Konferensresa Fårö – Ski Unlimited

Konferensresa Gotland / Sverige Konferensresa Fårö

April – Oktober
Man behöver inte resa till världens ände för att uppleva någonting riktigt exotiskt – det räcker faktiskt med att åka till Gotland. Det finns verkligen någonting genuint, glädjefullt och spännande med Gotland. Fårö erbjuder allt från raukfält till sandstränder. Här skapas unika upplevelser i en avskild och världsunik miljö.

När

Gotland upplevs bäst under perioden april - oktober

För vem

Gotland passar alla grupper och även de som vill resa lite extra hållbart. Passa på att ha ett kreativt möte på båten över till ön så är ni redo för annat när ni kommer fram. Fårö erbjuder unika upplevelser i en avskild och världsunik miljö.

Missa inte

Gotländskt femkamp - traditionella gotländska lekar som "sparke bleistre" och "varpkastning", perfekt för gruppen med leksinnet i behåll. Eller varför inte cykla på denna natursköna ö med raukfält, sandstränder och krokiga asfaltvägar?

Redan på medeltiden var Gotland en viktig mötesplats, och i nutid är historia och natur några av de viktiga aspekter ön har att erbjuda. Visby är upptagen på UNESCOS världsarvslista och här ges en unik möjlighet till en härlig blandning av kultur, aktiviteter och stämning, och utöver det självklart även skratt och fest.

Vi ser till att ni har det utomordentligt bra på Fårö och får uppleva de fina omgivningarna på bästa sätt.


Aktiviteter

Gotland har i stort sett ett obegränsat utbud av aktiviteter. Vissa aktiviteter passar för hela gruppen tillsammans medan andra med fördel kan göras i mindre grupp. Ni kan välja efter tycke och smak helt enkelt. 

Vandring

Att vandra på Fårö utlovar fantastiska naturupp­levelser. Med sina 113 kvadratkilometer odlingslandskap, färgsprakande ängar, raukfält, sanddyner, mäktiga stränder, fågelliv, karga hedar och klapperstenstränder är du garanterad en vandring att minnas. En av de största personligheter som bott på ön är Ingmar Bergman som nu ligger begravd vid Fårö kyrka. Flera av hans filmer har spelats in på Fårö, som exempelvis Skammen och Persona. Här syr vi ihop en vandring utifrån ert program med målet att era förväntningar på Fårö uppfylls med råge. 

Mountainbike
Att cykla mountainbike i Gotlands säregna natur, med varierade landskap av mäktiga klintar, slingrande skogsvägar, hav och mjuka sandstränder är en härlig upplevelse och paradoxalt nog bland det mest avkopplande du kan göra här i livet. All fokus måste ligga på leden framför cykeln vilket ger en extrem känsla av att leva i nuet.

Gotländsk femkamp

Här bjuds kluriga och lättsamma tävlingar med gotländska förtecken för er som har leklynnet i behåll. Traditionella gotländska lekar som Bleistre och Varpa blandas med klurigheter som Den magiska kvadraten, Pinnen och Bulhusbygget. Flera av de gotländska lekarna har en lång historia bakom sig, vissa kan spåras ända tillbaka till vikingatiden. I vår femkamp har vi tagit tillvara på det bästa av dessa traditioner och kombinerat med nya kluriga lagövningar. Vi delar upp er i lag och inleder med en genomgång om den gutniska idrottstraditionen, innan ni tillsammans får ta itu med tävlingsmomentet. Tävlingen kan vi skräddarsy efter den tid ni har till förfogande och era fysiska förutsättningar.

 

Boende

  • Stora Gåsemora gård

    Ni bor bekvämt på Stora Gåsemora Gård på Fårös östra sida nära stranden, där både sol och måne går upp. Här sätter årstiderna sin prägel på vistelsen och utsikten över hedar, himmel och hav är i ständig förändring med växlande väder och vind, gryningsljus och skymningsljus.

    Gården är ett gästvänligt boende med generösa utrymmen och består av flera byggnader som speglar platsens långa historia. Bredvid det pampiga 1700-tals huset ligger 2000-talets stilrena byggnad. Till gården hör också 1900-talets gotlandshus liksom bulhus, väderkvarn och strandbod, samtliga byggnader är smakfullt förädlade till boende och har alla hel- eller delvis havsutsikt. På ert boende finns utomhus-SPA med badtunna, bastu & gårdskrog.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.