Konferensresa Hintertux – Ski Unlimited

Konferensresa Tuxertal / Österrike Konferensresa Hintertux

Januari – December
Hintertux är en perfekt destination för er som, liksom vi älskar snö. Här finns Österrikes största glaciär som bjuder på skidåkning året om. När ni ska åka hit beror helt enkelt på vad ni vill ägna er åt utöver skidåkningen. Under barmarkssäsongen kan ni bland annat vandring eller cykla mountainbike. Ni får heller inte missa den spännande isgrottan som är öppen året om.

När

Hintertuxglaciären har öppet 365 dagar om året. Huruvida ni vill ha bara snö eller kombinera skidåkningen med barmarksaktiviteter får avgöra när ni reser.

För vem

För såväl skidåkaren som den som hellre bara njuter av bergsutsikt och promenader. Adrenalinkickar finns både på och inuti berget.

Missa inte

Missa inte en tur i isgrottan på Hintertux-glaciären - avsluta med ett uppfriskande bad i glaciärsjön.

Tuxertal är en sidodal till Zillertal och sträcker sig från Mayrhofen upp till Hintertux-glaciären, en höjdskillnad på ca 850 m. 

I dalen finns vintertid riktigt snösäkra skidsystem och om sommaren kan man bland annat roa sig med 350 km vandringsled och 150 km MtB-led.​

Hintertuxglaciären är öppen 365 dagar om året för skidåkning, om inte vädret sätter stopp för liftarna. Området har blivit utnämnt till den bästa glaciärskidåkningen i hela världen.  

Det finns också en spännande värld att upptäcka under ytan, i isgrottan på glaciärens topp och i Spannagel-grottans långa gångar i berget under glaciären. Missa inte båtturen i isgrottan och ett uppfriskande bad i glaciärsjön. 

 

Så här kan en resa till Hintertux se ut

Dag 1

Till Hintertux tar ni er enklast med flyg till München. Resan från flygplatsen till  Tuxertal är knappt 3 timmar. Så med tidigt morgonflyg kan ni räkna med att vara framme vid hotellet strax efter lunch. Kanske hjälper vi er att boka en trevlig lunch på vägen? 

Väl framme finns tid för eventuella möten eller varför inte en ost- och vinprovning.

Kvällens middag föreslår vi att ni äter på hotellet och sen finns tid att hänga med kollegorna i hotellbaren eller kanske strosa runt i den lilla byn. 

Dag 2

Efter en god och hälsosam frukost är det dags att ta på skidkläderna och åka mot glaciär-liftarna. Har ni inte med skidor går det bra att hyra vid liftarna.

Väl på glaciären njuter vi av härlig skidåkning och österrikisk lunch på en "hütte". 

Bara några minuters promenad från toppliften på glaciären finns ingången till  isgrottan. Här finns möjlighet till en guidad tur där man även åker båt en bit, som avslutning kan ni testa en sväng på SUP i isgrottan. Ni kan också avsluta med ett uppfriskande dopp. Grottan är öppen 365 dagar om året och håller en konstant temperatur på 0 grader,  så det är en utmärkt aktivitet om vädret inte skulle vara det bästa. 

Spannagelgrottan är Centralalpernas största grotta och går 12,5 km in i berget. Ingången finns halvvägs upp mot toppen av glaciären. Här kan man göra turer av olika svårighetsgrad, från en informativ och relativt lätt promenerad, till en tur som kräver lite erfarenhet av klättring och som bitvis är en via ferrata led (räknas som klass C-ferrata).

För alla grotturer rekommenderas att du är stadig på foten och inte lider av klaustrofobi.

Efter en heldag på berget föreslår vi att ni åker tillbaka till ert hotell, njuter av lite eftermiddags-snack, en tur till spa-avdelningen och skönt häng i hotellets bar/lounge. Kanske er guide håller i en musik-quiz?

Middag på hotellet på kvällen och sen är nog många trötta efter en riktigt aktiv dag.

Dag 3

Innan hemresa finns möjlighet till ännu några åk eller kanske ett grottbesök om ni inte hunnit med det dag 2. 

Boende

  • Sporthotel Kirchler

    Halvvägs mellan Mayrhofen och Hintertuxglaciären ligger byn Tux Lanersbach. Här finner ni ert hotell, ett familjeägt och mysigt alphotell. Mycket trä och varma färger ger en hemtrevlig känsla. 

    Här finns ett spa - gratis för alla hotellgäster -  med bastur och bubbelpool.

    På hotellet ingår halvpension där ni serveras en 4-rätters varje kväll. Dessutom ingår en härlig "mellis"-buffé uppdukad på eftermiddagen. Såklart serveras också en rejäl frukostbuffé för att orka dagens alla aktiviteter.

    Rummen är stora och alla har tv, tekokare, hårtork, safe och även egen balkong. Fritt WiFi i hela hotellet. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.