Konferensresa Kitzbühel vår och höst – Ski Unlimited

Konferensresa Kitzbühel / Österrike Kitzbühel Alpernas aktivitetsmecka

Maj – Oktober
Kitzbühel är en av Österrikes mest kända alporter. Belägen i östra Tyrolen mellan topparna Hahnenkamm och Kitzbühler Horn har Kitzbühel lockat skidåkare och sportintresserade ända sedan slutet av 1800-talet. Denna mysiga, gemytliga och färgrika by är omgärdad av berg och bjuder på caféer, restauranger, barer, shopping och små kyrkor.

När

Kitzbühel upplevs bäst under perioden maj - oktober.

För vem

Passar för gruppen som vill uppleva vackra Alperna på sommaren med dess gigantiska utbud av aktiviteter såsom vandring, canyoning och cykling.

Missa inte

Bo en natt på en hytta uppe på berget i kontrast mot att sedan vila upp sig på ett av Kitzbühels eleganta hotell.

Kitzbühel är en riktig klassiker i sportsammanhang och står ofta värd för världscupen i störtlopp. Redan 1893 hölls den första skidtävlingen från Kitzbühel Horn och varje år hålls här världens tuffaste störtlopp Hahnenkammrennen, vilket lockar både TV-tittare och den internationella kändiseliten.

På sommaren är byn fylld av vandrare, cyklister, klättrare och även gäster som bara vill ha det gott i den pittoreska byn.

Aktiviteter

I Tirol, där Kitzbühel ligger finns många härliga aktiviteter att välja mellan. Från lugna vandringar på de mjukt rundade bergen till tuffare utmaningar på högre, brantare alptoppar. Här finns många intressanta mountainbike-leder. Ta elcykeln för turer i dalgångarna och runt de små sjöarna.

Lite mindre fysiskt är bågskytte och 4-hjuling. Mer adrenalin får man på via ferrata, skärmflyg och canyoning! Lite speciellt känns det att åka på skogsvägar och över sten och stock med segway som har extra feta däck. Nöjd och stark känner man sig då man klarat höghöjdsbanan!

Mer kulturellt är att få en guidad tur genom Kitzbühels gator och gränder och samtidigt få prov på lokala alpspecialiteter. En annorlunda upplevelse är att se när korna hämtas tillbaka från sommarbetet. Det är en folkfest och korna smyckas med fantastiska blomsteruppsättningar!

Som team-building kan ni öka samarbetet genom att bygga segelflottar, söka skatter i lag på ett geocatching-uppdrag eller ha superkul då ni bygger er egen lådbil för ett företags-race!

Boende

  • Hotel Kitzhof

    Hotel Kitzhof ligger bara 5 minuters promenad från centrum av Kitzbühel och har en härlig utsikt över bergen. Det berömda berget Hahnenkamm och skidbacken Streif ligger bara 10 minuters promenad bort. 

    Hotellet är ett 4-stjärnigt designhotell med modernt inredda rum och har ett stort SPA med inomhuspool och bastu. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.