Hälsinglands pärla – Ski Unlimited

Hälsinglands pärla

Järvsö / Sverige
Januari – April
Släpp loss kreativiteten och leklusten i Hälsingeskogarna. Sveriges andra alpina anläggning invigdes år 1937, vilket var en stor dag i Järvsö. På åttiotalet påbörjades utbyggnad av systemet och det utvecklas hela tiden till att skapa en skidort som har snötillgång tidigt på säsongen och som på sommarhalvåret förvandlas till ett paradis för dem som gillar downhill mountainbike.

När

Järvsö upplevs bäst under perioden januari - april.

För vem

Gruppen som vill ha en kort & hållbar resa där fokus är på gemensamma upplevelser & gemyt.

Missa inte

Äta nybakta bullar på Lillbabs café i byn och njuta av nygräddade våfflor på hytta uppe i backen.

Blånande berg och vackra djupa Hälsingeskogar vid Ljusnans dalgång gör Järvsö till en pärla i Hälsingland. 

Järvsö ligger enbart ca 32 mil från Stockholm och det går smidigt att ta sig hit både med buss eller med tåg på dryga tre timmar.

Skidåkning i alla väderstreck

Järvsö bjuder på nära och gnistrande slalom i 11 km pist och där högsta skidåkningen är på 370m höjd, eller på 3700 dm höjd som det så finurligt står när man stiger av tvåstolsliften vid sydliftens topp. Skidsystemet utvecklas hela tiden för att ge snötillgång tidigt på säsongen och Järvsö har alltid varit otroligt duktiga på att hålla pisterna välpreparerade. 

Järvsöbacken är Sveriges tolfte största skidanläggning och stoltserar idag med 20 nedfarter, 8 liftar och 4 rullband. Här kan du åka skidor i alla väderstreck där backarna på sydsidan bjuder på några av Sveriges bästa tävlingsbackar för slalom och där Norrbackarna bjuder på välpreparerade pister som håller sig långt in på eftermiddagen.


Aktiviteter utöver skidåkning

Förutom alpint kan ni åka längdskidåkning – skrida eller spurta fram i Harsa, där vanligtvis Vasaloppsentusiaster hittar formen. Eller varför inte åka till Skålsjögården och uppleva längdskidåkning mitt i det historiska finnskogsriket? I Järvsö finns förutom skidåkning en uppsjö andra äventyrliga aktiviteter. Varmt rekommenderat är en guidad vandring upp på berget med utsikt över hela dalen som belöning. 

Byn på vintern är väldigt aktiv och här erbjuds hundspann, islandshästridning, skotersafari, häst- och slädtur och fiske. Här kan ni också besöka det berömda Järvsö Zoo – Nordens vildmarkspark där det går att uppleva känslan av att stå öga mot öga med vargar. Passa på att hälsa på ”hemma hos” Lill-Babs på hennes café.  

Boende

  • Järvsöbaden

    Järvsöbaden ligger en kilometer från bykärnan. Här kan ni återuppleva den gamla pensionatstiden med traditioner från sekelskiftet. Här finns 43 rum med 69 bäddar, inget rum är det andra likt men alla rum har dusch, wc, hårtork och TV. 

    Kliv in i restaurangen med vita dukar, blommor och ljus och njut av traditionell okonstlad husmanskost med råvaror från Hälsingland. Hotellet har vackra sällskapsrum som inbjuder till skön avkoppling efter middagen. Bar och biljardrum finns också nära till hands, liksom bastu och en fin spaavdelning. Det finns trådlös internetuppkoppling i hela huvudbyggnaden.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.