Uppdatering om Coronavirus – Ski Unlimited

Uppdatering om Coronavirus

Viktig information gällande Coronavirus 


UD har, den 17 juni 2020, uppdaterat sina beslut angående avrådan till resor, och det som nu gäller är:

  1. Från och med den 30 juni 2020 är följande länder undantagna avrådan från icke nödvändiga resor: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz och Spanien. Detta gäller även Monaco, San Marino och Vatikanstaten. 
  2. För övriga länder inom EU, EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och Schengenområdet[1] samt Storbritannien gäller avrådan från icke nödvändiga resor alltjämt till och med den 15 juli 2020.
  3. För samtliga länder som inte omfattas av punkt 1 eller punkt 2 ovan, förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020.
  4. För de länder eller områden för vilka UD har meddelat avrådansbeslut före den 14 mars 2020, är dessa beslut fortfarande gällande.

[1] Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Irland, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Läs mer om UD:s reseinformation

Ski Unlimited följer noga UD:s rekommendationer, Folkhälsomyndighetens direktiv och Svenska Resebyråföreningens rekommendationer. 

Just nu råder extraordinära omständigheter och SRF (Researrangörers branschförening) rapporterar och försöker påverka regeringens arbeten och åtgärder gällande resebranschen. Du kan följa utvecklingen på https://srf-org.se/nyheter/

SRF har tidigare i år gjort följande tolkning av paketreselagen och arrangörens ansvar: https://srf-org.se/paketreselagen-satt-ur-spel/

Vi på Ski Unlimited vill självklart hjälpa er allt vi bara kan och vi finns här för att svara på frågor och hjälpa er med av- och ombokningar om så blir nödvändigt. Vi är övertygade om att vi tillsammans hittar den bästa lösningen för just er resa. Vårt kontor är bemannat nästan som vanligt, förutom att vi har beslutat att hålla stängt på fredagar under en period. Välkommen att höra av dig!

Informationen är uppdaterad  den 14 maj klockan 19.30