Konferensresa Ljungskile

Konferensresa Västkusten / Sverige Närheten till naturen

April – Oktober
Vi har en förkärlek till de lite mindre resmålen – pärlorna där man inte tappar bort kollegorna så lätt, där man inte går vilse och där man har naturen nära inpå. Därför är lilla Ljungskile ett av våra resmål på Västkusten.

När

Ljungskile upplevs bäst perioden april - oktober.

För vem

För gruppen som vill ha en lite mer hållbar resa med närheten till hav och skog.

Missa inte

En tur med båten MS Märta som tar er med på musselsafari bland fjordens musselodlingar!

Med ett förflutet som bad- och kurort, så har det hänt en del, men ändå inte så mycket. Många åker till Ljungskile för att njuta av bad, båtliv och vandring, precis som besökarna gjorde i slutet av 1800-talet. Klimatet, sades det då det begav sig, var balsamiskt. Det var blandningen av barrskog och havsluft, samt det skyddade läget som var unikt. Och även om kurortsdagarna hör till svunnen tid kan man inte annat än hålla med - det är något visst med Ljungskile.

Kallbadhuset och flera av de vackra sommarvillorna från 1800-talet finns fortfarande kvar, i området som kallas Lyckorna och ligger mellan samhället Ljungskile och trevliga Anfasteröds Gårdscamping. I det gamla Klocktornet på Lyckorna, som förr var kamrerarkontoret där badgästerna togs emot, ligger idag Musselbaren där du kan njuta av pinfärska blåmusslor med klassiska tillbehör. Det är definitivt en av Bohusläns bästa gourmetupplevelse.

Aktivitetsförslag

Här är ett litet urval av aktiviteter som området kring Ljungskile bjuder på.

Vandring - På Bohusleden och andra vandringsstigar. Varför inte ta med en naturguide och lära er mer om vad naturen erbjuder? Kanske hittar ni några läckerheter från skogen att smaka till lunch...

Golf - En golfupplevelse i fantastisk natur på den anrika Lyckornas golfklubb

Båttur med skärgårdsbåtarna - Följ med på ordinarie turer eller boka en egen båt för middag, fest eller konferens bland kobbar och skär!

 

Musselexpedition - Följ med Musselbåten ut och skörda musslor till middagen! Ni tillagar dem tillsammans med kunniga instruktörer från Musselbaren. En närodlad middag ni kommer minnas länge!

Kajakpaddling - Packa matsäck och paddla ut med kollegorna för gruppövningar och konferens på en ö lagom långt borta. Eller kanske en kajak-orientering i lag innan konferensen sätter igång?

Cykling - Vill ni cykla så finns här möjligheter både för MTB i skog och mark, liksom för en tur på landsväg med ”vanlig” cykel (kanske i lag med tävlingsuppgifter?).

Boende

 • Anfasteröd Gårdsvik

  Mitt i Bohuslän, på en skogsklädd sluttning med innerskärgården i sin famn ligger Anfasteröd Gårdsviks camping - en camping utöver det vanliga som är stolta över sin historia och jobbar med och i naturen och i det familjära.

  Ta ett dopp i det salta havet, en tur med båt eller kajak, fiska, vandra, bada bastu och ät gott i restaurangen.
  Här finns såväl enklare som mer exklusiva boendeformer, och vi kommer att testa en hel del olika - vem vet var du kommer få bo? Campingstugan eller Örnnästet..?

  • Viggo Lundberg
  • Hanna Söderlund
Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.