Järvsö - ett aktivitetsmecka – Ski Unlimited

Konferensresa Järvsö / Sverige   Järvsö - ett aktivitetsmecka

April – Oktober
Järvsö är den perfekta knutpunkten för kreativa och givande konferenser. Hit tar ni er enkelt med tåg eller buss. Järvsö erbjuder varierande upplevelser året runt. Ni kan paddla längs Ljusnan, snöra på kängorna och vandra eller lära er mer om våra stora rovdjur på Järvzoo. Hälsa på ”hemma hos” Lill-Babs på hennes café, eller varför inte prova lite mer action-fylld downhillcykling.

När

Järvsö utan skidor på fötterna upplevs bäst under perioden april - oktober

För vem

För gruppen som vill ha en hållbar resa med kort restid, mycket tid på plats för att umgås och utnyttja det stora utbudet av aktiviteter som finns här.

Missa inte

Kasta er ner för downhillspåren, promenera längs med Ljusnan, spana in Sveriges rovdjur på Järvzoo och testa på hambo!

Sveriges andra alpina anläggning invigdes år 1937, en stor dag i Järvsö. 70 år senare började Järvsö satsa hårt för att bli den bästa cykeldestination på sommaren. Gravity Logic från Whistler har designat banorna som många tycker är de bästa i Sverige. 

Om ni vill ta det lite lugnare finns det fina stigar för cykling och ridning. Vill ni testa golf finns också en nio håls golfbana ”pay and play”.

Aktiviteter

I Järvsö finns det något för alla - adrenalin, spänning, upplevelser, natur, kultur och historia. Nedan listar vi några förslag på aktiviteter som brukar uppskattas av våra grupper. Därutöver finns det möjlighet att spela golf, paddla kajak, köra zipline, klättra via ferrata och mycket mer...

Downhill

Möjlighet att utmana sin egen komfortzon!  I skogen på Järvsöberget finns en av Sveriges bästa cykelparker för downhill-cykling, Att cykla utför är en aktivitet som växer stort i Sverige och i världen. Järvsö är unikt eftersom det finns leder som alla kan cykla på sin egen nivå. Här får vi hjälp med utrustning och instruktioner, och sedan är det bara att ta sittliften upp på toppen på 3690dm över havet, och släppa bromsen. Ni får instruktioner och blir uppdelade i olika nivåer med egna cykel-coacher så att ni hamnar på rätt kunskaps- och konditionsnivå.

Skyttesimulator

På Rovdjurscentret "De 5 Stora" har de en av världens mest avancerade skyttesimulatorer där man kan testa att ha en björn i siktet.

Vattensport

I Ljusnan kan du testa river board eller forsränna som ger adrenalin eller så tar du det lugnare i kajak på ”slätvatten”. Ännu tryggare känner man sig i en kyrkbåt. Den paddlar man i takt, 10-20 man per båt, en kul och njutbar samarbetsövning!

Tur och ton

En eftermiddag/kväll går färden mot Finnskogen. Efter en kort bussresa tar ni en promenad för att sedan få åka häst och vagn ett stycke genom doftande barrskog. Efter en timme kommer ni fram till fäbod där ni äter middag. Kuskarna berättar om Finnskogen och under middagen bjuder de på sång och stämningen är magisk!

 ”Straffrundan”/springskytte

Det är en lagtävling som kräver koncentration och snabbhet och utmanar deltagarnas nerver. Det är en skidskyttetävling fast på barmark! Uppstart börjar redan under middagen kvällen före där alla får chansen att övnings-skjuta. Dagen efter är det dags för tävling! Tävlingen börjar med en provomgång och sedan gäller det att inte darra på handen. En intensiv tävling börjar och speakern kommenterar ställning och resultat. Slutligen kommer 3 lag att tävla om äran i en final där de hejas på av alla kollegor.

Boenden

 • Järvsöbaden

  Järvsöbaden ligger en kilometer från bykärnan. Här kan ni återuppleva den gamla pensionatstiden med traditioner från sekelskiftet. Här finns 43 rum med 69 bäddar, inget rum är det andra likt men alla rum har dusch, wc, hårtork och TV. 

  Kliv in i restaurangen med vita dukar, blommor och ljus och njut av traditionell okonstlad husmanskost med råvaror från Hälsingland. Hotellet har vackra sällskapsrum som inbjuder till skön avkoppling efter middagen. Bar och biljardrum finns också nära till hands, liksom bastu och en fin spaavdelning. Det finns wifi i hela huvudbyggnaden.

 • Bergshotellet

  Bergshotellet ligger direkt vid Järvsö cykelpark och på kort gångavstånd till Järvzoo. Här kan du åka skidor eller cykla ända fram till dörren. 

  Hotellet har 52 rum med totalt 240 bäddar, fyra konferensrum för upp till 100 personer och restaurang med cirka 200 sittplatser. Rummen är inredda med lokala råvaror som t.ex. de nytillverkade sängborden i 100-årig järvsöfura från kyrkön och de vackra överkastet i linne från linväveriet i Växbo.

 • Järvsö stugby

  Järvsö stugby ligger precis vid Järvsöbackens södra alpina skidområde, vid foten av Öjeberget. Här finns det flertalet stora stugor med upp till 14 bäddar per stuga där alla har bastu och braskamin. I stugorna finns 4-5 sovrum, allrum, ett fullt utrustat kök, diskmaskin, torkskåp, tv och wifi. 

  Att bo i stugor är ett trevligt boende som bjuder in till att umgås med kollegorna på ett avslappnat sätt. Här sover ni, umgås, äter frukost samt möjlighet finns även till att genomföra en matlagningsaktivitet i stugorna. Konferens, luncher och middagar bokar vi åt er på tex. Bergshotellet eller Järvsöbaden.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.