Uppdatering om Coronavirus – Ski Unlimited

Uppdatering om Coronavirus

Viktig information gällande Coronavirus 


UD har återigen uppdaterat sina reserestriktioner ("avrådan från icke nödvändiga resor") med anledning av Coronavirus. Detta är vad som gäller från den 27 augusti:

1. Från och med den 27 augusti hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Bulgarien, Nederländerna och Rumänien.

(UD har i tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Andorra, Belgien, Danmark, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Norge, Polen, Portugal, San Marino, Schweiz, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.)

2. För övriga länder inom EU, EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och Schengenområdet* samt Storbritannien förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 9 september 2020.

3. För samtliga länder som inte omfattas av punkt 1 eller punkt 2 ovan, förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 15 november 2020.

*Cypern, Estland, Finland, Irland, Lettland, Litauen, Malta, Slovenien och Slovakien.

Svenska resenärer utomlands uppmanas att skriva upp sig på svensklistan, läsa ambassadens reseinformation på Sweden Abroad samt ladda ner appen UD Resklar och i applikationen slå på pushnotiser för det land man befinner sig i. 

Svenska medborgare som är bosatta i utlandet rekommenderas att följa lokala myndigheters råd och anvisningar.

Ett flertal länder har infört olika åtgärder för att begränsa smittspridning i landet som får konsekvenser för resenärer såsom utegångsförbud, undantagstillstånd, in- och utreseförbud och karantänsbestämmelser. En del länder inför även begränsningar i möjligheten att transitera via sina territorier. Dessa beslut kan fortsätta att komma med kort framförhållning.

Sveriges ambassader informerar i den mån det är möjligt om spridningsreducerande åtgärder i enskilda länder på ambassadernas reseinformation.

Läs mer om UD:s reseinformation


Ski Unlimited följer noga UD:s rekommendationer, Folkhälsomyndighetens direktiv och Svenska Resebyråföreningens rekommendationer. 

Just nu råder extraordinära omständigheter och SRF (Researrangörers branschförening) rapporterar och försöker påverka regeringens arbeten och åtgärder gällande resebranschen. Du kan följa utvecklingen på https://srf-org.se/nyheter/

SRF har tidigare i år gjort följande tolkning av paketreselagen och arrangörens ansvar: https://srf-org.se/paketreselagen-satt-ur-spel/

Vi på Ski Unlimited vill självklart hjälpa er allt vi bara kan och vi finns här för att svara på frågor och hjälpa er med av- och ombokningar om så blir nödvändigt. Vi är övertygade om att vi tillsammans hittar den bästa lösningen för just er resa. Vårt kontor är bemannat nästan som vanligt, förutom att vi har beslutat att hålla stängt på fredagar under en period. Välkommen att höra av dig!

Informationen är uppdaterad 27 augusti 2020