Konferensresor i Åre | Ski Unlimited

Konferensresa Åre / Sverige   Skandinaviens alpina huvudstad

Januari – April
Åre är Skandinaviens mest internationella skidort, grundat 1909 och blev för ett par år sedan utsedd till en av världens bästa skidorter. Det var resemagasinet Condé Nast Traveller som rankade de tio bästa alpina turistmålen i världen och Åre placerade sig på denna lista. Det som lyftes fram var att Åre passar alla typer av skidåkare, har en bra afterski och ett stort utbud av aktiviteter utöver skidåkningen.

När

Åre upplevs bäst under perioden januari - april.

För vem

För den som vill ha allt samlat på nära håll, med ett av Sveriges största skidsystem & en by som bjuder in till fest.

Missa inte

Tolka upp till skutan och upplev ett härligt långt åk ner på baksidan. Avsluta med en afterski på Fjällgården.

Vi varierar skidåkning med god mat och lite fartfyllda aktiviteter med mycket skratt ute i backen och på kvällen. Åre har blivit en klassiker som bara har mer och mer att erbjuda för varje år. 

Kombinationen av härlig fjällnatur, högoktanig skidåkning, högklassig mat och röjigt party är en god anledning till att välja att konferera i Åre.

Upplev varierad åkning för alla

Åreskutan erbjuder varierad skidåkning och funkar både för nybörjaren såväl som för Åres friåkningsvärldsmästare som har Åre som träningsarena. På ”baksidan”, i ravinerna och nerför Svartberget som alla slutar i Susarbäcken hittar vi Åres bästa offpist. Ni kan också köra motströms och åka ner i Tväråvalvet eller gå upp på Västerskutan. Det finns också små gömda skogsrännor bland fjällbjörkarna där snön ligger orörd länge som vi kan visa er, inte minst Totthummelns uthuggna skogsrännor nära hotellet.

Vi letar också upp möjligheter till långa piståk för de som vill ta ut svängarna. För de absolut stabilaste piståkarna finns störtloppet hela vägen från toppen ner till VM8:an 890 meter längre ner. För nybörjarna finns Björnen och Rödkullen. En halvdagsutflykt till Duved - Tegelfjäll bryter av för den vane Åreresenären eller varför inte en mer udda utflykt ner till Huså, där vi kan göra ett besök på Fröå silvergruva på vägen hem.


Aktiviteter utöver skidåkning

I Åre finns många möjligheter till en härlig mix av konferens och aktiviteter som för samman gruppen och skapar minnen att ta med hem. Skoter till Renfjället eller en tur med hundspann är exempel på oförglömliga fjällutflykter, men även längdspåren i Björnen och på fjället håller hög klass för de som inte vill åka utför.

Utan skidor på fötterna finns det chokladprovning, besök vid Tännforsen eller Samerna, äventyrsbad, isfiske eller zip line. Listan är längre än så! Vi kan också föreslå en aktivitet med hela gruppen i ”hotellbacken”.

Boenden

 • Copperhill

 • Holiday Club

  Holiday Club - "fjällens träningshotell". Här rekommenderas att packa med träningskläderna! Med ett 800 kvm stort inglasat SATS-gym som rymmer motionsbassäng, spinningsal och yogasal med panoramautsikt över fjällvärlden blir träningen en upplevelse.

  Här bor ni i rymliga hotellrum eller lägenheter mitt i Åre med fjället på den ena sidan av hotellet och Åresjön på den andra. Hotellet stoltserar även med sin nya restaurang Grow, där grönsakerna får ta huvudrollen och maten är tillagad för ett aktivt liv

 • Hotell Granen

 • Hotel Åregården

  Åregården är ett modernt och exklusivt fjällhotell med anor från 1895 mitt i Åre By, precis vid torget. Här bor man bekvämt och äter en god frukost i matsalen. De har en ljus och fin konferenssal som vetter mot sjön. Här finns utöver rum och lägenheter en pool, en lobbybar, tre restauranger och en nattklubb. 

  Från hotellet har du utsikt över såväl Åresjön som fjälltopparna och det unika läget bidrar till att det inte är mer än ett stenkast från både backar och restauranger.

 • Tott Hotel

  (Tott hotell är för tillfället stängt för renovering. Förhoppninsgvis öppet och bättre än någonsin hösten 2021!)

  Tott Hotell är Åres skidåkarhotell precis vid Tottliften men bara en kort promenad från byn. Här kan man åka skidor fram till dörren. Loungebaren har en stor terrass med utsikt över Åredalen och är det perfekta stället för afterski.

  Hotellets erbjuder faciliteter som bastu, pool, bubbelpool och gym att varva ner i efter en dag ute i den stärkande fjälluften. Och på SPA-avdelningen kan skidåkarmusklerna få lite välbehövd massage. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.