbjuda två av landets mest natursköna höghöjdsbanor.

 

Tåkerns naturreservat

Passa på att besöka naturreservatet med dess naturum, vandringsleder, utställningar och liknande. Det här är en av norra Europas bästa sjöar för fågelskådning. 

Boende

  • Vadstena Klosterhotel

    På Vadstena Klosterhotel kombineras historiens vingslag med modern design. Rummen ligger i 7 olika byggnader, alla i sin egen stil, utspridda i centrala Vadstena. Vad sägs om att bo i Slottsflygeln, Klosterhotellet, eller varför inte i Lilla Slottsvillan. Munkklostret inhyser bland annat restaurang, reception, samlingssalar och bar. Restaurangen är belägen i det som tidigare var munkarnas sovceller. 

    Några av hotellrummen är inrymda i några av Sveriges äldsta byggnader; bland annat den Heliga Birgittas kloster från 1300-talet och Birger Jarls furstepalats från 1200-talet och Kungasalen som är från 1253. De tjocka väggarna, stengolven och de höga kryssvalven skymtar om hur livet en gång var i klostret. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.