Konferensresa Scheffau barmark – Ski Unlimited

Konferensresa Scheffau / Österrike Scheffau i höstskrud

– Oktober
Scheffau är en charmig liten by belägen i den vackra regionen Tyrolen i Österrike. Den lilla byn Scheffau är en av de sju byarna som ligger vid foten av det vackra bergsområdet Wilder Kaiser i Tyrolen. Både sommar och vinter erbjuder området massor av aktiviteter förutom de storslagna vyerna. Scheffau på hösten en underbar destination för naturälskare, äventyrare och alla som uppskattar den alpina kulturen.

När

Scheffau utan snö upplevs bäst under perioden september - oktober.

För vem

Passar för gruppen som vill uppleva vackra Alperna i höstskrud med dess gigantiska utbud av aktiviteter såsom vandring, canyoning, forsränning och cykling.

Missa inte

Utmana er själva och bo en natt på en hytta uppe på berget i kontrast mot att sedan vila upp sig på ett av Scheffaus bekväma hotell.

Scheffau nämns för första gången i dokument från 1300-talet. Under medeltiden var det en del av de lokala adelssläkternas territorium och hade en agrar ekonomi med jordbruk och boskapsskötsel. Redan på 1800-talet började turismen blomstra i Scheffau tack vare dess vackra natur och bergsmiljö. Det var under denna tid som de första hotellen och pensionaten byggdes för att välkomna besökare som ville utforska Alperna. Med de vackert formade bergen och de pittoreska hyttorna på bergen har området stått kuliss för ett stort antal musik- och filmproduktioner.

Under 1900-talet utvecklades Scheffau till en populär skidort. Den naturliga skönheten och närheten till Wilder Kaiser-bergen lockade skidåkare från när och fjärran. Skidliftar och backar byggdes, och området blev en favoritdestination för vintersportentusiaster. Idag fortsätter Scheffau att vara en populär destination året runt. Turismen är fortfarande en viktig del av byns ekonomi, och den natursköna skönheten lockar besökare som söker både avkoppling och äventyr. Scheffau och dess omgivningar har en rik alpin kultur och traditioner som fortfarande är levande idag. Lokala festivaler, musik, dans och hantverk visar på byns kulturella arv och dess koppling till det alpina livet. 

Scheffau's hållbarhetsarbete

När du väljer att resa till Scheffau väljer du också en klimatsmart destination. Det intilliggande skidsystemet SkiWelt Wilder Kaiser Brixental är inte bara en av Österrikes största men också en prisvinnande miljövänlig konstruktion. Hela SkiWelt bygger på 100% förnybar energi (vattenkraft). Liften Sonnenlift drivs 100% av solenergi och även andra lifter har solpaneler som hjälp. Här används endast rent dricksvatten för konstsnö ut i pistarna, för att sedan återvinnas till dricksvatten igen. Ett perfekt fungerande och naturligt kretslopp! 

Aktiviteter

I Tirol, där Scheffau ligger finns många härliga aktiviteter att välja mellan. Från lugna vandringar på de mjukt rundade bergen till tuffare utmaningar på högre, brantare alptoppar. Här finns många intressanta mountainbike-leder. 

Mountainbike
Upptäck de fantastiska omgivningarna runt omkring Scheffau. Här cyklar ni tillsammans med lokala cykelguider som berättar om allt mellan kultur, natur och de omgivande bergen, samt otaliga kulinariska insidertips. Rutten anpassas till gruppen och medan er guide visar er vägen så kan ni slappna av och bara haka på samtidigt som ni njuter av naturen. För de som är ute efter det lilla extra så finns det en ny, cool men ändå lätt nedförsbacke på Hahnenkamm. Ni utrustas med 650 plus E-cyklar som har "fetare" däck, samt hjälm, knä- och armbågsskydd. Därefter får ni en 30 minuters teknikträning innan det är dags att köra upp till Seidlalm för att sedan köra nedför backen tillbaka till Kitzbühel. Det är en actionfylld aktivitet som kommer att vara spännande både uppför och nedför.

Via Ferrata - en form av klättring
Vi tar med er till "Wochenbrunner Alm" i Going, precis vid starten av den hisnande bergskedjan Wilder Kaiser. Där förser vi dig med selar och hjälmar, innan bergsguiderna börjar sin introduktion. Grupperna kommer att gå tillsammans till startpunkten för via ferratan, där ni får prova på en övningsbana och lära er hur ni använder utrustningen på rätt sätt. När vi har försäkrat att ni alla är redo för lite action tar vi er upp till brantare höjder. I denna Via ferrata finns olika möjligheter att ta sig ut från via ferrata-spåret och fortsätta längs vandringsleden. Vi delar upp er grupper efter hur mycket man vill utmana sig själv. Medan den sportiga gruppen tar via ferrata till toppen tillsammans med en bergsguide (ca 1,5 h), kommer den mer avslappnade gruppen att ta en lugnare vandring längs en stig upp till toppen, följd av en vandringsguide (ca. 1h). Sedan går båda grupperna ner tillsammans till Oberkaserhyttan, där vi tar en paus och några traditionella förfriskningar.

Via ferrata rutten grundades 2004 och leder upp till den 2 095 m höga toppen av "Tristkogel". Via ferrata tillåter grupperna att kliva in i ett fascinerande bergslandskap och att på ett säkert sätt uppleva ruset av att vara mitt i en vertikal klippvägg eller klättra längs en exponerad ås.

Vandring
Scheffau och dess omgivningar erbjuder otaliga vandringsleder som tar dig genom bokskogar, över Alpängar och upp till hisnande bergstoppar. På hösten är vädret ofta fortfarande behagligt för vandring, och du kan njuta av det vackra färgspelet när löven växlar till rött, gult och orange.

Zipline
Frihetskänslan är total när du flyger fram bland trädtoppar längs en zipline-bana. Du är fastspänd i en säkerhetssele som i sin tur är fastkopplad i en stålvajer mellan träden. Njut av utsikten, adrenalinpåslaget och utmaningarna mellan mellan torn, plattformar och träd.

Forsränning
Upptäck friheten i orörd natur, medan du forsar ner i floden – rakt in i det vilda landskapet som du normalt inte ser på nära håll. En otrolig känsla! "Tiroler Ache" och "Saalach"-floden har alltid varit en idealisk plats för forsränning på grund av sin medelstarka ström och sina lättövervinnliga forsar. Det imponerande landskapet och den orörda naturen ger inte bara en oförglömlig upplevelse utan har också gjort dessa rutter till klassiker bland de lokala flodresorna. Den är idealisk för nybörjare och för personer som vill ha en upplevelse utöver det vanliga. Ni har alltid en guide mer er i båten som ger er kommandon för hur ni ska manövrera båtarna.

Canyoning
Upplev ett av de största äventyren med oss: Canyoning! Canyoning är en spännande och adrenalinfylld aktivitet som involverar att utforska vattendrag och raviner till fots, med repellerande och simning. Det är en fantastisk blandning av äventyr och naturupplevelse. Deltagarna navigerar sig genom naturliga vattenformationer så som vattenfall, forsar, och naturliga pooler. Utrustad med specialutrustning som våtdräkter, hjälmar och rep, tar sig deltagarna ner längs vattenströmmar och branta klippväggar. Det kräver fysisk styrka, smidighet och ibland även tekniska kunskaper.Canyoning är en sport som tar dig till platser du annars inte når och en naturupplevelse du aldrig glömmer. Sporten kombinerar allt från vandring, klättring och hoppning till simning och rappelering (när man firar sig ner för en klippa med hjälp av ett rep). Ofta i dalgångar inåt landet med vackra vattenfall.

Stand up paddling polo

Prova på att stå på en SUP och spela polo samtidigt. Låter det konstigt? Lita på oss, det är jättekul! Det här spelet är en blandning mellan stand up-paddling – vilket kräver att du håller balansen på en tjock surfbräda och använder en paddel för att hjälpa dig att röra dig – och traditionell polo. Inom ett tydligt begränsat område på vattnet använder du en speciell paddel för att sparka bollen i ditt motståndarlags mål. Efter några minuter kommer du att få kläm på det och börja göra mål! SUP-Polo är en trendig lagsport som utmanar din kondition och din laganda på Schwarzsee i Kitzbühel. Vid pauserna kan du vila ut eller prova lyckan på team-SUP. Ni är ett team på upp till 8 personer som ska ta er igenom en hinderbana på vattnet tillsammans.Ta en bräda och häng med på en oförglömlig upplevelse i en hisnande miljö.

Hornpark höghöjdsbanor
Hornpark ger en äventyrlig och minnesvärd upplevelse. Den är perfekt för grupper av alla storlekar. De olika banorna i Hornparken är färgkodade för att visa svårighetsgraden. Det finns banor för alla nivåer av förmåga och personlig motivation. De sportiga bland er kan klättra igenom de olika banorna och öka svårighetsgraden för varje nivå, medan ni som vill ta det lite lugnare kan hålla er till den lägre banorna.

 

Boende

  • Hotell Kaiser

    Hotell Kaiser är vackert beläget vid foten av de imponerande Wilder Kaiser-bergen och erbjuder fantastisk utsikt över det omgivande landskapet. Dess läge gör det till en idealisk bas för både vandrare och skidåkare som vill utforska regionens natursköna platser. Hotellet har en modern touch av traditionell tyrolerstil. 

    På hotellet finns alla faciliteter man kan önska, en restaurang som serverar lokala och internationella rätter, en bar där ni kan koppla av efter en dag full av aktiviteter, och en spa-avdelning där man kan njuta faciliteter som pool och bastu. Därutöver finns det bra konferensfaciliteteter där det största rummet är på 200 kvadratmeter.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.