Konferensresor i Scheffau | Ski Unlimited

Vid foten av Wilder Kaiser

Scheffau / Österrike
December – Februari
Den lilla byn Scheffau är en av de sju byarna som ligger vid foten av det vackra bergsområdet Wilder Kaiser i Tyrolen. Både sommar och vinter erbjuder området massor av aktiviteter förutom de storslagna vyerna.

När

Scheffau upplevs bäst under perioden december - februari.

För vem

För den som vill ha obegränsad skidåkning & hålla ihop gruppen.

Missa inte

Fartfylld rodelåkning i Söll.

Med de vackert formade bergen och de pittoreska hyttorna på bergen har området stått kuliss för ett stort antal musik- och filmproduktioner. Wilder Kaiser är ett av världens största och modernaste skidområden med fyra funparks och tre belysta rodelbanor.

Här finns också Österrikes största område för kvällsskidåkning. Snösäkerheten är stor då det finns 1700 snökanoner placerade i 80% av pisterna.

Upplev sagolik skidåkning

Här åker man skidor i ett av Österrikes största sammanlänkade system, Skiwelt Wilder Kaiser. Det innebär ett område med närmare 280 km preparerade pister, och över 90 moderna liftar som snabbt och effektivt tar en vidare i systemet för att uppleva nya nedfarter. Gemytliga bergsrestauranger och ”hütten” finns utspridda över hela området, så man kan vila benen vid behov och samtidigt fylla på energireserverna. 

För den som inte får nog, och hinner, kan man även ta sig vidare till Kitzbühel/Kirchberg-området och fortsätta utforska. Skidakrobater och snowboardåkare kan uppleva härliga dagar i fyra roliga funparks, där en av dem är anpassade till nybörjare.


Aktiviteter utöver skidåkning

På de soliga platåerna mellan de fyra Kaiser-orterna Going, Ellmau, Scheffau och Söll kan både nybörjare och proffs njuta av över 83 km preparerade längdspår. Det finns även 16 km välpreparerade kälkbackar fördelade på fem backar.

En kälktur i månens sken på de upplysta banorna i Hochsöll blir en av resans minnesvärda upplevelser. Att lugnt vandra bland snöklädda granar och mäktiga alptoppar gör gott för själen. Det finns markerade vandringsspår, alternativt följer man med en guide och tar en tur utanför lederna på snöskor för att uppleva orörd natur.

Boende

  • Hotell Kaiser

    Kaiser Lodge som är ett helt nytt 4-stjärningt hotell. Hotellet har en modern touch av traditionell tyrolerstil. Här bor ni mycket bra och äter goda 4-rätters middagar. På eftermiddagen erbjuds snacks i loungen. 

    Både till middagarna och eftermiddagsmålet ingår husets öl eller vin. Efter skidåkningen ni njuta i SPA-avdelningen där det finns både pool och flera bastur.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.