Konferensresa Kullabygden – Ski Unlimited

Konferensresa Kullabygden/Höganäs / Sverige Konferensresa Kullabygden

Maj – September
Kullabygden har något speciellt - en storslagen och unik natur som är såväl utmanande som rogivande. Här finns möjlighet till massor av aktiviteter för den som vill svettas och ha adrenalin. Men också smaker, hantverk och yoga för den som hellre tar det lugnt. Välkomna att hitta ert Kullabygden!

När

Denna vackra del av Skåne njuter man bäst av den varma delen av året - från maj till och med september.

För vem

För gruppen som gillar magisk natur och spännande aktiviteter och upplevelser - lite som att vara utomlands, fast hemma!

Missa inte

En tumlarsafari på havet och en adrenalinkick när du firar dig nedför klippan på Kulla-halvön.

Kullabygden är ett fantastiskt område i Skåne som är väl värt ett besök! Här finns badorten Mölle, det pittoreska fiskelägret Arild, Kullabergs naturreservat - ett av Sveriges mest besökta- med det storslagna och kända konstverket Nimis av bortgångne konstnären Lars Vilks. Listan kan göras lång!

I Kullbygden finns gott om trevliga kaféer och restauranger. Här finns fornlämningar från stenåldern, fästningar från 1700-talet och en 200 år gammal keramikhistoria som fortfarande lever. Den spännande landskapsbilden bjuder på fantastiska klippformationer, grottor, ekskog och bokskog, små insjöar och vackra, sandiga havsstränder. 

Aktiviteter

Programförslag där gemenskap och upplevelser står i centrum.

Dag 1 
Ni reser till Hässleholm, förslagsvis med tåg och möjlighet att konferera ombord. Framme i Hässleholm väntar en buss som tar er en timme västerut till kusten och till Arilds vingård som ligger vackert beläget bara 10 minuters promenad till havet.

Efter en förmiddag med stillasittande på tåget är det skönt att få röra lite på sig. Det finns mängder av aktiviteter att välja emellan - såsom tumlar-safari, MTB-cykling, vandring, kajakpaddling, repellering nedför klippor, och rida på islandshästar. Önskar ni något lugnare kan vi ordna en keramik-lektion på Mölle Krukmakeri eller en yogalektion i krukmakeriets trädgård. 

När aktiviteten är avslutad och hungern pockar på dukas det upp för middag. En uppskattad aktivitet under middagen är att låta magikern Jakob göra sina trolleri-trick vid borden. När det är dags att krypa ned i sängen gör ni det antingen i fina små hotellrum eller om ni föredrar att bo i glampingtält så går det också att ordna för hela eller delar av gruppen.

Dag 2
Ni väljer mellan konferens och aktiviteter, allt beroende på era mål med resan. Vi hjälper er gärna med program och eventuella föreläsare. 

Efter en givande dag föreslår vi att ni laddar ni för skördefest! Här får alla gå ut på fälten och klippa druvklasar tillsammans med gårdens personal och ägaren, med ett avbrott för vinfika, dvs matiga mackor och vin, under eftermiddagen. Därefter går ni in i Vineriet, där ni får en visning och får veta hur skörden tas omhand. Därefter väntar en avslappnad skördefestmiddag, tänk långbord, vinflaskor på bordet och enklare mat. En fullspäckad dag helt enkelt!

Dag 3
Dags för hemfärd. Om ni önskar, så lägger vi även här till en förmiddagsaktivitet. Tåget rullar sedan hemåt med tid för medhavd matsäck eller förbokad mat på tåget. Och skön vila efter en fullspäckad helg. Tack för den här gången!

Boende

  • Arilds vingård - en äkta svensk vingårdsupplevelse

    Här får ni chansen att bo och uppleva en äkta svensk vingård från 1700-talet! Må så vara att detta inte är ett lyxhotell, men fantastiskt beläget, mysigt och familjärt och väldigt trevligt! Här bor ni i små hotellrum eller om ni föredrar att bo i glampingtält på vingården. På Arilds vingård finns också en trevlig restaurang med råvaror från bygden. Självklart också lokala drycker - såväl vin som öl och annat gott!

    Här finns också moderna, nybyggda konferenslokaler mitt i vingården, försedda med projektor,  högstalare,  wifi samt blädderblock och anteckningsmaterial. Gott källvatten, frukt och konfekt håller ångan uppe genom hela konferenspasset - fram till en god fikarast serveras och ni får sträcka på benen en stund bland vinrankorna. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.