Konferensresa Hestra vinter – Ski Unlimited

Konferensresa Hestra / Isaberg / Sverige Åk skidor i Smålandsfjällen

Januari – Mars
Smålandsfjällen är kanske inte det första som dyker upp i tanken när det vankas skidåkning, men det har mycket att ge med sina 10 pister när skidsuget är som störst. Sveriges mest södra skidanläggning har ett fint pistutbud och bra snökanoner som hjälper till vid behov.

När

Skidsäsongen pågår från januari till mars.

För vem

För gruppen som gärna testar en skiddestination dit inte så många åkt. För er som vill dela mer rättvist på restiden mellan kontoret i södra och mellersta Sverige.

Missa inte

Ta ett åk i rodelbanan!

Mitt i de stillsamma småländska skogarna gömmer sig den lilla skidorten Isaberg. Här är utbudet av aktiviteter stort för den äventyrslystne - såväl sommar som vinter! Skidanläggningen ligger precis öster om den lilla orten Hestra, känd för sin handsk-fabrik. Ett stenkast norrut från Isaberg ligger golfklubben. Öster om skidanläggningen  hittar du vidsträckta områden av skog och sjöar som inbjuder till paddling, vandring och mountainbike-cykling. 

Flera vandringsleder utgår direkt från Isaberg och lämpar sig utmärkt för walk-and-talk. Vill ni göra en utflykt så ligger nationalparken Stora Mossen, gocart-banan Scandinavian Cartway (en mindre kopia av Scandinavian Raceway i Staffanstorp) och nöjesparken High Chaparall inom en halvtimme från Isaberg. 

Aktivitetsförslag

Skidåkning

Välkommen till begreppet ”Smålandsfjällen”. Det summerar bra vad som här erbjuds; ett riktigt berg med 11 nedfarter i två nivåer och flera väderstreck, en skidort med naturligt läge mitt i vildmarken. Hit kommer man för att det spritter i skidnerven. Närmsta skidåkningen för södra Skandinavien. Isaberg är södra Sveriges största skidanläggning, beläget i Småland, med pistpreparering i toppklass. Här finns 8 liftar och 10 pister, från de barnvänligt gröna till hisnande svarta.

Foto: Isaberg Mountain Resort

Foto: Isaberg Mountain Resort

Liftsystemet på Isaberg är väl utbyggt. Den toppmoderna 6-stolsliften som går hela vägen från dalen till toppen, ser till att du lägger minimalt med tid i liftkö och maximalt med tid i pisterna. Som komplement finns ytterligare 7 sitt-, ankar-, och knappliftar i olika delar av anläggningen. Isaberg har ett modernt och bra snökanonsystem som kan lägga snö redan från -3°. Rikligt med vatten i sjön vid bergets fot gör att vatten inte är ett problem utan man fyller kontinuerligt på med ny fräsch snö i pisterna som du kan njuta av.

Foto: Isaberg Mountain Resort

Foto: Isaberg Mountain Resort

Rodel

I rodelbanan kan du njuta av svindlande glädjerus i Äventyrsbergets branter året runt! Rodelbana består av en kilometer räls som vindlar nedför berget i sugande kurvor och hisnande fall. Kul för liten som stor. 

 

Vandring

Det finns vandringsleder på berget att följa. Däremot är detta aktivitetsförslag beroende av snömängd då lederna inte snöröjs och det inte finns snöskor att hyra. 

Foto: Isaberg Mountain Resort

Boende

  • Isaberg Mountain Resort

    Här slipper du trånga hotellkorridorer och rum, du bor istället bekvämt med gott om plats i stugor. Självklart med samma service som på ett hotell men med fördelen att möta underbar natur när du kliver ut genom dörren. Hotellservice innebär att man bor i en stuga inkl. sänglinne, handdukar, bäddning, städning samt frukostbuffé. Samtliga hus är vackert belägna i underbar natur precis i anslutning till centralanläggningen. Stugorna varierar i storlek och utformande men generellt har de alla två sovrum med två bäddar i varje rum, vardagsrum med soffgrupp, tv samt braskamin. Stugorna ligger naturskönt med stor utsikt över Isaberg.

    Här erbjuds även fina konferenslokaler; ljusa och luftiga med utsikt mot de härliga omgivningarna kring Isaberg. Anläggningen har 8 lokaler, varav tre är delbara. Maxantal i största salen är 200 personer. Köket bjuder på ”En smak av Småland” som restaurangen på sitt eget vis korsar med svensk husmanskost och klassiska rätter från andra delar av världen. Favoriter är Raggmunk, Biff Höganloft och pizza Helrätt med influenser från Alsace. I främsta hand används lokala råvaror och leverantörer och köket anpassar meny och rätter efter säsong.

    • Foto: Isaberg Restaurang
    • Foto: Isaberg Mountain Resort
Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.