Konferensresa Tegernsee – Ski Unlimited

Konferensresa Tegernsee / Tyskland Sjön där Alperna börjar

April – Oktober
Just där alperna börjar ligger sjön Tegernsee, en knapp timmes bussresa från München. Vid den södra delen av sjön ligger den mysiga staden/byn Rottach-Egern, 747 m ö h, i distriktet Miesbach i delstaten Bayern. Redan år 746 grundades ett benediktinerkloster i byn Tegernssee som ligger några kilometer längre upp längs stranden. Det upplöstes under Napoleontiden och byggnaderna togs över av bayerska kungafamiljen som gjorde om klostret till ett slott. En av slottsflyglarna innehåller idag ett av Tysklands äldsta bryggerier.

När

Tegernsee upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För gruppen som vill ha aktiviteter såsom cykling, vandring & segling i en otroligt vacker, naturskön miljö.

Missa inte

Kombinera det med ett besök i München, om möjligt i kombination när det är "Oktoberfest" där!

Här följer några exempel på vad som varit uppskattat på våra tidigare resor hit.

Nu för tiden är området runt Tegernsee mest känt för härliga spa-anläggningar och vackra omgivningar som inbjuder till härliga naturupplevelser. Sjön har klart vatten och ligger inramad av berg och böljande ängar. Från toppen på bergen Wallberg och Wendelstein har man en fantastisk panoramautsikt över den vackraste delen av Bayern.

Ni kan avsluta med storstadspuls i München som är huvudstaden i delstaten Bayern. Den är Tysklands tredje största stad. Staden är en europeisk metropol som varje år lockar tusentals turister men är också en stor näringslivsstad. München är känd för Oktoberfest, en fest som hålls varje år i två veckor med början i september och slutar första söndagen i oktober.

Aktiviteter i naturskön miljö

Segling. Efter konferenspassen passar det bra att njuta på Tegernsees vågor! Här finns möjlighet att delas upp i 5-mannalag på mindre segelbåtar. På varje båt finns en professionell skeppare som hjälper till med tips och råd. Efter att ha tränat på att både styra och slå så är det dags för en tävling! Ett utmärkt tillfälle att från sjön njuta av utsikten över dalen.

Cykling. Här kan man få en underbar cykeltur i bergen på 50 eller 29 km (höjdskillnaden är 750 respektive 420 m) och turerna går genom vackra bergslandskap.  Vill man ta det lite lugnare så väljer man en E-cykel för att kunna njuta av att cykla en längre sträcka och då går turen runt hela Tegernsee med stopp vid utsiktspunkter med information och anekdoter. Denna tur är 29 km (150 höjdmeter).

Vandring. I omgivningarna runt Tegernsee finns flera fina vandringsleder, närmare bestämt 90 km markerade leder. För de vältränade börjar en tuff vandring redan nere i dalen för att bestiga Wallberg. För att njuta mer så är det bekvämare att ta kabinen upp till toppen för att sedan vandra med enastående utsikt över sjön och omgivningarna.

Ostprovning. Promenad till ett lokalt mejeri för en guidad rundtur. Här får du se hur lokalproducerade ekologiska mejeriprodukter blir till. Rundturen avslutas med att ni får prova några av mejeriets egna ostar.

Guidad tur på destilleri. Besök Schafstatthof estate. Här får ni en inblick i vilka frukter, bär nötter och blommor som kan bli till goda likörer och brandies. Destilleriet är i full produktion under ert besök och på slutet kan ni slå er ner på terrassen med utsikt över de omgivande bergen. Det serveras drycker från destilleriet och deras hemmagjorda ost från familjens mejeri och nybakat bröd.

Besök pappersfabrik. Gör ett besök på den anrika pappersfabriken i Mangfall-dalen. Beskåda varje steg i processen då handgjort papper blir till. Se en av Europas äldsta papperstillverkningsmaskiner från 1883, som fortfarande är i bruk. Kuverten på Oscarsgalan tillverkas här!

Skärmflygning. Skaffa dig ett minne för livet och känn luften under dina vingar. Gör ett tandemhopp tillsammans med en erfaren instruktör.

Boende

  • Bachmair Weissach

    Designhotellet Bachmair Weissach ligger i Rottach-Egern. Här bor man i stora rum i låga hus runt en trädgård med en liten damm. Hotellet har en anrik restaurang i riktig bayersk stil med antik träinredning. 

    Konferenslokalen ligger på andra våningen och har fint ljusinsläpp. Gratis Wi-fi finns på hela hotellet. Hotellet har en mycket smakfull Spa-avdelning. Här finns floral steam bath, swimmingpool och massagepool.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.