Järvsö - ett aktivitetsmecka – Ski Unlimited

Konferensresa Järvsö / Sverige   Järvsö - ett aktivitetsmecka

April – Oktober
Järvsö är den perfekta destinationen för kreativa och givande konferenser. Hit tar ni er enkelt med bil, tåg eller buss. Järvsö erbjuder varierande upplevelser året runt. Ni kan cykla downhill- och crosscountry, cykla i Järvsö Skills Park med pump tracks, dirt- och teknikområde. Gå sköna vandringar, paddla i forsen eller lära er mer om våra stora rovdjur på Järvzoo.

När

Järvsö utan skidor på fötterna upplevs bäst under perioden april - oktober

För vem

För gruppen som vill ha en hållbar resa med kort restid, mycket tid på plats för att umgås och utnyttja det stora utbudet av aktiviteter som finns här.

Missa inte

Prova Järvsös nya skills park för cykling: pumptrack med bowl, dual pumptrack, dirt- och teknikområde.

Sveriges andra alpina anläggning invigdes år 1937, en stor dag i Järvsö. 70 år senare började Järvsö satsa hårt för att bli den bästa svenska cykeldestinationen på sommaren. Gravity Logic från Whistler har designat banorna som många tycker är de bästa i Sverige. 

Om ni vill ta det lite lugnare finns det även fina stigar för cykling och ridning. Vill ni testa golf finns också en nio håls golfbana ”pay and play”.

Aktiviteter

I Järvsö finns det något för alla - adrenalin, spänning, upplevelser, natur, kultur och historia. Nedan listar vi några förslag på aktiviteter som brukar uppskattas av våra grupper. Därutöver finns det möjlighet att spela golf, paddla kajak, köra zipline, klättra via ferrata och mycket mer...

Downhill

Här ges du tillfälle att utmana din egen komfortzon! I skogen på Järvsöberget finns en av Sveriges bästa cykelparker för downhill-cykling. Att cykla utförs är en aktivitet som växer stort i både Sverige och i övriga världen. Något som gör Järvsö unikt är att det finns leder för alla nivåer och det är du själv som väljer hur utmanande du vill göra det. Här får vi hjälp med utrustning och instruktioner, och blir uppdelade i olika nivåer med egna cykel-coacher så vi hamnar på rätt teknik- och konditionsnivå för en trevligare upplevelse. Sedan är det bara att ta sittliften upp på toppen på 3690dm över havet, och släppa på bromsen. 

Skyttesimulator

Rovdjurscentret "De 5 Stora" har en av världens mest avancerade skyttesimulatorer där man kan prova på att ha en björn i siktet.

Vattensport

På älven Ljusnan kan den som önskar adrenalin testa riverboarding eller forsränning. Önskar man ett lite lugnare alternativ rekommenderar vi kajak i ”slätvattnet”. En ännu tryggare känsla får man i en kyrkbåt. Det kan liknas vid en stor roddbåt, som man paddlar tillsammans i takt med 10-20 man per båt vilket gör det både roligt, njutbart samt en bra samarbetsövning!

 ”Straffrundan”/springskytte

Straffrundan är en lagtävling som kräver både koncentration och snabbhet och utmanar deltagarnas nerver. Den förklaras bäst som en skidskyttetävling på barmark! Aktiviteten börjar redan under middagen kvällen före där alla får chansen att värma upp med att övnings-skjuta. Själva tävlingen börjar nästa dag med en provomgång och sedan gäller det att inte darra på handen. En intensiv tävling börjar och speakern kommenterar ställning och resultat. Slutligen kommer 3 lag att tävla om äran i en final där de hejas på av alla kollegor.

Boenden

 • Järvsöbaden

  Järvsöbaden ligger endast en kilometer från bykärnan. Här kan ni återuppleva den gamla pensionatstiden med traditioner från sekelskiftet. Här finns 43 rum med 69 bäddar och inget rum är det andra likt. Alla rum har egen dusch och wc, hårtork och TV. 

  Kliv in i restaurangen med vita dukar, blommor och ljus och njut av traditionell okonstlad husmanskost med råvaror från Hälsingland. Hotellet har vackra sällskapsrum som inbjuder till skön avkoppling efter middagen. Bar och biljardrum finns också nära till hands, liksom bastu och en fin spaavdelning. Det finns wifi i hela huvudbyggnaden.

 • Bergshotellet i Järvsö

  Hos oss är valmöjligheterna lika vidsträckta som bergen och vi ser till att skapa den perfekta konferensen eller eventet för er! Vi finns på Öjebergets sydsida mitt i pisten för skidåkning eller cykling. Endast 800 meter från den mysiga byn, en kilometer från tågstationen och några meter från Järvzoo. 1,5 timme från Gävle, knappt 2 timmar från Sundsvall och 3 timmar från Stockholm.

  Hotellet har 52 rymliga och funktionella rum (mellan 19–33 kvm) med totalt 240 bäddar, fyra konferensrum för upp till 100 personer och restaurang med cirka 200 sittplatser. Hotellets läge, mitt i Järvsöbacken med Järvsö Bergscykel Park precis intill, gör hotellet till det ultimata valet för konferensen som söker äventyret i form av skidåkning, cross country eller downhillcykling nära inpå.

 • Järvsö stugby

  Järvsö stugby ligger precis vid Järvsöbackens södra alpina skidområde, vid foten av Öjeberget. Här finns ett flertal stora stugor med upp till 14 bäddar per stuga där alla har bastu och braskamin. I stugorna finns 4-5 sovrum, allrum, ett fullt utrustat kök, diskmaskin, torkskåp, tv och wifi. 

  Att bo i stugor är ett trevligt val av boende som bjuder in till att umgås med kollegorna på ett avslappnat sätt. Här sover ni, umgås, äter frukost samt att det även finns möjlighet att genomföra en uppskattad matlagningsaktivitet i stugorna. Konferens, luncher och middagar bokar vi åt er på tex. Bergshotellet eller Järvsöbaden.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.