Konferensresor i Dubrovnik | Ski Unlimited

Konferensresa Dubrovnik / Kroatien En av världens vackraste städer

April – Oktober
Dubrovnik är en av världens vackraste städer. Vid det inbjudande Adriatiska havet ligger den medeltida stadskärnan Stari Grad som tagen ur en riddarfilm. Bastanta murar ramar in terrakottafärgade tak. Murgrönaförsedda väggar, kyrkkupoler och bilfria gränder kännetecknar staden. Enstaka, spretiga palmer bryter av kalkstensstadens varma arkitektur. Redan på 1100-talet var staden ett viktigt handelscentra, men förstördes år 1667 av en jordbävning. Staden byggdes upp på nytt och klarade sig intakt fram till de jugoslaviska krigen på 1990-talet, då den skadades av granatbeskjutning. Efter krigsslutet restaurerades Dubrovnik på nytt. Staden är upptagen på Unescos världsarvslista och man kan knappt se några spår från kriget förutom då man promenerar runt på muren och ser alla nya takpannor.

När

Dubrovnik upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

Här tillfredsställs både den kultur- & historieintresserade, den äventyrslystne eller den som bara vill ta de lugnt och njuta av horisonten.

Missa inte

Vandra uppe på ringmuren, ta kabinbanan upp till toppen för en spektakulär utsikt över Dubrovnik & kör "buggies" i solnedgången.

Dubrovnik, som har ca 50 000 invånare, består av en nyare och en äldre del. Den äldre delen är Stari Grad, som är inhyst bakom de medeltida stadsmurarna och vackrast, medan den nyare delen snarare är praktisk än charmig. Här hittar du bostadshus, busstationen och hamnen, dit färjorna till öarna avgår. Mellan de olika delarna går det regelbundet bussar. Vid torgen i Stari Grad i gamla stan finns kaféer där man kan njuta en kaffe och en bakelse under tiden man tittar på folkvimlet. På tvärgatorna till den stora gågatan Stradun finns flera små barer.

Dubrovnikborna själva tar ofta en kvällspromenad på den blanknötta kalkstensgatan Stradun för att träffas och prata. Ursprungligen var Stradun en kanal som på 1100-talet fylldes igen. Gatan som då skapades kom att dela staden socialt. På inlandssidan bodde det vanliga folket och på andra sidan adeln. Idag kantas gatan av butiker och kaféer. De flesta hotell i Dubrovnik ligger på halvön Babin Kuk och även här finns köpcentrum, barer och restauranger. Det sena klubblivet är koncentrerat till några klubbar strax utanför stadsmurarna.

Aktiviteter

Kristallblått vatten lockar många till denna del av världen och det kuperade landskapet erbjuder en mängd olika aktiviteter och varianter på utflykter, både till havs och på land. Naturen hänför och här behöver ingen gå sysslolös. Här tillfredställs både den kulturintresserade, den äventyrslystne eller den som bara vill ta de lugnt och njuta av horisonten. Här följer några exempel på vad som varit uppskattat på våra tidigare resor hit.

Havskajak - Ni paddlar till Lokrum för ett stopp med bad och snorkling.

Jeepsafari - Ni kör mot Konavledalen och följer Napoleons gamla vägar (4 eller 5 personer per jeep).

Taste of Dalmatia - Med buss åker vi till den lilla byn Orasac för att se hur olivoljetillverkningen gick till på den gamla goda tiden. Förutom olivoljan får vi även smaka på hemgjord ost, rökt skinka och vin. Här är det verkligen ”hemma hos”.

Vandring - Vi går upp till berget Srdj eller vandrar i Konavle, strax söder om Dubrovnik.

Mountain bike med vinprovning. En liten bit åker vi buss innan vi hoppar på cyklarna i Konavle. Turen går genom små byar, vinfält, majsfält och vi passerar två floder. Avslutningsvis kommer vi fram till Dubrovnik Wine Cellers i Gruda där vi kan prova lokala viner.

Stadstur. Lär känna den historiska staden Dubrovnik med en guidad tur. Denna tur är nästan obligatorisk eftersom det finns så mycket historia här och det är fantastisk syn man får uppe från stadsmuren.

Gör en båttur med en härlig träbåt, njut av sol och glittrande vågor och en härlig buffélunch. En fin ö att besöka är Lopud som har en sandstrand på en sida och en liten by med ett par restauranger på andra sidan. Det tar dryga 20 minuter att gå från byn till stranden. Här kan man äta grillad fisk med utsikt över det kristallblå havet. Lunch tar man i Konavle-dalen dit man åker direkt från flygplatsen. Vi stannar vid en gammal kvarn och ser hur de malde sitt mjöl förr i tiden, tar en promenad i lummig grönska längs bäcken fram till restaurangen där vi blir serverade specialiteter från orten. Denna aktivitet sker lämpligast till eller från flygplatsen (ankomst eller hemresa).

Boenden

 • Hotel Rixos Libertas

  Hotel Rixos Libertas ligger ca 15 minuters promenad från gamla stan i Dubrovnik och erbjuder bra faciliteter, många välutrustade konferenssalar och fina rum. 

  I bästa solläge ligger poolen och solterassen. En liten stenstrand finns strax intill för dopp i det fantastiskt klara vattnet.

 • Hotel Excelsior

  Hotel Excelsior, ligger nära det historiska hjärtat av Dubrovnik, vilket gör det till en idealisk plats för att utforska sevärdheter och turistattraktioner.Hotellet har stilfullt inredda rum med gratis trådlöst internet och luftkonditionering. En mängd faciliteter som bastu, gym, jacuzzi, spa och hälsocenter, biljard, ångbad och massage garanterar gästens avkopplande vistelse.

  Excelsior har inomhuspool och privat strand samt terrasser med fantastisk utsikt över Adriatiska havet och staden. Njut av en härlig urval av dalmatiska och internationella rätter på Hotel Excelsiors fashionabla restaurang.

 • Grand Villa Argentina

  Hotel Villa Argentina är ett av våra favorithotell i Dubrovnik. Det ligger högt uppe på en klippa med utsikt över Miramarebukten. Nedanför hotellet ligger en stenstrand med hotellets bar och restaurang där det serveras fisk och skaldjursrätter. 

  Rummen är modernt inredda och har utsikt mot havet eller mot parken. Grand Villa Argentina ligger endast 15 minuters promenad från Dubrovniks gamla stadskärna.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.