Konferensresor i Hopfgarten | Ski Unlimited

Upplev vidsträckta Alper

Hopfgarten / Österrike
December – Februari
Här i hjärtat av Brixental hittar du tyrolsk gästfrihet, utmärkta skidanläggningar och fridfulla bergsvyer, långt bort från trafikens buller. I Hopfgarten vandrar du längs mysiga pastellfärgade gator och vitkalkade gränder, förbi ett inbjudande litet torg och ståtliga alphotell som har lockat besökare till Tyrolen i hundratals år. Den här marknadsstaden vid majestätiska Hohe Salves fot är regionen Brixentals största kommun och ekonomiska nav.

När

Hopfgarten upplevs bäst under perioden december - februari.

För vem

Passar för den stora, lugna gruppen som vill hålla ihop teamet på hotellet men ändå att ha ett stort & varierande skidsystem.

Missa inte

Att njuta av solen på en av hyttorna på väg ner för berget med en Glühwein eller öl i handen.

Den bildsköna byn är omgiven av berg och bergsbanan Salvenbahn tar oss upp i ett av Österrikes största skidsystem, Skiwelt Wilder Kaiser Brixental. Precis som en klassisk och idyllisk alpby ska göra så stoltserar Hopfgarten med vackra kyrktorn, den gula barockkyrkan Pfarrkirche med sina två torn reser sig över byn. 

Stämningen i byn är vänligt avslappnad, här finns många valmöjligheter både till aktiviteter och upplevelser i bergen, shopping, caféer och restauranger i mysiga kvarter att njuta av.

Upplev vidsträckta Alper

I Hopfgarten har man tillgång till ett skidområde med närmare 280 km preparerade pister, och över 90 moderna liftar som snabbt och effektivt tar en vidare i systemet för att uppleva nya nedfarter. Det är Österrikes största sammanlänkade system, Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

När det blir dags att fylla på med energi finns det gott om mysiga bergsrestauranger och hyttor utspridda över hela området att koppla av på. För den som inte får nog, och hinner, kan man även ta sig vidare till Kitzbühel/Kirchberg-området och fortsätta utforska.


Aktiviteter utöver skidåkning

Utan skidor på fötterna finns här mycket att uppleva. Inomhusklättring, skridskoåkning, snöskovandring och bowling är några exempel på härliga aktiviteter för de som inte åker skidor. Vill man ta sig en bit upp på berget och uppleva fart utan skidor finns här en rodelbana att utmana. 

I Hopfgarten kan man även åka längdskidor i välpreparerade längdspår. Det finns även vackra vintervandringsvägar för den som hellre rör sig i lite lugnare tempo. I byn i övrigt finns butiker, och även en och annan bar att besöka för den som så önskar.

Boende

  • Sportresort HoHe Salve

    Helt nybyggda Sportresort HoHe Salve ligger idealiskt beläget mitt i byn med endast 20 meter till liften, ett riktigt ski-in, ski-out hotell i Tyrolen. 

    Hotellet har en imponerande ”Move and relax” avdelning om 1400 kvm med yoga rum, gym, 630 kvm poolområde med inomhus- och utomhus pool, 5 konferensrum, 2 restauranger och barer. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.