Konferensresa Abisko - Narvik – Ski Unlimited

Konferensresa Narvik / Norge Mäktiga Nordkalotten

September
En konferensresa som tar er från Abiskos mäktiga skönhet till Narviks imponerande fjordar. Den här resan bjuder på det bästa av två världar. Aldrig är en skön hotellsäng och en god middag så uppskattad som efter en dag till fjälls. För att ytterligare spä på konstrasterna rekommenderar vi en natt i Tipitält med utsikt över Lapporten. En upplevelse som ger maximal gemenskap och närvaro.

När

Abisko och Narvik kan upplevas året om - på olika sätt. September, med alla färgskiftningar, är en fantastiskt vacker årstid här!

För vem

För den som vill uppleva något annorlunda, platser och äventyr som skapar nya minnen.

Missa inte

En "heistur" till topprestaurangen på Narvikfjellet ger fantastiska vyer. Men självklart måste ni också "ut på tur" till fots i denna vackra natur!

Två av platserna ni kommer besöka under resan är Abisko och Narvik. Från Abisko syns den kända vyn av Lapporten, med topparna Tjuonatjåkka och Nissuntjårro, 1 540 respektive 1 721 m.ö.h., som är en symbol för entrén till fjällvärlden. Abisko anses också vara en av världens bästa platser för att se norrsken, med passande klimat som möjliggör många molnfria och stjärnklara nätter med en öppen vy mot norr, utan störande ljusförorening. Till Abisko reser ni smidigt med flyg till Kiruna, reguljärt eller charter, samt tåg för den som önskar. 

Mellan hav och fjord, i nordligaste Norge ligger Narvik. De ståtliga bergen som tornar upp sig över den blå Ofotfjorden är perfekta för vandring. Kontrasten mellan bergstoppar och öppna fjordar är vidunderlig, och det är få platser på jorden där du kan uppleva fjäll och hav samtidigt. Hem från Narvik är det smidigast med flyg från Evenes. För de som väljer att resa med tåg bjuds en fantastisk start med Ofotbanen, som ofta kallas en av världens vackraste tågresor, på väg över Riksgränsen och sen vidare söderut i Sverige.

Programförslag

Dag 1
Med flyg eller tåg tar ni er till Kiruna. Här väntar bussar som tar er till Abisko och er alldeles egna Tipi-tältby, en riktig wow-upplevelse. Här välkomnas ni till en mental förflyttning under en annorlunda afton, influerad av samernas kultur med eldar som brinner, tystnaden som råder här uppe och det enda som hörs är jojken som ekar ut över det vackra fjällandskapet. Ni förflyttas snabbt bort från stadens brus och vardagen därhemma, till friheten, gemenskapen och livet här och nu. Njut av jokkmokkspanna och ren till middag under en stjärnhimmel som lyser extra klart när vi nu är långt borta från stadens ljus. Känslan av att få krypa ner i en varm sovsäck i era mysiga tält när kvällen är till ända, fullbordar en perfekt vildmarksafton. 

Dag 2
Dags att snöra på sig vandringskängorna och röra sig över Riksgränsen, från Sverige till Norge. Vandringen går genom den vackra, svenska fjällvärlden, från tältlägret i Abisko till Björkliden. Leden mellan Björkliden och Abisko är ca 9 km och går i en grönskade terräng längs med berget Njullá och parallellt med Torne Träsk. Det är en ganska enkel vandring utan större höjdskillnader och den tar runt 3 timmar. Om några önskar en längre tur, kan man fortsätta mot Tornehamns kyrka och Rallarkyrkogården - en extra sträcka på ca 5 km.

Väl framme i Björkliden äter vi matsäck innan vi hoppar på bussar eller tåg för att ta oss över gränsen till Norge, ut till Narvik - den historiska lilla staden där fjällen möter havet. Resan mot Narvik bjuder på ett vackert fjällscenario!

Väl framme i Narvik checkar ni in på ert hotell, njuter av en välförtjänt varm dusch på rummet, byter ut vandringskängorna mot fin-skorna och gör er redo för en finmiddag på byn. Är ni ett stort sällskap kan vi hyra Lokstallen exklusivt för er grupp. Den gamla lokverkstaden används numera bara till middagar, fest och festivaler. Kvar finns den coola, råa industri-looken och till och med ett gammalt lok! Vi garanterar att ni kommer sova extra gott i hotellsängarna efter denna händelserika dag.

Dag 3
Idag finns det tid för konferens eller ett smörgåsbord av aktiviteter. Ni väljer utifrån syfte och mål med ert möte. Här finns tex. möjlighet att provsmaka lax, vara del av samiska ritualer i lavvo, sameslöjd eller ett besök på en husky-farm med möjlighet att testa hundspann med vagn på hjul. Gillar ni historia ordnar vi en guidad tur med WW2-tema i Narvik som avslutas på Krigsmuseet. För er som vill ha mer fart ordnar vi turer på mountainbike, fiske, en runda arktisk golf på Narviks 18-hålsbana, en kajaktur eller en klassisk topptur med "kvikklunsj" i ryggsäcken.

Efter en välfylld dag föreslår vi en tur till gondolbanan i Narvik som tar hela gänget "till topps" där det väntar middag och möjlighet till fest!

Om vädret är med oss, kan vi ordna grillmat, DJ och fest på terrassen utanför topprestaurangen. Är inte vädret bra nog, kan vi duka upp inne i topprestaurangen och det gamla lifthuset, som renoverats till en fest/middagslokal, med en rå industrikänsla. Här kan vi bjuda på en storslagen avslutningsmiddag där vi kan addera festmoment efter era önskemål - musikunderhållning, lasershow, och en uppgraderad festmiddag. 

Efter middagen kan en promenad nedför berget med pannlampa vara en fin avslutning - en lätt promenad i nedförsbacke, kanske med stopp för varm dryck på vägen? Med lite tur ser ni inte bara den vackra stjärnhimlen utan får också en glimt av norrsken. Vill ni hellre åka lift så sätter vi igång gondolbanan som tar er ned mot Narvik med en fantastisk vy från gondolfönstret. 

Dag 4
Dags att bege sig hemåt och njuta av fina minnen från en resa full av möten som känns. 

Boenden

 • Övernattning i kåta

  Välkommen till att bo i er egna Tipi by, uppe på fjället med utsikt över Lapporten. Mysigare och mer annorlunda boende-upplevelse får man leta efter. Här får ni verkligen känna på gemenskap, frihet och en mental och fysisk förflyttning från det man är van vid där hemma.

  Sovutrustning som brukar ingå är renskinn, liggunderlag, tältsängar och en dubbelsovsäck per person. Här anpassar vi så gott det går efter era önskemål och förutsättningar. 

 • Scandic Narvik

  Scandic Narvik är beläget på huvudgatan i stan, Kongens Gate, i en av Nord-Norges högsta byggnader. Från Skybaren på 16e våningen kan du njuta av panorama-utsikten över Narvik, Ofotfjorden samt de omkringliggande bergen. Hotellet har en stor och öppen lobby vid receptionen och hela hotellet är inrett i fräscha lugna färger.

  För den som inte får nog med träning efter dagens aktiviteter finns det även ett litet fitness center i hotellet. Till frukost avnjuter ni en omfattande buffé med varma och kalla smakrika alternativ. Det finns 8st olika konferensrum på hotellet, varav det största rymmer 180 gäster samt några mindre om man behöver bryta ut sig i olika grupper. Självklart är det gratis wifi i hela hotellet. 

 • Quality Hotel Grand Royal

  Quality Hotel Grand Royal ligger centralt i Narvik med gångavstånd till det mesta (500 meter från Scandic Hotel). Hotell Royal invigdes redan år 1939 och har en spännande historia, bland annat som högkvarter för tyskarna under delar av andra världskriget. Det slogs sedan ihop med grannen Grand Hotel och fick det pampiga namnet Grand Royal.

  Hotellrummen är inredda i en ren och trivsam stil med lugna färger. Alla rummen genomgick en stor renovering som avslutades 2019. Här finns fina konferensmöjligheter för upp till 500 personer.

 • Thon hotell

  Thon Hotel Narvik ligger bekvämt ett stenkast från backen och är inrett i klassisk skandinavisk stil. Här kan ni njuta av en härlig utsikt över bergen från hotellets terrass. 

  Restaurangen erbjuder traditionella norska rätter. Konfererar gör ni i hotellets ljusa konferenssal.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.