Konferensresa Gaeta – Ski Unlimited
April – Oktober

Gaeta ligger på en liten halvö mittemellan Rom och Neapel och är en av regionen Lazios sydligaste och även en av de absolut vackraste städerna här. Staden har en pittoresk mysig stadskärna med både shopping och restauranger.

Under romartiden hette staden Caieta och var redan då en populär semesterort tack vare sina fantastiska stränder. På 700-talet byggdes det stora Arogonese-Angevine slottet troligtvis för att skydda området från lombarderna som vid denna tid härjade i området. Slottet har under åren förstärkts och var på sin tid ett av södra Italiens starkaste fästen.

Här finns fullt med intressanta historiska byggnader bl.a. katedralen Assunta e Sant Erasmo med sitt fina klocktorn och de medeltida kvarteren som ligger vid foten av berget Mount Orlando med byggnader från 1200-1400-talet, väl värda ett besök.  Som populär sommarort för Roms mer förmögna invånare har här genom tiderna byggts ett antal vackra sommarvillor och Gaeta är fullt med restauranger och små butiker för shopping och självklart härliga restauranger med god mat.

Aktiviteter

Gaeta och närliggande staden Sperlonga – även den mysig och värd ett besök – är vida känt bland sportklättrare för sina härliga klätterklippor längs kusten. Kanske något att prova på när ni tröttnat på att sola och bada?

 

volleyboll- eller en strandfotbollsturnering

Boende

  • Hotel Serapo

    Hotel Serapo ligger på sin egen privata strand i Gaeta och erbjuder utsikt över Tyrrenska havet och en trädgård med pool och badtunna. Hotellet ligger 10 minuters promenad från Gaetas centrum. Rummen är ljusa och luftiga och har luftkonditionering. 

    På hotellet finns även konferensrum, gym och en restaurang som serverar traditionella italienska rätter. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.