Konferensresa Florens

Konferensresa Florens / Italien Florens – en kulturell metropol

Mars – Oktober
Följ med till Florens, regionen Toscanas huvudstad och en vida känd kulturell metropol samt renässansens födelseplats. Museer, modebutiker, skulpturer och byggnader är en fröjd för ögat. Nordväst om staden breder bergen ut sig och här upptäcker vi det kulliga landskapet, olivlundar och vingårdar, till fots eller från cykelsadeln. Florens blir en utmärkt utgångspunkt för såväl uteaktiviteter som kulturellt frosseri och missa inte att njuta av det florentinska köket i goda vänners lag.

När

Florens upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För de som vill ha kulturella & gastronomiska upplevelser blandat med aktiviteter som vandring & cykling i vacker & historisk miljö.

Missa inte

Missa inte historiska "mercato centrale" med stopp för smakprov av olika delikatesser och avsluta på den moderna övervåningen med en riktig napolitansk pizza och italiensk gelato.

Regionen Toscanas huvudstad Florens är en vida känd kulturell metropol och renässansens födelseplats. Museer, modebutiker, skulpturer och byggnader är en fröjd för ögat. Det florentinska köket bjuder på fantastiska smaker som ska njutas länge och i goda vänners lag. 

Tar man sig utanför staden så ligger olivlundarna och vingårdarna utspridda över det vackra, kulliga landskapet. Nordväst om staden breder bergen ut sig och här finns fina möjligheter till såväl cykling som vandring. Florens blir en utmärkt utgångspunkt för såväl uteaktiviteter som kulturellt frosseri.

Aktiviteter

Tillsammans med er skräddarsyr vi ett program som passar just er grupp bäst! Bäst upptäcks staden och landskapet till fots eller på cykel. Exempelvis snöras vandringsskor eller sköna joggingskor på för att upptäcka olivlundar och böljande kullar ovanför Fiesole tillsammans med en lokal guide. Kanske ett besök på en bondgård, vingård eller olivodling? Lunch intas längs vägen på agriturismo eller någon liten restaurang. Enkelt men så italienskt, och så gott!

 

Guidade turer i Florens av lokal guide går att ordna. Här finns också flertalet museer, modebutiker, skulpturer och byggnader att besöka. Missa inte historiska "mercato centrale" och göra några stopp för smakprov av olika delikatesser som ostar, charkuterier, olivolja och balsamvinäger. Avsluta på den moderna övervåningen med en riktig napolitansk pizza, vin eller öl och en riktigt bra italiensk gelato. 

Dagarna avslutas med italienska middagar lagade med kärlek. Självklart med typisk aperitivo innan. Glöm inte ta gruppfoto med Florens i bakgrunden!

Boende

  • Pensione Bencistà, Fiesole

    Att bo med utsikt över Florens är en strålande idé - här på Pensione Bencistà i lilla staden Fiesole kan ni umgås i lugn och ro efter en dag i Florens eller äventyr i bergen ovanför.

    Med familjär stämning drivs denna härliga oas, sedan 1925 och fem generationer tillbaka i familjen Simoni. Här har man skippat TV på rummet för att gästerna inte ska missa att njuta av utsikten från denna magiska plats. 

    Rummen är klassiskt inredda med möbler som smälter in i denna historiska byggnad. Maten är mer än bara mat - en måltid här är lagad med kärlek och ska njutas länge i goda vänners sällskap. Vinet liksom de flesta av ingredienserna är såklart lokala och kanske kan du se vingården någonstans från hotellets terrass. 

    Här är inte något riktigt nattsudd, men en kvarts promenad från hotellet når man lilla piazzan i Fiesole där det finns tillräckligt med barer och restauranger för att roa sig en kväll. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.