Konferensresa Comosjön (1) – Ski Unlimited

Konferensresa Comosjön / Italien Comosjön

Maj – Oktober
Många italienska näringslivsmagnater och hollywoodstjärnor har en semesterbostad vid en av Europas vackraste sjöar, Lago di Como eller Comosjön. Här finns mysiga restauranger, kaféer och små butiker. Närheten till de vackra bergen runt omkring erbjuder flera möjligheter till vandring och det finns liftar som går upp till vandringsleder med fantastiska utsikter.

När

Comosjön upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För de som vill ha gastronomiska upplevelser, mysiga bergsbyar & vackra vyer blandat med aktiviteter såsom vandring & paddla kajak.

Missa inte

Vandra upp till en närliggande by och ät middag med lokalborna en av dagarna och ta båten över till staden Como & njut av middag i staden en annan dag.

Comoprovinsen har sedan 1500-talet en historia av sidenindustri och här finns ett eget museum (Museo della Seta) inne i gemytliga och livliga Como. 

För den som golfar erbjuder södra delen av Comosjön lätt tillgång till många fina banor i alla väderstreck. Comoområdets vilsamt vackra byar och städer inbäddade i en frodig grönska och ett skönt lugn passar bra ihop med aktiva konferenser.

Aktiviteter

Tillsammans med er skräddarsyr vi ett program som ni tror passar bäst för er grupp! Naturen runt Como är fantastiskt vacker och bjuder på många möjligheter till aktivitet. Här kan ni cykla på stigar och grusvägar med inhemska cykelguider. 

Självklart rekommenderar vi att ni njuter av sjölivet – kajak, segling eller kanske bara en sightseeing-tur med någon av alla färjor som kryssar fram mellan de små byarna längs sjön. Golf, ridning eller guidade turer i Como stad går också att ordna.

Boende

  • Grand Hotel Imperiale

    Grand Hotel Imperiale ligger vackert beläget direkt vid Comosjön i området som heter Moltrasio. Här hittar ni en oas som ger en känsla av exklusivitet. De vackra bergen, den glittrande sjön och den grönskande parken ramar in hotellet. Här finns konferensfaciliteter med tio konferensrum av olika storlekar. 

    På hotellet finns en wellness-avdelning med bland annat uppvärmd jacuzzi, relaxlounge, bastu, ångbad, multisensoriska duschar, isfontän och vattenfallsdusch. I trädgården och med utsikt över sjön ligger även en utomhuspool som är öppen sommartid. ​

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.