Konferensresa Herradura – Ski Unlimited

Konferensresa Andalusien / Spanien Konferensresa Herradura

April – Oktober
Herradura ligger längs med en av Spaniens vackraste kustlinjer, Costa Tropical, som är uppkallad efter dess tropiska klimat som förutom sol och värme bjuder på underbara tropiska frukter som mango, avokado och papaya. Det dramatiska mötet mellan berg och hav är det som gör det så speciellt. Det faktum att man från land har en ljuvlig utsikt, både över havet och över bergen förälskar.

När

Herradura upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För de som vill ha en kontrastrik resa med möjlighet att kombinera aktiviteter på berg, hav & land samt ett boende exklusivt för er själva

Missa inte

Testa på canyoning - som ett vattenland men ute i naturen! Avsluta med en skön picnic i skuggan av ett träd med bergsgetterna som enda åskådare.

70km öster om Malaga ligger La Herradura, pärlan längs la Costa Tropical, en av Spaniens vackraste kustlinjer, som sträcker sig från Nerja i väster till Almuñecar i öster.  La Herradura är en liten by med välbevarad charm utan höghus, livsmedelskedjor eller stora hotellkomplex – nej, här är livet mer autentiskt, mer traditionellt. Men även om det är en mindre by finns ett stort utbud av restauranger, caféer och massor av roliga aktiviteter. Herradura  betyder hästsko på grund av att viken påminner om en hästsko och vars vatten är bland de finaste i hela Spanien. När Spanska Mästerskapen i undervattensfotografering avgörs, så sker det just här.

 Dess kristallklara, turkosa vatten gör det till ett paradis inte bara ovan vattenytan utan det är också en plats dit dykare vallfärdar från när och fjärran. Grottor, klippor, koraller och rev är hem åt ett färgsprakande undervattensuniversum. När man är ute med båt ser man lätt botten på platser med 30-40 m djup!!! Och det är inte ovanligt att man ser delfiner, klumpfiskar och en hel rad färgglada vackra fiskar och även bläckfisk. Den större orten Almuñecar ligger 7,5 km från La Herradura vilket blir en skön och vacker promenad.

Aktiviteter

Andalusien är en fantastisk plats för äventyrliga aktiviteter med skönt väder och otroliga kontraster. Här följer några exempel på vad som varit uppskattat på våra tidigare resor hit.

Canyoning - en heldagsaktivitet ni inte får missa! Sporten kombinerar allt från vandring, klättring och hoppning till simning och rappelering (när man firar sig ner för en klippa med hjälp av ett rep). Här finns det adrenalin hopp mellan 3-8 meter och på köpet får ni en magnifik naturupplevelse.

Jeepsafari - Gorafe är namnet på en by, men också på det spektakulära och fascinerande ökenlandskap som vi finner i området beläget nordost om Granada. Landskapet är otroligt dramatiskt och det kommer inte lämna någon oberörd. En vilda västern öken som är helt magisk och bör upplevas. I regn som i solsken. Här spelar man in Westernfilmer och det är inte omöjligt att se ett par ridande cowboys här. Det är få som förväntar sig att uppleva något liknande i Europa! Vi kör i jeepar efter smala vägar och stigar, över flodbäddar och efter bergskammar. Det är en rutt och ett landskap som inte lämnar någon oberörd. Jättehäftigt! Vill ni inte köra jeep fungerar det också att vandra, cykla eller springa i detta varierande landskap.

Om ni föredrar att spendera dagarna på havet istället för i bergen finns här även en rad uppsjö av havsaktiviteter. Nedan presenteras några av dem.

Segling - att tag sig fram med hjälp av vindens krafter i medelhavsklimat är en fantastisk upplevelse. När man är ute med båt ser man lätt botten på platser med 30-40 m djup!!! Och det är inte ovanligt att man ser delfiner, klumpfiskar och en hel rad färgglada vackra fiskar och även bläckfisk

Paddla kajak eller prova på SUP - uppskattade aktiviteter som inte kräver någon förkunskap. En underbar känsla att vara så nära vattnet. Kolla in våra filmer nedan från vår egen resa dit 2019 för lite inspiration.

Boenden

  • Sol Los Fenicios

    Ni bor bekvämt på 4-stjärniga Sol Los Fenicios, som är beläget på stranden i La Herradura, vid kusten, i en härlig tropisk miljö. Frukosten kan intas på terrassen med fantastisk havsutsikt och under lediga stunder kan ni slappna av i solstolarna vid hotellets utomhuspool, som även den överblickar havet.

    Hotellet har totalt 42 rum varav 35 kan göras till twin rum, så här finns möjlighet att ha hotellet exklusivt för er själva. Hotellet har inget konferensrum men där vi kan ordna med en lite mer "laid back" konferens på restaurangen El Chambao de Joaquin alternativt på ”Folkets Hus”

  • Playa Granada

    Playa Granada är ett fyrstjärnigt hotell beläget en dryg timme öster om Malaga flygplats, i solsäkra Andalusien. Hotellet ligger precis på stranden i Motril. In till centrala Motril, vilket är en mindre spansk småstad med såväl restauranger som shopping, är det ca 4 kilometer. Playa Granada erbjuder totalt 330 rum, men där alla byggnaderna är låga så man får inte det direkta intrycket av ett stort hotell, utan snarare en resort-känsla. 

    Rummen på Playa Granada är rymliga och har balkong eller terrass. Hotellet erbjuder såväl utomhuspooler som Spa med inomhuspool med bastu, hamam och bubbelpool. Anläggningen har även tennisbanor, gym och konferenslokaler. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.