Konferensresa Berlin – Ski Unlimited

Konferensresa Berlin / Tyskland   Berlin - en stad i ständig utveckling

Januari – December
Just nu finns nog ingen stad i Europa som kan mäta sig med Berlin när det gäller energi, kreativitet och utveckling. I Berlin skapas historia varje dag. Berlin vaknar till liv efter åren som delad stad och sakta har man tagit tillbaka platsen som ett av Europas centrum. Kreativa personer flyttar till staden från hela världen, fler och fler företag öppnar kontor här, stadens mässor drar besökare från hela världen och turismen ökar ständigt. Det är i Berlin det händer helt enkelt!

När

Till Berlin kan man resa till året runt och är en stad som aldrig sover

För vem

För gruppen som gillar storstadspuls, arkitektur, kultur och historia

Missa inte

Brandenburger Tor, Alexanderplatz och Check Point Charlie är minnestenar som ni inte bör missa.

Efter att varit totalt sönderbombad byggs staden upp igen till att bli en internationellt hypermodern metropol. Efter murens fall 1989 har konstnärer och musiker vallfärdat till Berlin för att låta sig inspireras av stadens unika atmosfär. Arkitekturintresserade gnuggar sina händer i förtjusning av den mångfald som erbjuds av modern och historisk byggnadskonst. Det är svårt att inte häpnas av stadens rika kulturliv så som opera, teater, balett, klassisk musik, jazz-, pop-, och rockklubbar, gallerier, konstutställningar samt mängder av designbutiker. 

I Berlin finns fler broar än i Venedig! Brandenburger Tor, Alexanderplatz och Check Point Charlie är minnestenar som ni inte bör missa. Här finns mer än 100 muséer bl. a det välbesökta DDR-muséet som är en interaktiv upplevelse. Känn på hur det var att leva i ett socialistiskt samhälle under Marx, Engels och Lenins tid. Berlin är idag en dynamisk och levande storstad med breda boulevarder och ett kultur-, restaurang-, shopping- och nöjesliv i absolut framkant. Här trängs historiska monument och spännande arkitektur med trendiga caféer, designhotell, öppna parker, konstnärskvarter, loppmarknader och exklusiva butiker. Under en resa till Berlin kan du i stort sett njuta av ett stort nöjesutbud dygnet runt, med barer, klubbar, diskotek, teaterföreställningar och massor av livemusik. 

Förslag på aktiviteter

Cykelsightseeing med street art - På denna tur skippar vi de mest uppenbara sevärdheterna och fokuserar istället på det lite mer folkliga Berlin. Vi håller oss i Berlins norra delar och kommer få se
street art och andra yttringar av Berlins stora underground-kultur. Vi kommer även få se Bernauer Straße, en gata som delade Berlin i öst och väst med Berlinmuren mitt i. En del av muren står fortfarande kvar och här finns många spännande historier att berätta. Vi besöker även  Gesundbrunnen, ett område där en av Berlin försvarsanläggningar under andra världskriget stod och fortfarande står. Ett besök här är en spännande historielektion. Räkna med en tur på ca. 3 till 3,5 timmar där cykel och engelsktalande guide ingår.

Schnitzeljakt - Detta är en tävling där Berlin är spelplanen och ni drar ut på stan i lag för att lösa
uppgifter. Här handlar det om mod, kreativitet och snabbhet. Törs ni be personen på gatan om hjälp, vem kan lösa bilduppgifterna på galnast sätt och hur är det med lokalsinnet? Lagen får en karta och en tävlingsplan och sen är det bara att ge er ut på stan och börja jobba! Ni måste svara på frågor, lösa gåtor, fotografera vissa utvalda platser och samla poäng så att ni slår det andra laget! En schnitzeljakt är ett perfekt sätt att lära känna Berlin men även lära känna dina kamrater under ganska speciella omständigheter. Tävlingen tar ca 2,5 timmar och ni går mellan 4 och 5 kilometer.

Paddla igenom Berlin - På denna paddlingstur tar vi oss genom det alternativa Berlin, genom kanalen som flyter rakt igenom Kreuzberg. Vi kommer även ut på floden Spree och får där en härlig blick över Berlin från ett något annorlunda perspektiv. Turen tar ca. 3 timmar och sker med engelsktalande guidning.

Trabi Safari - Spänn fast säkerhetsbältena och kör iväg på ett trabi safari. En lagom fartfylld upplevelse där man hinner med mycket på kort tid och med stor frihetskänsla. Trabisafari är ett spännande sätt att upptäcka Berlin på. Ni delas in i mindre grupper och får en av de (ö)kända bilarna Trabant att förfoga över, ni kör alltså själva. Trabanten var den bil som tillverkades och såldes i DDR, och den har numer fått en sorts kultstatus bland tyskarna. Längst fram i konvojen har ni en engelsktalande guide som beskriver det spännande ni passerar. Turen tar ca. 1 till 1,5 timmar. En bil tar max 3 personer eller 330 kilo. Eftersom en Trabant lämnar en del att önska när det gäller miljöpåverkan så kompenserar vi genom att plantera ett träd för varje safari. Görs i samarbete med Treedom.

Gastropromenad - Denna tur tar oss till området Kreuzberg, Berlins kanske mest vibranta och
spännande stadsdel med en blandning av hipsters, studenter, turkiskättade och punkare. Vi får lära oss mer om denna del av Berlin, hur det är att bo här och hur denna del av staden ständigt  utvecklas och förändras men framför allt får vi även smaka på Kreuzberg. Ni får smaka på turkisk mat så klart, testa öl från några av de många craft beer-bryggerier som öppnat i stan och självklart en currywurst!

Craft Beer tur - På denna tur lär vi känna Berlins ölkultur närmare. Vi kommer att ta oss runt i Berlin
och besöka några mikrobryggerier och vi kommer givetvis få möjlighet att smaka på de härligheter som framställs här. Mikrobryggerierna i Berlin har sedan några år en ny vår och kvalitén är  genomgående väldigt hög. Turerna kan endast genomföras i mindre grupper med ca. 15 personer per guide och de sker på engelska. Ni besöker tre ställen i Berlin och turerna sker vid 17.00 då barerna öppnar. Vi kan sedan ordna så att ni sammanstrålar för en gemensam middag efter turerna.

Boros Bunker - Detta är Berlin kanske intressantaste och märkligaste konsthall, inne i en bunker från andra världskriget. Modern konst och installation som går väldigt bra ihop med byggnaden. Går endast att besöka på guidade turer, man får ej gå omkring själv byggnaden. Detta besök passar inte bara den konstintresserade. Byggnaden i sig har så mycket historia i sig och guiderna berättar mer än gärna om tiden som skyddsrum för flera tusen Berlinare under andra världskriget, tiden som fruktlager under DDR-tiden och sen den galna tiden som technoklubb efter muren fallit där vissa rum blev till de beryktade Dark Rooms, där allt var tillåtet…

Berlin Unterwelten - På denna tur tar vi oss ner i Berlins undre världar. Berlin Unterwelten erbjuder en tur ner till en av de bunkrar som står kvar sedan andra världskriget. Vi lär oss mer om stadens spännande och minst sagt turbulenta historia och hur det är att leva månad efter månad under jorden. Denna tur är lika spännande som intressant. Turen sker på engelska och tar ca 90 minuter.

Boenden

 • Innside by Melia Berlin Mitte

  Innside by Melia Berlin Mitte är ett relativt nybyggt hotell i Mitte, en av Berlins stadsdelar där man hittar mycket butiker, restauranger, barer och sevärdheter. Hotellet är ungt och modernt, med en fräck lobby med mycket färger, designade möbler och Berlinfoton på väggarna. Rummen är på ca 20 kvm där alla rum har trägolv, inga heltäckningsmattor alltså. 

  Här finns en liten wellnessavdelning med gym och bastu för den som vill slappna av efter en dag på stan. Har ni möten eller konferens planerad så har hotellet flera rum för detta, för upp till 100 personer. 

 • Hotel Amano

  Mitte, stadsdelen utvecklades till Berlins nya, coola centrum efter återföreningen 1991. Här ligger Hotel Amano. Detta hotell är härligt urbant med kreativa gäster från design-, konst-, och musikvärlden som alla uppskattar hotellets härliga atmosfär och läge. Det är lätt att förstå varför. Lobbyn är inbjudande, frukostrestaurangen häftig med sin mörka inredning och röda stolar,  takterrassen är perfekt för sommarkvällar och rummen är smarta, och effektiva trots sin ringa storlek. Hotellet har även en innergård där man kan äta sin frukost eller ta en drink på kvällen och  en bar som är väldigt populär bland ”vanliga” Berlinare.

  Trots att hotellet har 176 rum känns det mysigt och intimt beroende på att hotellet har tre olika byggnader som är sammanbundna och det gör att känslan av storhotell undviks. Rummen är små men har det man behöver för en kortare storstadvistelse. Att bo i Mitte är perfekt, här finns alla coola butiker, en uppsjö av barer, restauranger och klubbar och bra transportmöjligheter från Alexanderplatz några minuters promenad bort.

 • Nhow

  Nhow är ett av Berlins mest personliga hotell, med färg, attityd och fantastiskt läge. Hotellet ligger i den coola stadsdelen Friedrichshain med barer, restauranger och klubbar i massor. På andra sidan den majestätiska Oberbaumbrücke-bron ligger Kreuzberg, en av Berlins mest spännande och mångkulturella stadsdelar. Kort och gott, Nhow ligger perfekt för den som vill komma åt det nya Berlin. Hotellet är designat av Karim Rashid och han har gått loss ordentligt. Färgerna är klara,  mycket rosa och formerna är mjuka. Lobbyn är lekfullt inredd och här finns en schysst bar och restaurang. 

  På helgerna spelar DJs och stämningen blir till party. Rummen är färgglada med runda former och modern teknik. TVn är läckert inbyggd i spegeln, sängen går i rosa och duschen är böljande utformat. Riktigt coolt. Nhow är förmodligen det enda hotellet i Berlin som har elgitarrer och synthar inkluderat i priset. Ring på room service så kommer de upp med ett instrument åt dig. Nhow profilerar sig som ett musikhotell och längts upp i hotellets torn ligger flera musikstudios som används av världsartister. Dessa kan även användas för företagsevents, varför inte spela in en företagslåt tillsammans! I tornet finns även mötesrum med fantastisk utsikt och juniorsviter.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.