Costa Blanca - "Den vita kusten" – Ski Unlimited

Costa Blanca - "Den vita kusten"

Altea / Spanien
April – Oktober
Altea ligger på det Spanska fastlandet och i norra delen av Costa Blanca. Följer du Medelhavet österut kommer du till öarna Ibiza och Formentera. Drygt 1 timme norrut ligger Valencia och lika långt söderut Alicante. Gör dagsutflykter till närliggande Jávea och staden Denia lite längre norrut. Området har en anrik historia och spår av de första romerska bosättningar som ägde rum här för över 2000 år sedan.

När

Costa Blanca upplevs bäst under perioden april- oktober.

För vem

För de som vill hålla samman gruppen & ha en stor variation av aktiviteter på både berg & hav. Här får ni också mycket för pengarna.

Missa inte

Den välförtjänta vackra utsikten ifrån berget Serra de Bèrnia efter en härlig vandring.

Regionen har turism som en viktig inkomstkälla men har samtidigt behållit sin autentiska spanska historia och det pittoreska bylivet. Kuststräckan är magnifik med omväxlande turkosblå paradisvikar och långa sandstränder, dessutom erbjuder Costa Blanca Europas kanske bästa året-runt-klimat. Maj har en medeltemperatur på 24 grader dagtid.

Havet kan gärna vara temat för vyerna, smakerna och äventyren på er nästa resa hit.

Aktiv avkoppling

Altea med sin omgivning bjuder in till aktiviteter på både berg, land och hav. Här följer några exempel på vad som varit uppskattat på våra tidigare resor hit.

Paddla kajak eller prova på SUP (stand up paddle board). Eller sätt på er shortsen och smörj in er med solskyddsfaktor och utmana varandra i er egna beach-kamp! Ni delas upp i lag som tävlar mot varandra i beachvolleyboll och strandfotboll, paddlar kajak och ser vem som håller sig kvar längst på en banana-boat! Lunch äter ni i form av tapas på stranden. Efter att en vinnare har korats kan resten av eftermiddagen ägnas åt att strosa runt i byn eller hänga kvar på stranden tillsammans med kollegorna.

Ge er ut på en vandring i den närliggande bergskedjan Serra de Bèrnia. När ni kommer upp på lite höjd får ni se ett fantastiskt panorama över kuststräckan. Efter ett par timmars hike smakar den välförtjänta lunchen extra gott.

Segling är alltid en uppskattad aktivitet. Uppdelade i mindre grupper får ni uppleva den vackra kuststräckan glidandes över havet med segelbåtar. Med er har ni lokala guider som berättar om naturen, miljön och områdets historia. Här finns tid att umgås med våra kollegor och tillsammans skapa minnen som ni tar med er hem.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.