Konferensresor i Grekiska övärlden | Ski Unlimited

Konferensresa Segling Grekland / Grekland Den vackra grekiska ö-världen

April – Oktober
Grekland har mer än 1300 öar att kryssa runt mellan i det vackra Medelhavet. Av dessa är dryga 160 bebodda, resten kan ni ha för er själva. Det som är så mysigt med att segla i Grekland är att ingen ö är det andra lik. När vi inte seglar ankrar vi upp i en vik för att få i oss god mat och svalka av oss i det klara vattnet.

När

Grekiska ö-världen upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

Bästa sättet att verkligen umgås med varandra är att bo & segla tillsammans på en båt. En fantastisk miljö att vistas tillsammans i och där ni har möjlighet till att både konferera i land samt på båtarna. En upplevelse ni sent kommer glömma.

Missa inte

Tillfället att lära er mer om segling. Våra skeppare delar gärna med sig av sina kunskaper & där ni verkligen får möjlighet att pröva era färdigheter.

Ombord på er egen segelbåt finns massor av tid att njuta och samla kraft efter hårt arbete. Låt den grekiska maten skämma bort magen medan den varma solen ger er energi. Det finns många spännande sagor om landets historia som vi gärna delar med oss på resan. Ni flyger till Aten och bara en dryg halvtimme bort ligger era segelbåtar och väntar på er i Alimos Marina. Vi på Ski Unlimited bemannar båtarna och förutom att trimma er på seglingen kommer guiden se till att ni har allt ni behöver i den Saroniska övärlden. 

Med kontaktnätet på plats och målet att överträffa era förväntningar kommer ni att överraskas av servicenivån. Guiden är kapten på skutan och fördelar uppgifterna för att få maten på bordet och båten i hamn på ett säkert sätt. Vi hissar seglen, fixar bästa lunchviken, ser till att middagen blir en fest och mycket mer så att ni kan ägna er åt resans syfte.Tillsammans med dem lägger vi upp ett program som innehåller det som är viktigt för er.

Segling i grekiska övärlden

I området kring Aten finns det flertalet vackra pärlor som våra guider känner till, där vi antingen stannar för en lunch, en simtur eller lägger till för natten. Seglingsrutten arbetas fram tillsammans mer er och era specifika önskemål samt kan också komma att justeras på plats i förhållande till väder och vind.

Så här skulle ett upplägg kunna se ut som fungerat väldigt bra för våra grupper.

Dag 1 - ni anländer till Atens flygplats. På flygplatsen möts ni av era guider tillika skeppar från Ski Unlimited som tar er till Alimos marina. Beroende på ankomsttid finns möjlighet till guidad tur i Aten eller middag på en grekisk taverna innan ni kryper till kojs i båtarna.

Dag 2 - Vi vaknar upp på marinan och kastar loss direkt efter frukost för att ta kurs mot ön Poros. De morgonpigga kan ta ett dopp på den närliggande stranden innan frukost. Vi ankrar upp för en grekisk sallad och lite snorkling på vägen, längs Eginas östra sida. På Poros lägger vi till i den mysiga hamnen på en halvö som ligger skyddad inne i en vik. Här äter vi middag på en mysig taverna där ägaren Elisabeth kommer ta väl hand om oss. För det festsugna finns här även pubar & disco på kvällskvisten.

Dag 3 - Beroende på väder och vind hittar vi en lämplig hamn på Egina.  Vi kastar ankar längs halvön Methana för lunch med dopp. På Eginas västra sida ligger Egina stad där det ligger mysiga gränder med grekisk atmosfär och härliga fiskrestauranger. Här finns också möjlighet att konferera på hotell Danae. Fiskebyn Perdika är också ett mysigt alternativ för natthamn. 

Dag 4 - Efter frukost och morgondopp seglar vi nordost mot Alimos hamn och njuter av de sista värmande solstrålarna. Kanske kan vi se lite delfiner leka längs vägen. Väl framme i hamnen väntar bussarna som tar er mot Atens flygplats & hemfärd till Sverige.

Boenden

 • Båtarna

  Ni bor och vistas på segelbåtar i 50-fotsklassen och brukar vara av modellerna Bavaria, Sun Odyssey och Oceanis. Båtarna ligger vid Alimos Marina i närheten av Piraeus, endast 30 minuter ifrån Atens flygplats.

  Båtarna har mellan från 6 till 12 kojer och är utrustade med toalett, dusch och pentry. Våra guider hjälper till att fylla båtarna med mat & dryck som behövs under gång. 

 • Brown Acropol

  Inspirerad av 60-talets kosmopolitiska vibbar ligger Brown Acropol, en medlem av Brown Hotels, på Omonia Square, huvudstadens kommersiella och affärsdistrikt, med gångavstånd till några av Atens ikoniska attraktioner. Berömda atenska platser och landmärken som Syntagma, Ermou Street, Akropolis och Akropolismuseet ligger bara ett stenkast från hotellets lokaler, medan många av stadens hippa barer och restauranger också ligger i närheten.

  Hotellet har 165 exklusiva designrum och helrenoverade lyxiga badrum tillgängliga. På huvudrestaurangen kan du njuta av en riklig frukostbuffé på morgonen, medan lobbybaren erbjuder en mängd olika drycker i ett elegant och mysigt område, vid det ikoniska biblioteket i Brown Hotels Collection. Hotellet stoltserar även med en utomhusbar och restaurang på taket med hisnande utsikt över Akropolis och Lycabettus Hill, en plats som blivit av de hetaste mötesplatserna i staden!

 • Lighthouse Athens

  Lighthouse Athens, en medlem av Brown Hotels, har ett attraktivt läge i Aten och erbjuder luftkonditionerade rum, restaurang, fitnesscenter och en bar. Hotellet ligger 90 meter från Omonia-torget samt i närheten av sevärdheter så som Greklands nationalteater och Atens arkeologiska museum.​

  Hotellet beskriver sig själv som centralt, elegant, oväntat och djärvt, med en extraordinär känsla för design! Hotellet har med sina 9 våningar över 220 unikt designade rum. Hotellet ligger precis framför Omonia-torget och har en takbar med en häpnadsväckande utsikt över staden och ett stort evenemangsutrymme. Det känns som ett livat hotell, inspirerat av nattlivets atmosfär.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.