Konferensresa Marstrand – Ski Unlimited

Konferensresa Västkusten / Sverige Marstrand - Sveriges största gästhamn

April – September
Välkommen till en härlig upplevelse i en helt unik miljö. Klipphällar blandas med smuggelrännor, grottor, söta hus och öppet hav. Ön bjuder på utomhusaktiviteter i en fascinerande natur- och kulturmiljö. Marstrand genomsyras av båtlivet och även som besökare utan egen båt får man en stor dos av denna härliga medicin. Du kan även njuta av fantastiska vandringsleder utan trängsel och med en bedövande vacker utsikt över Västerhavet.

När

Marstrand visar upp sin bästa sida perioden april - oktober.

För vem

För gruppen som vill ha en lite mer hållbar resa med havet som medelpunkt.

Missa inte

Promenera runt ön och känn magin ute vid Skallens fyr där de två haven Skagerrak och Kattegatt möts.

Marstrand heter både den lilla byn med sina ca 1’300 invånare samt ön den är belägen på. Men faktum är att samhället Marstrand befinner sig både på den östra Koön som har fastlandsförbindelse, samt den västra Marstrandsön dit man måste ta sig med personfärja, eller annat flytande medel, för att om möjligt klassas som ännu mer exotisk så är också biltrafik förbjuden och icke-existerande här.   

Med tanke på närheten till havet gör man med fördel diverse havsnära aktiviteter såsom segling, ribbåtstur eller sälsafari. Det finns även ett antal kortare fantastiska vandringsleder på de båda öarna. Självklart ska man även besöka sevärdheten som stått pall sedan 1658, Carlstens fästning.  

Aktivitetsförslag

Sälsafari –

Säsong april – augusti. Vi beger oss med båt från Marstrand längre ut i skärgården mot ön Hamneskär och den stolta Hedienstamfyren Pater Noster som stolt sträcker sig upp mot himlen. Nu befinner vi oss mittemellan de båda haven Skagerrak och Kattegatt. I området utanför Marstrand brukar det finnas gott om säl som solar sig på klipporna. Givetvis känner våra erfarna skeppare till de bästa platserna för att se säl och även platsens historia och information om både fiskenäring och sälarnas liv.

 

Fiske i olika färger och former!

Tuffa ut på havet i fiskebåt och upplev ett saltstänkt skaldjursfiske på västkusten. En oslagbar fiske-och naturupplevelse! Våra erfarna fiskare guidar er mellan Bohusläns karga klippor och tar er ut bland kobbar och skär. Det är ni som står för fisket med allt vad det innebär; drar upp tinor för hand, vittjar burar, agnar om och sätter tillbaka i havet igen. Medan ni fiskar berättar skepparen om skaldjuren och hur fisket bedrivs.

Vi kan även utöka aktiviteten med att vid hemkomst tillaga skaldjuren på bryggan och äta tillsammans med tillbehör som en lättare förtäring.

 

Hummerfiske – havets svarta guld

Säsong slutet av sept – sista dec. Hummerfisket är för bohuslänningen vad älgjakten är för norrlänningen. I den fantastiska skärgården kring Marstrand beger vi oss iväg på hummerfiske.

Skaldjursfiske –

Kräft- och krabbfiske har säsong som bäst mars – augusti.  Vi fiskar både kräftor och krabbor med bur i vattnen runt Marstrand.

 

Spöfiske –

Även spöfiske är populärt på västkusten och vi kan självklart arrangera välutrustade sportfiskebåtar och skickliga skeppare med vilkas hjälp det brukar nappa inom kort. Ni åker ut till de bästa fiskeplatserna och vanlig fångst är sill, makrill och gråsej.  

Vandring - att vandra på den välkända ön Marstrand är en minnesvärd upplevelse. Spana in Carlstens Fästning på öns topp, kika in i grottor, utforska Näckrosdammen, Trollskogen, smala klippassager och mycket annat. Även på ön ni befinner er på innan ni tar färjan över till Marstrandön finns det fin vandring att göra. Som längst är lederna 5km men de inbjuder till många nyfikna stopp, varför inte stanna för en medhavd fika på en solvarm klipphäll, eller för att beundra utsikten väl uppe på klipporna. 

Pater Noster - resan ut till denna avlägsna unika ö är en aktivitet i sig. Hit kan man åka för att konferera över dagen eller med boende i Fyrmästarens bostad. Här får man en guidad visning runt ön och tillgång till den 35 m höga fyren. Koppla av i badtunnor med uppvärmt havsvatten med sällsam utsikt. Till middag serveras dagsfärsk fisk eller skaldjur med goda tillbehör. Vi garanterar att ni reser hem fylld av nya insikter och upplevelser. 

Självklart kan vi även arrangera andra havssporter samt olika teambuildingaktiviteter. 

Boenden

 • Kurhotellet på Marstrand

  Marstrandsön i Bohusläns skärgård erbjuder unika förutsättningar för lugn och återhämtning. I denna fantastiska miljö, med vatten i alla riktningar, stilla solnedgångar och en historia av kungligt andrum, väntar Marstrands Kurhotell. 

  Konfererar gör man i närliggande Societetshuset som har lokaler i varierande storlekar varav den största kan ta upp till 450 personer i biosittning. 

  Detta genuina retreathotell erbjuder optimala möjligheter till avkoppling men även förebyggande friskvård. Kurhotellet är en perfekt plats med såväl högkvalitativt boende som möjlighet till festmiddagar för stora sällskap i det vackra Societetshuset.

  Men framförallt erbjuder det en helt unik miljö som tar avstamp i 1800-talets kurbadande, med fokus på lugn och ro.

 • Pater Noster - prisat designhotell vid horisonten

  Längst ut i havsbandet på en karg och vindpinad plats ligger kungen av fyrar; Pater Noster. Här kan du boka en unik vistelse i det prisbelönta designhotellet med övernattning, aktiviteter och dagsfärska skaldjur. Eller anlända för en dagskonferens och njuta av naturen och den häpnadsväckande utsikten.

  I över 150 år har fyren med det latinska namnet Pater Noster, fader vår, lotsat sjömän i Sveriges farligaste vatten med ljus och bön. Den byggdes 1868 på ön Hamneskär av den prisade ingenjören Gustav von Heidenstam.

   

  Fyren och fyrvaktarbostaden har nyligen renoverats, och här är nu nio väldesignade rum med sköna sängar och plats för 18 gäster. Middag serveras i Sjöboden, i Fyrmästarmatsalen eller utomhus i en vidunderlig natur med oändlig utsikt.

  Det finns möjlighet till guidad rundvisning av ön, havsfiske och skaldjurssafari, segla, dyka och paddla, matlagningskurser på dagens fångst eller meditation i fyren – varvat med friska bad i havet eller dopp i badtunna med uppvärmt havsvatten.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.