Konferensresa Peniche – Ski Unlimited

Konferensresa Peniche / Portugal Surfa på Silverkusten

April – Oktober
Peniche är en mysig liten portugisisk fiskeby belägen på en halvö, cirka en timme nordväst om Lissabon. Här är människorna vänliga, pratar och lever surf och stränderna är relativt oupptäckta och oexploaterade. I Peniche har du nära till allt och du kan ta en skön promenad på klipporna eller längs stranden och låta dig fascineras av naturen och utsikten.

När

Peniche upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För de som gillar havet, vill surfa eller segla. Funkar både för nybörjare som proffs.

Peniche är känt för såväl fisk och skaldjur som den världsberömda vågen Supertubos som är ett av huvudeventen på World Surf Leagues världstour. Samhället ligger vid Atlantkusten och vädret är bättre än ryktet säger, men packa gärna ner en tjockare tröja för sena kvällar.

På andra sidan av Peniche strand ligger Baleal (cirka 5 kilometer bort) och är tack vare sin unika topografi välkänt för sina unika surfförhållanden och lockar allt från nybörjare till proffs.

Halvön som sticker ut ger dessutom dubblerade odds för bra vind och vågor. För den ovane bjuder stranden Cantinho Da Baia på små, lugna och fina nybörjarvågor medan Gigi- och Lagide-reven erbjuder den mer avancerade surfaren utmanande vågor. Oavsett din surferfarenhet lovar vi att det finns något passande för dig!

Aktiviteter

Båtlivet i trakten är påtagligt, både genom fisket som lokalbefolkningen i Peniche levat på i generationer och segling och surf som blivit semestergästernas sommarnöje. Ni kan prova på både och, följ med på havsfiske och dra upp kvällens middag eller utmana kollegorna i en regatta med skeppare till hjälp ute på havet. Atlantens vågor inbjuder till att testa på surfing, med eller utan segel.

Cirka 10 kilometer ut i havet finns Berlengas skärgård, hit kan vi åka antingen med vanliga färjor eller med egna RIB-båtar. Skärgården är ett naturreservat och har en magnifik borg som sticker upp ifrån vattnet

Boende

  • Surfers Lodge Peniche

    Ni bor på Surfers Lodge Peniche, ett fyrstjärnigt hotell med drömläge 10 minuter ifrån surfstranden i Baleal. Hotellet består av totalt 17 rum, varav sex dubbelrum, nio twin rum och två sviter. För den som önskar uppleva ett lyxigare campingliv finns två sovsalar med sex våningssängar. Hotellet har en härlig utomhuspool och terrass samt generösa sociala ytor med bar och öppen eldstad. Surfers Lodge ägs av svenske John Malmqvist som har både VM- och EM-meriter ifrån vågsurf. 

    Hjärtat i verksamheten är surfskolan och ambitionen är att alla som kommer hit med drömmen om att lära sig att surfa, ska lyckas. Surfskolan håller en hög standard. Alla lärare är utbildade surfinstruktörer och anpassar utbildningen efter elevernas nivå. Grupperna är små. Lektionerna videofilmas så att eleverna kan se vad som behöver förbättras och det finns ett videorum tillgängligt för videoanalyser i grupp.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.