Konferensresa Almuñecar – Ski Unlimited

Konferensresa Andalusien / Spanien Konferensresa Almuñecar

April – Oktober
Almuñécar ligger längs med en av Spaniens vackraste kustlinjer, Costa Tropical, som är uppkallad efter dess tropiska klimat som förutom sol och värme bjuder på underbara tropiska frukter som mango, avokado och papaya. Det dramatiska mötet mellan berg och hav är det som gör det så speciellt. Det faktum att man från land har en ljuvlig utsikt, både över havet och över bergen förälskar.

När

Almunecar upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För de som vill ha tropiskt klimat, en kontrastrik resa med möjlighet att kombinera aktiviteter på berg, hav & land.

Missa inte

Testa på canyoning - som ett vattenland men ute i naturen! Avsluta med en skön picnic i skuggan av ett träd med bergsgetterna som enda åskådare.

Almuñécar ligger ca 80 km öster om Malaga och är en liten genuint spansk stad med ett av kustens största kulturliv. Sommartid kommer folk från inlandet ner till den spanska kusten, höst och vintern är betydligt lugnare och det passar utmärkt för frusna nordbor som vill ha sol och kultur. Almuñécar ligger längs med kuststräckan, Costa Tropical, som är uppkallad efter dess tropiska klimat som förutom sol och värme bjuder på underbara tropiska frukter som mango, avokado och papaya. Det dramatiska mötet mellan berg och hav är det som gör det så speciellt. Det faktum att man från land har en ljuvlig utsikt, både över havet och över bergen förälskar. Almunecar är omringad av höga berg och stränderna kantar hela staden.

Från strandpromenaden kan man sedan gå in i de små mysiga gränderna i staden. Här finns mängder av små butiker som säljer allt ifrån konstverk, kläder, skor till antikviteter. Almunecar är en mycket gammal stad med 3000-årig historia. Högst upp vid den gamla stadsdelen ligger fästningen Castillo de San Miguel. Här har man strålande utsikt över hela bukten. Den mindre orten Herradura ligger 7,5 km från Alumunecar vilket blir en skön och vacker promenad. Dess kristallklara, turkosa vatten gör det till ett paradis inte bara ovan vattenytan utan det är också en plats dit dykare vallfärdar från när och fjärran.

Aktiviteter

Andalusien är en fantastisk plats för äventyrliga aktiviteter med skönt väder och otroliga kontraster. Här följer några exempel på vad som varit uppskattat på våra tidigare resor hit.

Canyoning - en heldagsaktivitet ni inte får missa! Sporten kombinerar allt från vandring, klättring och hoppning till simning och rappelering (när man firar sig ner för en klippa med hjälp av ett rep). Här finns det adrenalin hopp mellan 3-8 meter och på köpet får ni en magnifik naturupplevelse.

Jeepsafari - Gorafe är namnet på en by, men också på det spektakulära och fascinerande ökenlandskap som vi finner i området beläget nordost om Granada. Landskapet är otroligt dramatiskt och det kommer inte lämna någon oberörd. En vilda västern öken som är helt magisk och bör upplevas. I regn som i solsken. Här spelar man in Westernfilmer och det är inte omöjligt att se ett par ridande cowboys här. Det är få som förväntar sig att uppleva något liknande i Europa! Vi kör i jeepar efter smala vägar och stigar, över flodbäddar och efter bergskammar. Det är en rutt och ett landskap som inte lämnar någon oberörd. Jättehäftigt! Vill ni inte köra jeep fungerar det också att vandra, cykla eller springa i detta varierande landskap.

Om ni föredrar att spendera dagarna på havet istället för i bergen finns här även en rad uppsjö av havsaktiviteter. Nedan presenteras några av dem.

Segling - att tag sig fram med hjälp av vindens krafter i medelhavsklimat är en fantastisk upplevelse. När man är ute med båt ser man lätt botten på platser med 30-40 m djup!!! Och det är inte ovanligt att man ser delfiner, klumpfiskar och en hel rad färgglada vackra fiskar och även bläckfisk

Paddla kajak eller prova på SUP - uppskattade aktiviteter som inte kräver någon förkunskap. En underbar känsla att vara så nära vattnet. Kolla in våra filmer nedan från vår egen resa dit 2019 för lite inspiration.

Boende

  • Hotel Helios

    Hotell Helios ligger 1 minuts promenad från stranden och 10 minuters promenad till den historiska stadskärnan. Hotellet erbjuder ljusa, rymliga rum, inredda i typisk medelhavsstil och där de flesta har balkonger och terrasser. 

    Helios Hotel har en bufférestaurang och baren/kaféet Bahiah. På takterrassen ligger Blue Bar, där du kan luta dig tillbaka i bekväma utemöbler. För dig som vill koppla av erbjuds spafaciliteter och massage samt en utomhuspool med vacker havsutsikt.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.