Konferensresa Saalbach barmark – Ski Unlimited

Konferensresa Saalbach / Österrike Aktivitetsmeckat Saalbach

Maj – September
Saalbach ligger i Salzburgerland och är en perfekt året runt-destination för den som vill ha ett brett sortiment av aktiviteter. Byn ligger på drygt 1000 meters höjd och bjuder på 400 km vandringsleder i fascinerande alpmiljö och en av Alpernas bästa cykling. Saalbach-Hinterglemm är ju också en känd vintersportort, som var värd för alpina skid-VM år 1991, och är så igen år 2025.

När

Saalbach sommartid passar bäst att besöka under maj-september.

För vem

Saalbach passar alla grupper som vill ha en aktiv vistelse i bergsmiljö. Ett paradis för grupper som vill cykla mountainbike, e-cykel, utöva yoga i skogsmiljö, vandra, gå höghöjdsbanor, testa zipline eller prova andra adrenalin- fyllda aktiviteter.

Missa inte

Europas största höghöjdsbanepark hittar ni i Saalbach Hinterglemm. Med en total längd på över 8 km, 200 olika stationer och 30 repbanor på mellan 3–40 meter ovan mark!

De senaste 100 åren har orten välkomnat både sommar- som vintergäster. 1913 var ett viktigt år för byn, då skidåkning introducerades på schemat för skolungdomarna i Saalbach. Sedan dess har orten utvecklats till en stor året runt-turistort där man njuter av de magiska bergen sommar som vinter. 

Saalbachs slogan är ”Home of Lässig”. Lässig betyder ungefär avslappnad så ordagrant blir översättningen ”Hem för avslappning”. I Saalbach finns ett stort utbud av restauranger med österrikisk traditionell husmanskost och även ett internationellt kök med mer moderna rätter. Vi hjälper er gärna att boka måltider i byn eller varför inte middag i en hytta på berget?

Aktiviteter

Saalbach kanske främst är känt för sin skidåkning, men här väntar ett fantastiskt utbud av kul och spännande aktiviteter även utan skidor på fötterna. Låt er inspireras nedan av några förslag.

Zipline

Boka in er på en hissnande 2,5 km lång tur med zipline-banan för en milsvid utsikt över Glemmtal-dalen. Flygturen tar er 120m upp i luften och med en hastighet på upp till 80 km/h.

Höghöjdsbana

För de som vill fortsätta med höjder rekommenderar vi att gå en höghöjdsbana bland trädtopparna i Saalbachs djupa skogar. Det finns flera olika leder att välja mellan, alla på olika nivåer. Den här turen funkar för skogsmullar, de våghalsade samt de nyfikna.

Canyoning

För de som gillar vatten och vilda forsar så rekommenderar vi er att testa canyoning. Ni blir utrustade med hjälm och våtdräkt. En guide lotsar er på en 3-4 timmars tur längs forsar och vattenfall. Turen består av hopp, och nedfirningar, ziplines i och över vattendragen. Räkna med att det blir blött! En superbra teamaktivitet där man peppar varandra.

El-cykel och mountainbiketurer

Med sina 400 km av cykelleder anpassade både för mountainbikes och el-cyklar, anses Saalbach vara ett paradis för cykelentusiaster. Det finns speciellt markerade cykelrutter på olika nivåer att följa, allt för att ni ska kunna njuta av landskapet. Vi delar in er i grupper på olika nivåer, med eller utan guide utifrån det som passar er grupp.

Under cykelturerna har ni runt 40 "bergshytter" att välja mellan för ett lunchstopp. Njut av hemlagad soppa, klassikern smarrig  Kaiserschmarrn,  eller den traditionella Brettljause. Vissa av bergshytterna erbjuder även kulinariska middagar på hög höjd.

Vandring

Det finns även tid för mer lugna aktiviteter för att få ny kraft inför nästa dag. Följ med på en vandring med löfte om en vidunderlig utsikt. Bergen, de djupa skogarna och de blomsterrika ängarna i Saalbach erbjuder 400 km av vandringsleder. Snöra på er vandringskängorna och ta bergbanan upp till platån för en längre eller kortare vandring. Här samlar ni kraft inför framtidens uppgifter.

Boende

  • Hotel Neuhaus

    Hotel Neuhaus ligger på gågatan i hjärtat av Saalbach och har totalt 77 hotellrum och erbjuder även konferensrum. I de traditionellt inredda matsalarna eller vinterträdgården serveras österrikisk och internationell gourmetmat. 

    Här finns en 1500 kvm stor spaavdelning med panoramautsikt över bergen med inomhuspool, bastu, bubbelpool, infraröd kabin och ångbad. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.