Konferensresor i Island | Ski Unlimited

Konferensresa Island / Island Sagornas ö

April – Oktober
Island med dess mytomspunna kultur och vackra och varierade landskap har alltid lockat våra gäster hit. Även våra guider älskar detta resmål och det brukar vara huggsexa på att få ynnesten att följa med som guide på detta äventyr. Hit ska gruppen resa som suktar efter naturupplevelser, äventyr & en rik kultur.

När

Island upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

Alla har väl någon gång drömt om att få besöka det mytomspunna Island? Hit ska gruppen resa som suktar efter naturupplevelser, äventyr & en rik kultur.

Missa inte

Spana in "Hraunfossar" eller "Lava falls", vackra vattenfall som rinner längs med lavaväggarna. Samt bada i varma källor i "Seljavallalang" sydöst om Reykjavík.

Här finns berg, forsar, grottor, raukar, öknar, färgglada mineraler, is och förstås de omtalade varma källorna. Här badar man i den blå lagunen, tittar på öns vackra och karga landskap från en varm hästrygg eller står öga mot öga med både tumlare, späckhuggare och kaskelotter. Islänningarna är kända för att vara partyglada och huvudstaden Reykjavik erbjuder både shopping och ett hett nöjesliv.

På Island gäller det att vara förberedd på det oväntade inte bara i sagorna utan så även i naturen. Ett exempel på detta är vädret. Vädret skiftar var femte minut, vilket utmanar oss, kanske just för att det är så annorlunda. Städerna och deras utbud är begränsat, det är naturen som är den riktigt stora hjälten och skurken i detta land. Välkommen till en kontrastrik ö.

Upplev naturkraften

Islands natur är unik, det vet alla. Men att öns naturfenomen kan gripa tag i en på ett magiskt sätt, det är det inte alla som vet. Det är naturens krafter som står i centrum när vi gemensamt upptäcker och utmanar såväl oss själva som naturen. Att bada i en utomhusbassäng uppvärmd med geotermisk värme är ett helt vanligt inslag i islänningens vardag. För oss blir det en idealisk avkoppling och gemensam upplevelse.

Aktiviteter såsom rafting, glaciärvandring och upplevelser på havet bjuder på utmaningar mot den väldiga kraft som naturen erbjuder. Naturen bjuder även in till vandringar, fisketurer, ridning, valskådning, snorkling, dykning och skidåkning. Den berömda gyllene triangeln bestående av Geysir, Gullfoss och Þingvellir ger oss underhållning i form av fontäner av hetvatten. I den vackra nationalparken Thingvelir som ligger mitt på sprickan mellan den europeiska och amerikanska kontinentalplattan som sakta glider isär, väcks isländsk historia till liv. Här grundades Alltinget, världens äldsta riksdag.

Boenden

  • Hotel Reykjavik Centrum

    Det här romantiska och charmiga hotellet ligger på en av Reykjaviks äldsta gator, Adalstraeti, 200 meter från Reykjaviks konstmuseum och mitt i Reykjaviks hjärta. Här har vi haft flera nöjda grupper som har bott. 

    Hotellet byggdes på ruinerna av ett långhus från vikingatiden, och utställningen på hotellområdet hedrar detta. Den visar också Islands äldsta mänskliga kvarlevor, som går tillbaka till år 870. Hotel Reykjavik Centrum erbjuder hotellrum med modern inredning, fräscha badrum och trägolv. Hotellet har även en egen charmig cafébar - Uppsalir.

  • Icelandair hotel Reykjavik Natura

    Icelandair Hotel Reykjavik Natura har ett perfekt läge för oss som älskar naturen. Det ligger i ett av de grönaste områdena i Reykjavik och här har ni nära tillgång till stora cykel-, löp- och vandringsleder, strandområde, fågelskådning, den berömda Perlan med mera. På 20 minuters promenad når man även den livliga stadskärnan.

    Hotellet har moderna rum & faciliteter och är fyllt med tankeväckande detaljer & konst inspirerad av den vackra naturen som omger fastigheten. Hotellet månar om att erbjuda färska, lokala & ekologisk måltider samt för den som vill koppla av finns det ett stort Natura Spa.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.