Konferensresa Grindelwald Barmark – Ski Unlimited

Konferensresa Grindelwald / Schweiz Aktiviteter bland häpnadsväckande berg

April – Oktober
Bjud med metarbetarna till Grindelwald och upplev en av de mest spektakulära bergsmiljöer i Europa, mitt i Berner Oberland omgiven av dramatiska och sägenomspunna toppar; Eiger, Mönch och Jungfrau. Här finns ett stort utbud av aktiviteter i häpnadsväckande natur.

När

Grindelwald på sommaren upplevs bäst under perioden april till oktober.

För vem

För de som vill ha ett stort utbud av aktiviteter, häpnadsväckande natur och omgivningar, schweizisk precision och gemyt.

Missa inte

Besök "Top of Europe"- Europas högst belägna tågstation.

Grindelwald är en av de största orterna i Berner Oberland i schweiziska Alperna. Orten är högt belägen på 1 034 meter och omges av några av de mest kända bergen i Schweiz. Grindelwald ligger inbäddat mellan de höga bergstopparna Jungfrau, Mönch, Schreckhorn och Wetterhorn, men har ändå fått smeknamnet Eigerbyn, eftersom orten vetter mot den norra sidan av berget Eiger. Detta utmanande berg är vida känt inom klättringsvärlden. Grindelwald har tillräckligt med charm för att du inte ska vilja lämna själva byn. Njut av något varmt att dricka på ett av kaféerna, shoppa i butikerna och välj och vraka bland restauranger och klubbar.

Regionen är hem för ett par riktiga skatter, som till exempel ett av UNESCO´s världsarv ”Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn” med Alpernas längsta glaciär (22 km) samt den så kallade ”Top of Europe”,  Europas högst belägna tågstation som befinner sig på en höjd av 3454 m. På sommarhalvåret kan du vandra och cykla mountainbike. Prova gärna på forsränning i Grindelwalddalen!

Aktiviteter

Aktiviteter som passar bra att göra hela gruppen tillsammans

Vandring & trailrunning - vi delar upp gruppen i olika nivåer för att kunna variera svårighetsgraden på vandringen. Förslagvis kombinerar vi det med "trailrunning", löparnas svar på offpistskidåkning, för de som vill ha ett högt tempo. Det en äventyrlig motionsform där man löptränar på stigar, skogsvägar och i ospårad, ofta kuperad, terräng. Trailrunning handlar inte så mycket om att jaga tider eller mäta kilometer, utan mer om att hitta en känsla av det skall vara roligt att springa. Bra vandringsleder finns bland annat uppe på Männlichen dit man kan ta sig lätt med kabinbanan och sedan vandra "The Royal Walk", en vandring med fenomenala vyer över den ikoniska bergstoppstrion Eiger, Mönch och Jungfrau, och som leder till Männlichen-toppen på 2342 möh. Här kan våra Ski guider guida er runt. Pris per person: transport tur och retur till Männlichen 600 SEK/person.

Jungfrau - Top of Europe - besök Europas högsta tågstation Jungfraujoch på 3454 meters höjd som är med på UNESCO:s världsarvslista.  Kan kombineras med en en lättare vandring från Eigergletscher-stationen nerför till Kleine Scheidegg. Pris: 1500 SEK per person för resa tur och retur resa. Tidsåtgång ca 4 timmar. Går att genomföra med hela gruppen.

Glacier Canyon Grindelwald - Det tog 250 miljoner år för moder jord att skapa denna otroliga kanjon. Tyvärr finns inte den nedre glaciären längre, men själva kanjonen är nu ett populärt resmål för att uppleva en unik promenad genom dess exponerade klippgallerier och tunnlar. Det forsande vattnet rinner fritt från bergen in i floden Lütschine nedanför, vilket ibland orsakar en plötslig vindrusning genom kanjonen och ett snabbt temperaturflöde när ljusstrålar reflekteras längs de branta väggarna. Helt klart värt ett besök! Tidsåtgång: ca 2 timmar. Går att genomföra med hela gruppen. Inträde: 200 SEK per person. Transport tillkommer.

Smörgåsbord av valbara aktiviteter i mindre grupper

Grindelwald - First - äventyrspaket
Ni tar gondolen upp till First från Grindelwald, en härlig tur på 25 minuter. Där väntar 4 olika äventyrsaktiviteter på er att välja bland - First Flyer, First Glider, First Mountain Cart och First Scooter. Här är rekommendationen max 50 pax per aktivitet. Det går att boka paket med 1-4 aktiviteter per person. Pris per person inkl. gondolen för 1 aktivitet: 650 SEK/person, för 4 aktiviteter 1160 SEK/person.

First Flyer - att åka First Flyer är lätt, friheten är obegränsad och tempot är högt. Perfekt säkrad i selen susar upp till fyra personer längs den 800 meter långa stålvajern från First till Schreckfeld med en topphastighet på 84 kilometer i timmen. På vissa ställen svävar ni cirka 50 meter över alpängarna. Helt luftburet och med garanterat pirr i magen!

First Glider - här svävar ni genom bergslandskapet som en rovfågel och njuter av panoramautsikt i höga hastigheter: Till att börja med dras First Glider bakåt från Schreckfeld mot First i 72 km/h. Det är på vägen tillbaka som örnen verkligen tar fart, då glider den 800 meter långa flygvägen i upp till 83 km/h.

First mountain cart - en blandning av gokart och pulka där man åker i tre kilometer över backar och dalar från Schreckfeld till Bort.

First scooter - har ärvt det bästa från skotern och cykeln. Du står upprätt på en bred plattform, och tack vare en fjädringsgaffel och stora däck med mönster kommer du att njuta av en bekväm åktur även på ojämnt underlag. Man åker 4,5 kilometer över asfalterade vägar och förbi bergsängar ner till Grindelwald.

 

 

Forsränning - Den mäktiga Lütschine erbjuder en av de bästa forsränningen i de schweiziska alperna. Direkt från starten nedanför Eigers norra sida, forsar det kontinuerlit ner från bergen och ut i Interlakendalen och Brienzsjön. Det är en spännande adrenalinkick från början till slut. Tidsåtgång: ca 4h totalt varav ca 2h på vattnet och en transport på ca 40 min från Grindelwald enkel väg. Klass 3-4 på raftingskalan. Möjligt antal: 40 pax kl.10h00/14h00/16h00. Pris ca 1350 SEK/person.

Canyon-swing - Släng dig nedför den 90 meter höga plattformen och upplev viktlöshet i bara en bråkdels sekund innan du faller i ett episkt fritt fall över floden Lütschines forsande vita vatten. Du kommer att svänga mellan de smala ravinens väggar i 120 km/h innan du saktar ner, tittar upp och tänker "jag vill göra det igen." Denna spännande Canyon Swing i Grindelwald är en av de djärvaste, mest hjärtpumpande äventyrsaktiviteterna i de schweiziska alperna. Är du redo att hoppa?
Möjligt antal: 12 pax kl 9h30/12h30/16h00. Pris ca 1395 SEK/person.

Canyoning - är inte för svaghjärtade. 50-metersnedfirningen i början av turen sätter redan pulsen på oss. Sen upplever vi spännande hopp, glider nerför klippan eller hoppar direkt ner i den kristallklara vattenbassängen. Med sitt unika landskap, de spektakulära klippformationerna är ravinen också visuellt övertygande. Turen lämpar sig för de som är aktiva som vill ha ett äventyr i naturen. Här finns det 3 olika turer att välja mellan Canyoning Interlaken, Canyoning Grimsel och Canyoning Chly Schliere. Totalt 24 pax per tur vid 3 olika tider på dagen. Pris mellan 1350-2100 SEK/person beroende på tur. Baserat på grupp om minst 10 pax. Transporter tillkommer.

Cykling & mountainbike - Mountainbike förkortas MTB och är en typ av cykel som främst är avsedd för att köras i terräng för att komma nära naturen, vilket passar perfekt i Grindelwald och dess vackra omgivningar! Här rekommenderar vi den vackra Bachalpsee-slingan. På den stigen har du allt, väg, grusväg och singelstigar. Så det är en perfekt blandning i en underbar bergsvärld. Priser för cykelhyra ca 760 SEK för en hardtail och 1400 SEK för en full suspension. Evt. transporter och extern guidning tillkommer. 

Boenden

 • Romantik Hotel Schweizerhof Grindelwald

  Hotel Schweizerhof är ett femsjärnigt klassiskt hotell med tre olika restauranger, helikopterplatta, konferensrum och ligger ca 300meter ifrån stadskärnan! 

  Här kan ni koppla av efter skidåkningen i hotellets wellness-avdelning med pool och olika typer av bastu.

 • Hotel Alpina

  Hotel Alpina ligger centralt i byn Grindelwald, men ändå lugnt och fridfullt. Utsikten är fantastisk över de kringliggande bergen - såväl från ditt rum som från hotellets terrass. En stor solterrass inbjuder till relax utomhus efter en dag i bergen. På sommaren finns också en härlig gräsmatta där du kan sitta och beundra utsikten. 

  Hotellets restaurang - Edelweiss Stube - är välkänd för sin goda och vällagade mat. Här finns både lokala rätter och mat från det internationella köket. Självklart också en välfylld vinlista.

  Rummen är ljusa och trevligt inredda med naturnära färger och trädetaljer. Vissa rum har balkong, men alla har en härligt utsikt över bergen.

  ​​

 • Hotel Bergwelt

  Swiss Premium Alpine Design Resort Bergwelt Grindelwald - långt namn på ett vackert hotell som har just detta. En premium-känsla på den väl genomtänkta interiören. Hotellet är också med i "Swiss design hotel" - Schweiziska hotell där man vet att man får det lilla extra vad gäller genomtänkt och njutbar design. I Resort Bergweld finns både restaurang, bar och lobby skönt sammansmält till en stor, inbjudande enhet.

  Här finns ett 800 kvadratmeter stort spa där man gärna spenderar en god stund efter en dag i bergen. Eller nyttjar gymet om inte kroppen fick nog i backarna. 

  På rummet finns extra sköna sängar, badrum med regnduschar, TV och sound system, te&kaffe och minibar för snacks och dryck. 

 • Hotel Sunstar

  Sunstar Hotel Grindelwald har både mycket goda konferensmöjligheter (för upp till 240 personer) och en härlig wellness-avdelning. Hotellet har två restauranger, bar och en inbjudande solterrass med restaurang i sin trädgård. Det ligger 300 meter från byns centrum, i ett lugnt och trevligt läge med utsikt över Eigers berömda och imponerande nordvägg.

   

  Rummen är rymliga, ljusa och fräscha med trädetaljer. Premiumrummen och suiterna har dessutom fått en upprustning det senaste året för lite extra lyx. 

  Hotellets wellness har bland annat en inomhuspool, bastu och hydromassageduschar. Här hålls också vattengymnastik och gästerna har även tillgång till hotellets gym. 

  Så glöm inte gymkläder och badkläder (även om bastun är "textil-fri"...) för relax och stretch efter en aktiv dag bland bergen. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.