Konferensresa Hestra sommar – Ski Unlimited

Konferensresa Hestra / Isaberg / Sverige Full fart i Småland

Maj – Oktober
Smålandsfjällen är kanske inte det första som dyker upp i tanken när det är dags för naturupplevelser men det har mycket att ge med sin liftburna cykling, höghöjdsbana, djupa skogar och fina fiskevatten. Sveriges mest södra skidanläggning bjuder på en mängd rolig friluftsaktiviteter även när snön är borta! Inte lockad än? Det finns golf och padel också...

När

Aktiviteter utan snö funkar fint från maj till oktober!

För vem

För gruppen som gillar utomhusliv, skog, fart och fläkt. Eller en lugn fiskestund. Perfekt för två kontor i södra och mellersta Sverige som vill ses lite mer "på halva vägen".

Missa inte

Ta ett åk i rodelbanan!

Mitt i de stillsamma småländska skogarna gömmer sig den lilla skidorten Isaberg. Här är utbudet av aktiviteter stort för den äventyrslystne - såväl sommar som vinter! Skidanläggningen ligger precis öster om den lilla orten Hestra, känd för sin handsk-fabrik. Ett stenkast norrut från Isaberg ligger golfklubben. Öster om skidanläggningen hittar du vidsträckta områden av skog och sjöar som inbjuder till paddling, vandring och mountainbike-cykling. 

Flera vandringsleder utgår direkt från Isaberg och lämpar sig utmärkt för walk-and-talk. Vill ni göra en utflykt så ligger nationalparken Stora Mossen, gocart-banan Scandinavian Cartway (en mindre kopia av Scandinavian Raceway i Staffanstorp) och nöjesparken High Chaparall inom en halvtimmas bussfärd från Isaberg. 

Aktivitetsförslag

Höghöjdsbana

Isaberg Tree Top Adventure är lite vad du själv vill göra den till – en rolig fritidsaktivitet för alla… eller en adrenalinfylld utmaning som verkligen testar dina gränser! Precis som namnet antyder rör du dig bland träden. Du förflyttar dig mellan plattformar längs banor på olika nivåer med hinder som erbjuder olika slags utmaningar: balansgång, klättring, hopp och koordinations-moment. Det finns allt från en enkel grön bana på låg höjd och med enkla hinder till riktigt hisnande fysiska och mentala kraftprov i den svarta banan på upp till 15 meters höjd.

Foto: Isaberg Mountain Resort

 

Kajak, kanot eller SUP

Långtur längs Nissan med kanot eller en fisketur runt sjön? På Isaberg erbjuds många alternativ för att komma naturen riktigt nära. Med sitt perfekta läge intill långsträckta Nissan bjuder Isaberg på möjligheten att med kanot ta sig till någon av de 9 rastplatser som finns längs kanotleden Nissan. Det går att anpassa sträckan efter era behov och vill ni så går det att boka transport tillbaka... Vill du ta en kortare tur är det lika roligt att hyra en kajak eller varför inte en Stand Up Paddleboard sk SUP.

 

Vandring

Det finns vandringsleder som ger längre turer eller kortare turer som är lagom för lunchrasten. Hur långt vill ni gå? Alla tillsammans eller små grupper? Med eller utan tipsfrågor? Med stormkök i ryggsäcken eller vänder ni hem till lunch? Våra guider anpassar turen efter era behov.

Cykelaktiviteter

Isaberg erbjuder 20 MTB-leder för alla nivåer, liftburen cykling, pumptracks och teknikbanor - stora som små, nybörjare som elit, med varierande längd och olika svårighetsgrad. I MTB-hyran hittar du MTB-cyklar, el-MTB cyklar, dirt-cyklar och annan nödvändig utrustning. 

Foto: Isaberg Mountain Resort

 

Rodel

I rodelbanan kan du njuta av svindlande glädjerus i Äventyrsbergets branter året runt! Rodelbana består av en kilometer räls som vindlar nedför berget i sugande kurvor och hisnande fall. 

 

Boende

  • Isaberg Mountain Resort

    Här slipper du trånga hotellkorridorer och rum, du bor istället bekvämt med gott om plats i stugor. Självklart med samma service som på ett hotell men med fördelen att möta underbar natur när du kliver ut genom dörren. Hotellservice innebär att man bor i en stuga inkl. sänglinne, handdukar, bäddning, städning samt frukostbuffé. Samtliga hus är vackert belägna i underbar natur precis i anslutning till centralanläggningen. Stugorna varierar i storlek och utformande men generellt har de alla två sovrum med två bäddar i varje rum, vardagsrum med soffgrupp, tv samt braskamin. Stugorna ligger naturskönt med stor utsikt över Isaberg.

    Här erbjuds även fina konferenslokaler; ljusa och luftiga med utsikt mot de härliga omgivningarna kring Isaberg. Anläggningen har 8 lokaler, varav tre är delbara. Maxantal i största salen är 200 personer. Köket bjuder på ”En smak av Småland” som restaurangen på sitt eget vis korsar med svensk husmanskost och klassiska rätter från andra delar av världen. Favoriter är Raggmunk, Biff Höganloft och pizza Helrätt med influenser från Alsace. I främsta hand används lokala råvaror och leverantörer och köket anpassar meny och rätter efter säsong.

    • Foto: Isaberg Mountain Resort
    • Foto: Isaberg Restaurang
Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.