Konferensresa Stenungsbaden – Ski Unlimited

Konferensresa Västkusten / Sverige Saltstänk vid Stenungsbaden

April – Oktober
Omgärdad av vatten och ett litet sund med en broförbindelse från fastlandet är det här en lummig ö med mycket historia. Här har vi Stenungsbaden på Stenungsö. Ni befinner er vid vackra västkusten där den är som bäst, i södra Bohuslän. Från varma klippor, badortsepoker och konstnärer till vattenaktiviteter, avslappning och saltstänk.
Västkusten har allt, välkommen!

När

Stenungsbaden visar upp sin bästa sida perioden april - oktober.

För vem

För gruppen som gillar havsvind, saltstänk och havsutsikt.

Missa inte

Ta en promenad runt ön och känn historian. Njut av omgivningarna och andas havsluft.

Välkommen till Stenungsbaden beläget på den lummiga ön Stenungsö mellan Tjörn och Stenungsund, endast 40 minuter ifrån Göteborg. Den lilla ön har broförbindelser åt båda håll och är omgärdad av havet och med en historia som lever kvar i byggnader, berättelser och färgstarka oljemålningar. Ön blomstrade upp under mitten av 1800-talet då ”Badortsepoken” levde som bäst och välbärgade Göteborgsfamiljer spenderade sommarmånaderna längs kusten. Att utforska Stenungsön till fots är en promenad genom en dåtid präglad av badortens lättjefulla liv, men också konsten, arkitekturen, naturen och havet som skymtar överallt. 

Från öns mitt har du vidunderlig utsikt. Det speciella ljuset runt Stenungsön som vandrar över klippor och vars färgspel reflekteras i vattenytan försökte Göteborgskoloristerna fånga under 1900-talet. När du besöker Stenungsbaden befinner du dig redan i Västkustens fantastiska skärgård med öarna Tjörn och Orust inom räckhåll. Du har en härlig vistelse framför dig med hav, saltstänk, upplevelser och varma klipphällar. Stenungsbaden med dess omnejd erbjuder en rad olika aktiviteter. Nedan listar vi olika förslag som vi kan ha som utgångspunkt när vi arbetar fram ett program tillsammans med er som passar gruppen.

Aktivitetsförslag

Aktiviteter uppdelat i mindre grupper

 

Matchrace segling 

Här tävlar vi i riktiga matchrace båtar som seglat Marstrand match race. Båtarna är 37 fot, saknar motor, och går under beteckningen DS37 för de som förstår sig på båtar. Här blir det fart och fröjd och alla ombord som vill får en uppgift när vi tävlar om vem som kommer först. 

 

Kajak 

Västkusten är ett fantastiskt område att paddla på. Vi inleder med en introduktion, hur man paddlar, hur man ställer in och hur man så smidigt som möjligt tar sig i och ur kajaken. Sen ger vi oss av i grupper anpassade för vårt tempo och får se vackra västkusten från havet. 

 

Mtb

Här delar vi upp oss i mindre grupper med olika nivåer och beger oss över till Tjörn där olika kustleder och stigar tar vid. För den som vill hålla sig på grus och asfalt och inte så långt och snabbt kan vi exempelvis bege oss på broupptäckt och korsa Tjörnbron. På mitten tar vi ett stopp och betraktar den fantastiska utsikten. Alternativt kan vi stanna kvar och cykla runt vår egen lilla Stenungsö. 

 

RIB tur

Njut av vinden i håret och vattenlandskapet som susar förbi. Exempelvis åker man till Marstrand som destination, för att uppleva det från vattnet. På vägen åker vi även förbi den lilla fiskeön Åstol som är en vacker syn med sina vita trähus. 

 

Vandring

I närområdet finns många olika vandringsförslag. Naturen här är väldigt specifik för de som inte är vana vid skärgården. Många av vandringarna går över klipphällar med havet som utsikt. Naturen kring Sundsby säteri erbjuder fem stigar med olika upplevelser. Här finns vacker och varierande natur, hänförande utsikt över Stigfjorden, en fridfull bokskog samt en väldigt spännande klättring genom trånga passager och ett stort grottsystem. Det är lätt till medelsvår terräng och mäter drygt 4 km, men räkna med att det blir lite längre och mer krävande om du vill upp på Solklinten och utforska grottsystemets trånga passager. 

Beachvolleyturnering

Här delas vi in i lag och kör matcher med fokus på speed för att få igång ett fartfyllt spel. Snabba matcher med poäng på varje boll. Volleyboll på stranden är så mkt mer arbetsintensivt än på fast mark. 

Bootcamp 

Utmana gruppen på den häftiga hinderbanan på hotellet med 34 hinder och ca 800 meter. Kräver uthållighet och mod, men viktigast är sammanhållningen. 

Golf

Vill du spela golf så finns det inte mindre än sex golfklubbar som alla ligger i närområdet.

 

Aktiviteter för hela gruppen gemensamt

 

SUP festival

I sann festivalanda med hög stämning tävlar deltagarna på stora SUP brädor. Det är 6-8 deltagare per SUP inkl en person som håller takten likt trumslagaren på en drakbåt. Här har vi ett riktigt flow, och man möter 3 andra supar i varje heat. Målgången sker precis vid bryggorna där resten av kollegorna håller till. 

 

Kustkampen

Vi delar gänget i 4 olika grupper och har där 4 "stationer" exempelvis rappellering, cykling, kajak och en marin mångkamp som vi anpassar för er grupp. 

 

Teamaktiviteter

Här delar vi in hela gruppen i lag som möter varandra i olika dueller. Exempel på dessa tävlingar är flottbygge med tillhörande race i vattnet, räkskalning (långbord, lagen ställer upp framför, stafett springa fram skala räka), samspelet (antal klossar med bokstav som ska bilda ett ord) eller kulracet (ex halvrör av stupränna, guida en kula till en hink). Alla dessa aktiviteter är lagaktiviteter där alla i laget är delaktiga och man möter 4 andra lag samtidigt. Det här leder till mycket skratt och tävlingsandan brukar göra att det blir extra spännande. Vi avslutar med final. 

Havsfejden

En lekfull mångkamp där ni lagvis möts i olika grenar med marina inslag. Det krävs samarbete och precision för att håva hem så många poäng till laget som möjligt. Vem är snabbast på knopar, placera ut sjömärken eller samarbete för att fånga upp flaskposten?

 

Mission completed

Lagvis tilldelas ni ryggsäck och surfplatta och ska med hjälp av den navigera er till ett 40-tal punkter som vi placerat ut i området. Här ställs ni inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänk, kluriga frågor och kreativa uppdrag. Vissa uppdrag kräver även att ni fotograferar eller filmar - allt för att samla så många poäng som möjligt. Akta er för tullzoner, går ni in i dessa drabbas laget av minuspoäng.

 

Slaget om skatten

Vi börjar med en auktion där lagen får buda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med olika samarbetsövningar där lagen som budat på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Med karta och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp i kampen om skatten. Det är inte avgjort förrän locket på skattkistan öppnas och vi kan kora det vinnande laget.

 

 

Boende

 • Stenungsbaden Yacht Club

  I Bohuslän möts Kattegatt och Skagerrak och mitt i denna idyll finns Stenungsbaden – ett hotell som har det mesta man kan önska för total avkoppling och kulinariska upplevelser. Här kan du räkna med klar luft, havets närvaro och vackra vyer. Stenungsbaden ligger dryga halvtimmen från Göteborg och är en nästintill magisk plats. Här bor ni havsnära, bara ett stenkast från kajen och det salta Bohuslänska vattnet.

  På sommarhalvåret är det nära till bad och pulshöjande utomhusaktiviteter som volleyboll och en utmanande hinderbana. Under vinterhalvåret händer något magiskt i Bohuslän. Det är som om havet, klipporna och vyerna har samlat kraft under årets första hälft för att sedan explodera under den andra. En härlig och energifylld urkraft som är svår att väja för, men som passar perfekt när man ska ha en kick-off eller konferens. 

  Stenungsbaden är även ett prisbelönt spa-hotell, för den som gillar att lyxa till det. Här finns bland annat två varma källor, jacuzzi, wellnesspool och ett helt bastulandskap. Nere vid havet ligger även en bastuflotte som bjuder på spännande badmöjligheter året om.

  Från Stenungsbadens egen restaurang har du utsikt över vattnet och Hakefjorden. Menyn fokuserar på det klassiska mathantverket. Det är en mix av klassisk västsvensk sjömat som gifter sig med de goda franska såserna, med fokus rakt igenom just på goda smaker.

  De trivsamma och eleganta standardrummen är nyrenoverade med en skön atmosfär på ca 20 kvadratmeter. 

  Här finns många olika grupprum och konferenssalar att välja mellan för gruppen upp till 400pers i en och samma sal.    

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.