Konferensresa Marseille – Ski Unlimited

Konferensresa Marseille / Frankrike   Res med tåg till Marseille

April – Oktober
Marseille är den oupptäckta juvelen i den franska Medelhavskustens krona. De klippiga provensalska bergen sträcker ut sig över den gamla hamnen och tusentals båtar som ligger för ankare i det klarblå vattnet. Målare och andra konstnärer har alla blivit förförda av det soliga klimatet och stadens liv och rörelse. Frankrikes andra största stad har allt du kan önska dig - vackra stränder, gamla byggnader, blomstrande konst och ett varierande och dynamiskt nattliv.

När

Bästa tiden att besöka Marseille är i slutet på augusti och under september, efter att turistsäsongen har lagt sig och med varmt och behagligt väder som är idealiskt för utomhusaktiviteter.

För vem

Passar gruppen som vill åka till ett behagligt klimat, göra utomhusaktiviteter och i kombination med att uppleva god mat och en mysig hamnstad.

Missa inte

Besök nationalparken Calanques, strosa i de mysiga kvarterne i Vieux Port, le Panier samt besök någon av alla halvgalna och jättespännande matmarknader och små specialbutiker i kvarteren Les Noailles.

Marseille är ett kulturcentrum i Frankrike med historiska museum, vacker arkitektur och otrolig natur med vackra parker och en härlig strand. Marseille grundades av fokierna (från antikens Grekland) för 2 600 år sedan och är därmed Frankrikes äldsta stad. Nu är staden en smältdegel för olika folkslag och kulturer. Från 50-talet har över en miljon immigranter kommit till Frankrike via Marseille. 2013 uppmärksammades staden som Europas kulturhuvudstad och museet Mucem invigdes, en arkitektonisk pärla tillägnad den Europeiska och Medelhavs-civilisationen.

Förutom stränder och hav finns här möjlighet att göra vingårdsbesök, besöka grottor, köra på Paul Richard-banan (om än bara go-cart men det är nog den snyggast go-cartbanan som finns). Det finns ett antal små, pittoreska städer inom räckhåll att upptäcka och vill man ha spänning kan man klättra nära charmiga ”fiskebyn” Cassis som ligger vid en vacker havsvik. Mellan Cassis och Marseille kan ni vandra i nästan orörd natur.

Aktiviteter

I Marseille och dess omnejd finns ett stort utbud av aktiviteter. Tillsammans med er sätter vi ihop ett bra program som passar för er grupp. Här nedan kommer några exempel på aktiviteter vi varmt rekommenderar.

Vi tar oss till den otroligt vackra nationalparken Calanques. 

Klipporna här bjuder in till magisk klättring i hjärtat av Calanques - klättring, är inte det en individuell aktivitet kan man fråga sig? Inte med oss! Om den första personen inte går framåt, gör inte gruppen det heller. Vi bygger och utvecklar en "stödkedja" med teamet. Även repellering från dessa berg är garanterat en utmaning och en riktig magkittlare. Calanques är även den perfekta platsen för forsränning.

Vill man ta det lite lugnare är vandringen här med otrolig utsikt över bukten ett måste! Den vackra nationalparken bjuder även in till att paddla kajak, eller varför inte boka upp en stor katamaran för teamet och segla längs med rivieran?

Utöver nationalparken Calanques rekommenderar vi en utflykt till Frioulöarna - vi tar båten över till de vackra öarna utanför Marseille som påminner om att vara i Karibien. Här har ni även det spektakulära fortet från 1500-talet som agerat fängelse för tex. José Custodio Faria, känd av Alexandre Dumas roman "Greven av Monte-Cristo", som var en berömd fånge där. På plats kan vi ordna med en teamaktivitet som tex. er egna Robinsontävling. 

Boende

  • Marseille Centre Vieux Port

    Marseille Centre Mercure Hotel är ett modernt 4-stjärnigt hotell som ligger i hjärtat av Marseille, bara 5 minuters promenad från Gamla hamnen (Vieux-Port) som är den enligt oss och många andra den vackraste delen av Marseille. Från hotellet är det endast 10 minuters promenad till tågstationen Saint Charles, så här behövs inga transporter när ni anländer med tåget och det är bara 25 minuters bilresa till flygplatsen Marseille Provence när ni ska hem. 

    Området Vieux Port ligger runt en livlig småbåtshamn och är känt för eleganta hotell, kaféer vid vattnet och fisk- och skaldjursrestauranger som serverar multe och hummer från fiskmarknaden vid kajen. Vid hamnen finns den gamla fästningen Fort Saint-Jean nära kyrkan Saint-Laurent i romansk stil.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.