Konferensresa Atens Riviera – Ski Unlimited

Konferensresa Aten och Atens riviera / Grekland Historisk puls på Atens Riviera

April – Oktober
Aten - en stad med såväl mytologi som matglädje. Här blandas moderna kvarter med arkeologiska utgrävningar, pittoreska tavernor ligger på gångavstånd från galna festkvällar på Bouzouki-klubbar. Längs rivieran strax söder om Aten byts storstadslivet mot strand. Här samsas turister och storstadsbor som tagit paus, i solstolar, på mysiga tavernor och trevliga hotell. Välkommen till Atens Riviera!

När

En resa till Aten passar lämpar sig bäst mellan maj till oktober. Aten i september månad bjuder på varma dagar och ljumma kvällar.

För vem

Aten passar den konferensgrupp som vill ha storstadspuls, känna historiens vingslag samt även njuta av strandliv.

Missa inte

Det är nästan ett måste att göra ett restaurang- eller cocktailbesök på en rooftop-bar i närheten av Syntagmatorget med utsikt över några av världens mest kända historiska byggnader, som Akropolis.

Aten är Europas historiska huvudstad med kända arkeologiska platser som den heliga klippan Akropolis. Följ med till en bullrande och pulserande storstad som även är vänlig och inbjudande för en oförglömlig upplevelse.

Besök de äldre delarna av Aten i stadsdelen Plaka. Här myllrar det av små restauranger med grekiska delikatesser och spännande butiker i gränderna, samtidigt som ni har nära till de kända sevärdheterna.

Aktiviteter

Paddla kajak på de skimrande vågorna i Egeiska havet
Ge er ut tillsammans på ett spännande 2-timmars havskajakäventyr med start från den fantastiska stranden i Kavouri, Aten. Paddla tillsammans, upplev den naturliga skönheten längs kusten och stärk era band med varje paddel-tag. Njut av det azurblå vattnet, dela skratt, utmaningar och fantastiska ögonblick tillsammans. 

De olympiska spelen kan börja

Utmana gänget en eftermiddag på Beach Camp, en perfekt teambuildingaktivitet. Välj bland flera olika uppgifter samt mer sportinriktade grenar och avsluta med en picknick på stranden.

Flottbygge
Nu får ni möjligheten att i lag skapa er egen flotte - ett äventyr som kräver lite tanke och planering. Hur ska flytpontonerna monteras för att maximera hastigheten under racet? Och hur kan balansen på flotten säkras på bästa sätt? Med tävlingsinstinkten i högsta hugg, hittar vissa lag till och med på egna hejaramsor för att lyfta stämningen till nya höjder.

Njut av en dag på havet

Följ med på en några timmars eller en heldags segling på det Egeiska havet under den grekiska solen. Ni njuter av en god lunch och flera dopp i det azurblå vattnet.

 

Grekisk danslektion tillsammans

Nu har ni möjlighet att få lära er några av de mest berömda grekiska danserna. När du rör dig till rytmerna av traditionell grekisk musik kommer du snabbt att inse att denna upplevelse handlar om koordination och teamwork. I början kommer du att fokusera på dina individuella rörelser, men när du fortskrider under instruktörernas vägledning kommer du att börja förstå vikten av att arbeta i harmoni med gruppen. Vid slutet av upplevelsen kommer du att röra dig och dansa tillsammans som ett, som sanna greker! Detta är det perfekta sättet att bygga en känsla av kamratskap och anknytning inom ert team, samtidigt som ni har roligt och lär er nya färdigheter. Och för er som gillar att tävla... till dansen ni alla har väntat på... Zorba Syrtaki (!) kan vi dela upp er i två olika lag, där det laget som dansar bäst vinner! 

Här finns det möjlighet att kombinera danslektionen med att innan dess göra ett besök och bocka av på din "bucketlist" med en guidad rundtur på Akropolis.

Plocka vindruvor och ät lunch bland olivträden

Vi åker till vingården Margi där det finns möjlighet till aktiviteter som att plocka druvor, pressa och förbereda för vin. Eller om ni föredrar att ha en gemensam matlagningsaktivitet här tillsammans med en kock, vinprovning eller olivoljeprovning. Efter avslutad aktivitet äter ni en lunch omgiven av olivträd. Vi sätter upp ett bord bland de vita och blåa nyanserna, och utför 'live cooking' som fyller luften med en ljuvlig doft när ni anländer. Efter måltiden lockas de flesta till att utforska örtträdgården, hönshuset och olivlundarna, och inte minst att hälsa på de charmiga åsnorna.

Besök Aten och få en guidad tur

Följ med på en guidad tur i historiska Aten där vi besöker Akropolis och dess tvåtusenåriga byggnadsverk, eller ta en tur genom de bohemiska kvarteren i Monasteraki. Är ni matintresserade, följ med på en "foodtour" genom gränderna för delikata smakbitar och god dryck från det grekiska köket. Det kryllar av mysiga uteserveringar mitt i hjärtat av Aten.

Boende

  • Amarilia Hotel

    Amarilia Hotel är beläget i Vouliagmeni, på Atens Riviera, den mest exklusiva och gröna kustområdet i Aten. Med ett läge vid stranden, bara 20 minuters bilresa från Aten stadskärna och den internationella flygplatsen, är Amarilia Hotel ett utmärkt val för våra gäster. Hotellet har totalt100 rum och sviter där alla har balkonger med havs- eller poolutsikt och har nyligen renoverats.

    Amarilia Hotel erbjuder konferenslokaler med upp till 490 personer med dagsljus. På hotellets restaurang serveras ett brett urval av internationell och grekisk mat. Hotellet har även cafébaren 'Allegro' som serverar snacks samt en utomhuspool med poolbar att koppla av i efter dagens konferens.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.